Tolong Klik Connect Sapot Park Nick Plz..


Klik Sini Untuk Besarkan Ruangan Chat


Inilah Akibat Lahir Anak Luar NikahMaut atau mandul. Itulah risiko kepada wanita hamil luar nikah yang menggugurkan kandungan mereka dengan menggunakan pil diperoleh daripada doktor tidak bertauliah yang berlambak di laman sosial.

Pakar sakit puan Dr Adilah Ahmat berkata, akibat terdesak selepas hamil tanpa berkahwin ramai wanita termasuk golongan remaja merujuk di Internet untuk menggugurkan kandungan mereka. Janin yang digugurkan hasil daripada hubungan terlarang. Gambar kecil, pil yang berbentuk enam segi yang boleh menyebabkan keguguran.


Menurutnya, maklumat diperoleh mendapati kaedah paling popular ialah menggunakan pil tersebut yang sebenarnya dijual untuk merawat penyakit ulser gastrik dengan cara menelannya.

“Bagaimanapun, pil itu disalahgunakan untuk menggugurkan janin dengan cara ia disumbat di dalam kemaluan. Hanya dalam tempoh tiga jam si pemakan akan turun darah dan berlakulah keguguran.

“Bunyinya memang mudah, tapi hakikatnya tidak begitu kerana ia amat bahaya,” katanya yang juga Perunding Perbidanan dan Sakit Puan dan Rawatan Kesuburan Kaedah Persenyawaan Tabung Uji (IVF) Hospital Pantai.


Sumber: penpatah.blogspot.com
1 comments:

arghh ngeri

16 September 2014 at 10:50 comment-delete

Post a Comment

Blog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ