LAUNCHING OF SUZUKI CAR - APA CITE?










5 comments:

Post a Comment

BAJU DARIPADA SUSU











0 comments:

Post a Comment

Gadis Berbogel Di tepi Pantai





Gambar-gambar menawan ini diambil oleh photograpaher Jair Ribbeiro. Pertama saya tidak percaya ini merupakan satu ilusi optik, sebaliknya saya walaupun ia baru seorang gadis ditutup dengan pasir mengatur pantai. Tetapi jika anda lihat dengan teliti pada kaki kanannya, atau kepalanya, anda akan diyakinkan gadis ini sebenarnya adalah diperbuat daripada pasir! Lihat gambar bawah. Mengagumkan!

6 comments:

Post a Comment

Maaf ! Mulut Saya Celupar Lagi! (PT 2)

Salam kembali 1Malaysia...hehe

Saya menjurus kepada diri saya sendiri - Tidak pandai menari dikatakan lantai berjongkang jongkit. Anda semua pasti akan menjawab "Suka hati akulah". Itu memang sudah pasti.

Isunya adalah - Apa yang saya perhatikan selama satu bulan saya mula berblogging ni, saya masuk dan singgah, kebanyakkannya adalah blogger wanita. Pertama sekali saya nak ucapkan tahniahlah kepada kaum wanita yang telah maju lagi setapak di dalam dunia IT ni. Agaknya orang lelaki ni tak minat kot hehe, mungkin mereka minat memancing...ermmm tak kiralah memancing laut ke, sungai ke...atau pun di pasar2, tak kira pasar basah ke, pasar raya ke...ermmm.

Saya paling tidak suka masuk blog wanita yang penuh dengan Aksoseri, sudut sana ada butterfly lah...sudut sini ada bungalah...tepi kanan sini kartun ini, tepi kiri sana ada kartun itu...penuh satu page tu dengan aksesori....waduhhhh bikin serabutlah....pastu kadang2 letak chat box sampai 4 jenis. Maksud saya adalah aksesori tambahan dan bukan template atau layout ya...menyebabkan blog anda  sarat dan penuh sampah serta berat!



Saya faham setiap orang mempunyai citarasanya sendiri untuk mengindahkan blog mereka, mungkin untuk menarik perhatian orang ramai untuk singgah? ataupun sekadar menyedapkan hati sendiri konon blog aku cantik? Aksesori saja lebih tetapi isi tidak menarik...ermmm jangan marah erkk. Pandangan ikhlas dari Cerita Aku.

Ya la....suka hati akulah...aku nak kreatif ke..apa ke...yang engkau bising2 tu.... macamlah blog engkau cantik sangat...huhu...pinggggggg kena seliang Cerita Aku....

Di entry terdahulu saya suka blog En Jamal, blog Wan Cikgu Muzik, blog ALQASSAM dan blog Tungkaran Hati ( Klik sini baca )  kerana blog mereka banyak info dan tidak menggunakan bahasa pasar.

Dan Sekarang blog yang paling saya suka adalah blog Cik Tia kita (bukan bodek tetapi ikhlas)

 Ini Kisah Tia (Klik) Langsung tiada aksesori tetapi cukup menarik pada pandangan Cerita Aku.


5 comments:

Post a Comment

Tempat sama, gaya sama. tetapi dua cerita sangat berbeza




Kredit: www.malaysiaria.com.my

1 comments:

Post a Comment

Jom Tengok Festa Bunga Di Thailand




















2 comments:

Post a Comment

Maaf ! Saya Celupar...

Salam 1Malaysia.

Saya memang baru dalam dunia blog ini, mungkin tak sampai satu bulan kot...Tetapi apa yang saya lihat blogger2 kita ni ramai yang hipokrit... betul ke? Jom kita selidik...

1). Mereka datang singgah di blog kita - apa yang mereka buat ya? Mereka dah datang ke blog kita, tetapi kenapa mereka tak follow kita ya?
- Tindakan saya lah, jika mereka ini singgah dan tinggalkan jejak, saya akan ke blog mereka semula dan follow mereka. Bila saya dah follow baru mereka akan follow saya balik. Kenapa begitu ya? Bukankah mereka dulu sampai/jumpa blog kita, kenapa tak ambil tindakan untuk follow terlebih dahulu?  Nanti kita akan follow lah balik. Mereka tak follow mungkin kerena mereka tidak percaya bahawa kita akan follow balik? Bukankah kalau kita dah follow kemudian mereka tidak follow2 kita, kita boleh removekan? Jadi apa susah sangat nak follow orang terlebih dahulu?

2). Mereka tinggalkan jejak di chat box kita kata mereka singgah. Tetapi apa mereka buat? Apakah mereka baca entry kita? Kalau baca mengapa tak tulis sedikit comment? Benarkah mereka datang untuk klik2 di iklan yang kita pasang? Atau hanya sekadar memancing kita untuk pergi ke blog mereka?

3). Mereka tinggalkan jejak di chat box kita, mereka tak follow kita, jauh sekali untuk meninggalkan/tulis sedikit comment di entry kita tetapi mereka tulis di chat box kita, minta kita menulis comment di entry terbaru mereka, adilkah begitu?

Dunia blogger penuh hipokrik!!

15 comments:

Post a Comment



Blog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ