Tolong Klik Connect Sapot Park Nick Plz..


Klik Sini Untuk Besarkan Ruangan Chat


(Biarkan Gambar Berbicara) The World From A Different Angle3 comments:

Post a Comment

Butang 'Like" Facebook adalah spy?Butang 'like' facebook dan 'tweet' twitter sekarang begitu meluas digunakan dimana-mana laman web dan tidak ketinggalan ia turut digunakan di blog-blog. Dimana kita semua tahu tujuannya adalah bagi memudahkan kita atau pelawat untuk kongsikan maklumat ke lama web sosial, dan ia juga menjadi salah satu cara untuk para blogger untuk menpromosikan blog mereka.

Mungkin ini tiada apa-apa bagi kita, namum butang 'like' ini sebenarnya seperti menjadi spy atau mata-mata kepada facebook untuk mengesan kita, walaupun kita tidak klik butang itu.

Menurut kajian yang dibuat oleh The Wall Street Journal, yang bimbang akan privasi pengguna internet terutamanya yang menpunyai akaun facebook dan twitter akan terganggu.

Ini kerana walaupun tujuan asal butang-butang ini adalah untuk pengguna berkongsi maklumat dari sesebuah laman web atau blog dengan laman sosial. Namum sebenarnya "cookie" telah diletakkan pada komputer kita. dan keadaan ini membolehkan Facebook dan Twitter mengesan bila kita melawat laman tertentu.

Dan segala data-data ini akan disimpan selama 3 bulan lebih lama daripada Google iaitu hanya selama 2 minggu. Data-data ini menurut Facebook adalah hanya untuk tujuan mengesan target iklan.

Namum begitu, ianya hanya akan dapat mengesan kita apabila kita 'login' di laman-laman web berkenaan. Jadi bagi mengelakkan kita dari di kesan, sebaik-baiknya 'log out' dengan betul sebelum meninggalkan laman web Facebook atau Twitter.


Sumber: http://v12gether.blogspot.com/2011/05/butang-like-facebook-adalah-spy.html#axzz1OmiXU5qV

4 comments:

Post a Comment

(Biarkan Gambar Berbicara) Megan Fox........Very Hot !!!!


0 comments:

Post a Comment

(Biarkan Gambar Berbicara) YAHOO OFFICE IN JAPAN


0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ