SEMANGAT KERJASAMA (TEAMWORK)

SEMANGAT KERJASAMA - Berat sama dipikul ringan sama dijinjing.

SEMANGAT KERJASAMA (TEAMWORK)

SEMANGAT KERJASAMA (TEAMWORK)


6 comments:

Post a Comment

Gempar Alien Muncul Di Balai Polis

Assalamualaikum wbt...
Salam ceria dan salam 1 Malaysia...

Gempar - Seorang doktor berpakaian Alein bernilai RM85 Ribu membuat report polis mewakili Persatuan Doktor Malaysia mengenai penjualan cuti sakit (MC) palsu di facebook. Kejadian berlaku di Malaysia ya...dan bukan di luar negara. Doktor tersebut dikesan ketika berada di Balai Polis SS18. Mesti terkejut berok anggota polis yang bertugas ketika itu ingat kot2 makhluk asing yang datang menyerang. 

Gempar Alien Muncul Di Balai Polis

Gempar Alien Muncul Di Balai Polis

Gempar Alien Muncul Di Balai Polis

13 comments:

Post a Comment

Budak 12 Tahun Dirogol Bergilir-gilir 8 Lelaki

Assalamualaikum wbt...
Salam ceria dan salam 1 Malaysia.

Sebagai pembuka kata, apa nak jadi dengan remaja kita hari ini? 
Pelajar perempuan Tahun 6 SK Sg Buaya, Rawang Selangor, pada 19/9/2013 dikatakan telah ponteng sekolah dan pergi kerumah kawannya di Jalan Rampaisari Sg Buaya, Rawang dan lepak di situ sehingga tamat waktu persekolahan kemudian merayau2 sendirian dan dah takut untuk balik ke rumah. Remaja perempuan tersebut mengambil keputusan untuk bermalam di sebuah surau yang berdekatan.

Pada keesokan harinya apabila bangun dari tidur, remaja perempuan tersebut telah terserempak dengan 8 orang remaja lelaki yang dikenalinya. Mereka telah mengajak remaja perempuan tersebut pergi ke sebuah rumah kosong dan tanpa membantah dia mengikutinya. Sesampainya di rumah kosong tersebut remaja perempuan tersebut telah dirogol bergilir2 oleh 8 remaja lelaki tersebut yang berusia dalam lingkungan antara 12 hingga 14 Tahun. 

Mangsa telah dihantar ke Hospital Selayang dan mengesahkan ada kesan koyakan baru pada kemaluan mangsa dan telah dimasukkan ke wad untuk rawatan lanjut. Sementara itu saspek kelapan2 remaja lelaki melayu tersebut telah berjaya ditangkap dan dibawa ke Balai Polis Bukit Sentosa untuk siasatan lanjut.




                                (Maaf - image terpaksa diremove - lihat amaran PDRM dibawah)
Kelapan2 saspek yang berjaya ditangkap








15 comments:

Post a Comment

Kereta Obama Sudah Sampai Ke Malaysia?

Assalamualaikum wbt..

Obama dijangka mengadakan lawatan ke Malaysia pada 11hb Oktober 2013? Begitulah yang Ida tahu mengenai tarikh keramat tersebut mengikut sumber KeadilanDaily (klik) . Hari ini jam 3.15 petang tadi kereta ini dikatakan berada di Lebuhraya EDL Johor Bahru menuju ke Lebuhraya Utara Selatan menghala ke Kuala Lumpur dengan eskot polis. Dipercayai kereta ini telah didaratkan di Singapore dan masuk melalui Tambak Johor menuju ke lokasi sebenar sebentar tadi. Wallahualam...


Kereta Obama Sudah Sampai Ke Malaysia

5 comments:

Post a Comment

Ngeri - Wanita Maut Diheret Dan Digilis Lori

Assalamualaikum wbt...
Salam ceria dan salam 1 Malaysia.

Hari ini Ida nak kongsi gambar satu kemalangan ngeri yang berlaku pada tengah hari semalam 26/09/2013 di kawasan Kuala Lumpur (lokasi yang tepat tidak pasti - mungkin kawasan Sentul). Menurut info yang Ida terima, mangsa adalah wanita melayu merupakan isteri kepada seorang anggota polis yang bertugas di IPD Sentul, Kuala Lumpur, sedang menunggu anaknya keluar/pulang dari sekolah, dan tiba2 datang sebuah Lori Treler yang sedang laju lalu menyambar dan mengheret wanita tersebut. Allahuakhbar...

Ngeri - Wanita Maut Diheret Dan Digilis Lori

6 comments:

Post a Comment

Kalau HP Hilang Apa Nak Buat?

Kalau HP Hilang Apa Nak Buat?



Assalamualaikum wbt... 

Tadi Ida terbaca di blog Bro Kerol (klik sini) hp kawan dia dicuri depan mata, kesian kan... So Ida teringat satu tips kalau hp kita hilang, apa nak buat? Kesian kan, beli hp mahal2 tapi kena curi lak, tetambah hp baru Samsung Glaxy Note 3 yang berharga melebihi RM2,200 ++  Aduh pening kepala bertingkat2 nampaknya.

Sebenarnya kita masih ada peluang  nak "balas balik" kat pencuri  tu walaupun pencuri tu berada di jarak jauh. Kira macam nak balas dendam la. Siapa tak sayang hp mahal2 kan. Kalau kita buat report polis pun tak guna sebab bukan polis tu dapat cari pun. Kalau ada yang terjumpa dan tertangkap pun cuma dalam kes2 terpencil jer. Polis maybe akan menjalankan rondaan di kawasan tersebut tetapi kebarangkalian untuk kita terjumpa balik hp kita tu tersangatlah tipis.

Oleh yang demikian ikut langkah2 dibawah ni sebagai persediaan: 

Sebelum hp kita kena curi atau hilang, atau mula dari sekarang kita simpan no siri hp ni. No siri hp ni tidak terdapat di kotak atau dimana2 bahagian hp. Kita hanya perlu  mendail *#06# dan 15 digit nombor siri hp kita akan tertera di skrin. Caj adalah percuma. Selepas terima 15 digit nombor siri, catatkan nombor siri ni dan simpan di tempat yang selamat atau tempat yang senang kita ingat. Jangan simpan dalam hp sebab kalau hp hilang dan no siri tu pun ikut hilang kan? hehe. Pastu bila hp kita kena curi atau hilang, kita boleh hubungi pusat servis telefon bimbit macam maxis atau celcom (mengikut talian yang kita guna) dan berikannya kod nombor siri tadi. Kemudian, mereka akan "mengunci" sistem dalam hp tersebut dan sesiapa sahaja yang mencurinya pasti menyesal! Walaupun kad sim dah ditukar baru kerana pencuri tersebut tidak berupaya mengaktifkan kembali hp tu. Alang2 menyeluk pekasam biar sampai kepangkal lengan. Alang2 rugi biar semuanya rugi... baru puas hehehe (gelak dalam mood jahat)

ps/ Did you know function nombor siri tu datang dari hp kita bukan dari kad sim. Sebab itulah caj dia percuma. Tetapi menurut kata ayah Ida sebenarnya kedai telefon tempat kita beli hp tu ada simpan sesalinan no siri tu. Ini pengalaman ayah yang pernah menyiasat satu kes besar yang melibatkan kematian. Berpeluh2 tokeh kedai tu menyelak balik resit2 pembelian dua tahun lepas bagi membantu siasatan pihak polis. 

Artikel ini di copy paste dari sini kemudian di edit mengikut kesesuaian Ida


15 comments:

Post a Comment

Kereta Tersangkut Di Tangga

Kereta Tersangkut Di Tangga
Kereta Tersangkut Di Tangga

(Sekali pandang nampak macam hebat jer kan?)

Assalamualaikum wbt...

 Cerita Ida hari ini... ermmm... cuba bayangkan kita merupakan seorang remaja sekolah yang sedang melakukan aktiviti bercamping di padang sekolah - selalunya aktiviti ni dilakukan oleh murid2 tahun enam. Di waktu malam sedang kita lena beradu di dalam khemah, tiba2 dikejutkan dengan bunyi dentuman kuat sebuah kereta dengan laju datang meluru untuk melanggar khemah kita. Semestinya ia merupakan satu igauan ngeri bagi kita.

 TETAPI peristiwa ini telah benar2 terjadi di Sekolah Kebangsaan Sek. 10 Wangsa Maju pada jam 4.00 pagi 21/09/2013 apabila sebuah kereta Proton Satria warna putih yang dipandu oleh seorang lelaki tiba2 muncul dengan laju dan menuju ke padang lokasi camping tersebut. Alhamdulillah, nasib baik murid2 sekolah tersebut terselamat disebabkan kereta tersebut tersangkut/tersekat ketika menuruni anak2 tangga. Pemandu berbangsa melayu itu dipercayai memandu dibawah pengaruh alkohol dan telah ditahan di Balai Polis Wangsa Maju untuk siasatan lanjut. Macam2.....

11 comments:

Post a Comment

Ini Bukan Segmen Tapi Ada Hadiah Menarik Untuk Anda!

Assalamualaikum wbt...

Sebagai pembuka bicara kenapa blog korang lawa tapi Ida punya tak lawa ;( . Dah seminggu Ida mencari tutorial cara nak buat scroll pada box My Bloglist. Memang banyak dan berlambak Ida jumpa tutorial tersebut. Tapi yang sedihnya semua tutorial meminta Ida tick pada kotak Expand Widjet Template seperti gambar di bawah.


Sedangkan Ida tiada kotak tersebut. Ida punya adalah seperti di bawah. Pening bertingkat2 Ida memikirkannya.


Kemudian Ida cari2 lagi dengan bantuan pakcik google, Ida terjumpa satu tutorial yang bersangkut-paut dengan masalah Ida ini di blog Cik Tiey (klik). Perghhhh lega rasanya seketika. Tetapi sampai berpinau biji mata Ida mencari perkataan/code  <div id='ArchiveList'> or Archive tu tak jumpa. Aduhhh pening bertingkat2 lagi la Ida dibuatnya...

Rupa2nya perkataan itu telah hilang!!!! aduhh camne nak buat?

Oleh yang demikian Ida memohon ikhsan dari kawan2 yang mahir dalam blog untuk 

1). mengembalikan perkataan/code <div id='ArchiveList'> or Archive yang hilang itu 
2). dan sekali gus mengedit dan menyiapkan Scroll pada box My Bloglist Ida ini. (Ida memerlukan 2 box)


Ida bukan mohon kosong tetapi ada hadiah yang Ida tawarkan ;).

  

1). Satu keychain yang diimport khas dari Melaka Bandaraya Bersejarah



2). Satu kipas  kenangan Kembara Mahkota Johor 2013


Dan





3) Sehelai T'Shirt kenangan Kembara Mahkota Johor 2013 warna biru bersaiz M

Sesiapa yang berminat boleh pm inbox facebook Ida di sini Ida Syuhada @ facebook
Sesungguhnya segala bantu dan pertolongan anda amat Ida perlukan dan hargai. Sekian terima kasih.

10 comments:

Post a Comment

Buaya Menumpang Tidur Di Bawah Katil

Buaya menumpang tidur di bawah katil - Kejadian berlaku di sebuah ladang ternak di Humani, Zimbabwe. Buaya seberat 330 pound dan sepanjang 3 meter ini menyusup masuk ke rumah Guy Whittall seorang penternak di ladang tersebut. Beliau hanya menyedari perkara itu apabila seorang pembantu rumah menjerit terkejut sebaik saja ingin mengemas katil majikannya itu. Jom layan...

Buaya Menumpang Tidur Di Bawah Katil

Buaya Menumpang Tidur Di Bawah Katil

Buaya Menumpang Tidur Di Bawah Katil

Buaya Menumpang Tidur Di Bawah Katil

Buaya Menumpang Tidur Di Bawah Katil

Buaya Menumpang Tidur Di Bawah Katil

Buaya Menumpang Tidur Di Bawah Katil

6 comments:

Post a Comment



Blog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ