Tolong Klik Connect Sapot Park Nick Plz..


Klik Sini Untuk Besarkan Ruangan Chat


SEBARAN MAKLUMAT PALSU BERHUBUNG PENJUALAN ORGAN MANUSIA DAN PEROGOL BERSIRI

SEBARAN MAKLUMAT PALSU BERHUBUNG PENJUALAN ORGAN MANUSIA DAN PEROGOL BERSIRISEBARAN MAKLUMAT PALSU BERHUBUNG PENJUALAN ORGAN MANUSIA DAN PEROGOL BERSIRI

Ekoran dari sebaran maklumat palsu melalui aplikasi whatsapp yang mendakwa bahawa wujud kegiatan menjual organ manusia dan perogol bersiri bernama Mohd Faris Farhan bin Akhlaken Ahmad, pihak Urus Setia KPN (Komunikasi Korporat) Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah mengambil tindakan awal untuk mengenal pasti sama ada sebarang laporan polis diterima mengenainya.

Malangnya, berita tersebut telah dimanipulasi dan disebarkan seolah-olah pihak Urusetia KPN(Komunikasi Korporat) atas nama ACP Datin Asmawati Ahmad telah mengesahkan bahawa kejadian sedemikian benar-benar berlaku.

Adalah dengan ini disahkan bahawa PDRM tidak menerima sebarang maklumat yang mengesahkan bahawa kejadian tersebut benar-benar berlaku dan ACP Datin Asmawati Ahmad tidak pernah mengeluarkan sebarang pengesahan mengenainya.

Orang awam dinasihatkan untuk tidak mudah terpedaya dengan maklumat yang tidak disahkan kesahihannya. Jika timbul sebarang keraguan, bolehlah menyalurkan pertanyaan tersebut kepada pihak Polis melalui facebook rasmi PDRM di www.facebook.com/polisdirajamalaysia.

(DATIN ASMAWATI BINTI AHMAD) ACP
PEN. KETUA URUS SETIA KPN (KOMUNIKASI KORPORAT)
POLIS DIRAJA MALAYSIA
BUKIT AMAN

SEBARAN MAKLUMAT PALSU BERHUBUNG PENJUALAN ORGAN MANUSIA DAN PEROGOL BERSIRICerita yang di siarkan di bawah telah menjadi viral di whatsapp dan juga facebook
1 comments:

Ada juga terima whatsapp pasal ni...

11 June 2014 at 11:07 comment-delete

Post a Comment

Blog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ