Tolong Klik Connect Sapot Park Nick Plz..


Klik Sini Untuk Besarkan Ruangan Chat


KENCING DITEMPAT AWAM - HANYA DI SINGAPURA

KENCING DITEMPAT AWAMBerkelakuan kencing ditempat awam telah menjadi viral di laman sosial penduduk Singapura sejak akhir-akhir ini... Kenapa sebuah negara yang mempunyai undang-undang yang agak ketat  boleh terlepas pandang perkara ini? Insiden itu datang dengan begitu pantas sekali  serta menjadi satu tajuk pembincangan yang terhot di kalangan rakyat Singapura masa kini.

Jika melihat kepada keseluruhan gambar, semuanya diperlakukan di atas kanak-kanak. Apakah di Singapura tiada tandas awam atau terhad? Atau kanak-kanak boleh dimaafkan?

Ada juga yang memberi komen membela rakyat Singapura, konon yang melakukan perbuatan tidak senonoh ini bukanlah penduduk tempatan tetapi adalah pendatang-pendatang dari China. 


KENCING DITEMPAT AWAM


KENCING DITEMPAT AWAM


KENCING DITEMPAT AWAMKENCING DITEMPAT AWAM

KENCING DITEMPAT AWAMKENCING DITEMPAT AWAM


Sumber: singaporeseen.stomp.com.sg

0 comments:

Post a Comment

Kenapa Saya Boikot Shaklee – Ustaz Dr Nik Rahim

Kenapa Saya Boikot Shaklee
Assalamu ‘alaikum dan salam sejahtera buat semua sahabat…moga sahabat semua dirahmati Allah. Ameen!
SUKAR….memang amat sukar untuk saya membuat keputusan ini. Saya dan keluarga menaruh harapan menggunung terhadap Shaklee. Bagi kami shaklee adalah laluan cukup sempurna bagi menyelesaikan masalah kewangan yang membelenggu diri.

Setelah MELOMPAT dari satu syarikat ke satu syarikat MLM dan GAGAL dalam kesemua penglibatan saya sebelum ini (atau belum lagi BERJAYA!) ..akhirnya saya sekali lagi bertemu jodoh dengan SHAKLEE…walaupun setelah ‘berpisah’ sekian lama pada awal tahun 1990an.

Kali ini saya tekad tidak mahu KECEWA lagi! cukuplah pengalaman-pengalaman lalu menjadi pengajaran berguna buat saya sekeluarga. PUNCA KEGAGALAN saya cuma satu….saya QUIT! dan berhenti setelah bertungkus lumus membina rangkaian. Saya tidak mahu kisah pedih yang pernah saya lalui berulang kembali.

Saya dan family join SHAKLEE untuk kali kedua pada Julai 2012. Tapi setahun kami SUNYI SEPI! kerana kesibukan, sepanjang tahun 2012, satu sen pun kami tidak membuat sebarang jualan!

Pada tahun 2013 sekitar bulan November, tekanan dari sudut kewangan semakin parah. Anak semakin bertambah. Pendapatan sebagai pensyarah di Maahad Tahfiz Negeri Pahang yang agak kecil, jauh sekali dari mencukupi untuk menampung perbelanjaan keluarga besar kami!

MESYUARAT TERGEMPAR dilakukan bagi mencari solusi kepada permasalahan yang amat kronik untuk ditanggung ini. Akhirnya kami membuat keputusan untuk bergerak aktif dalam Shaklee. Strategi diatur. Langkah disusun. Iklan dan promosi diperhebatkan. Syukur! pada bulan Oktober 2013, segala usaha membuahkan hasil! RM1,727 adalah bonus yang diterima pada bulan tersebut.

Sehingga artikel ini ditulis, bonus paling tinggi dicapai adalah pada bulan Mei 2014 berjumlah RM4,138 dan sekaligus layak untuk menyertai Konvension yang diadakan di Sunway Lagoon pada 7-9 June 2014.

Kenapa Saya Boikot Shaklee


Secara jujur, saya dan keluarga amat MENYAYANGI shaklee! Shaklee pada pandangan kami dan juga ramai pengedar Shaklee di luar sana adalah LUBUK EMAS. Apa tidaknya, ada di antara leader dalam shaklee memperoleh sehingga RM600,000 SEBULAN! Amazing kan?

Namun….KU SANGKA PANAS HINGGA KE PETANG, RUPANYA HUJAN DI TENGAH HARI!

Kenapa Saya Boikot Shaklee

Serangan bertubi-tubi tentera zionis israel MENGUBAH segalanya! Meskipun serangan seumpama ini bukan pertama kali dilakukan oleh tentera zionis terhadap umat Islam di Gaza, Palestin, namun entah kenapa…kali ini ianya benar-benar MENYENTUH JIWA saya dan famili. Tidak sanggup rasanya untuk melihat penderitaan saudara-saudara se Islam diperlaku sedemikian rupa oleh zionis yang bersifat kebinatangan. Anak-anak kecil yang tidak berdosa menjadi korban kebejatan israel laknatullah.

Dari sini bermula episod baru dalam hidup saya dah famili. Kami mengikuti perkembangan di Gaza setiap minit! Api kemarahan meluap-luap membakar bila jiwa demi jiwa gugur menyembah bumi akibat bedilan si pengecut tentera zionis syaitan yang dibantu oleh amerika yang menjadi talibarut.

Rasa bersalah menyelubungi jiwa. Tak sanggup rasanya berpeluk tubuh tanpa melakukan apa-apa untuk membantu pejuang-pejuang Al Qassam memerangi kaum bani israel yang mengganas. AKHIRNYA….setelah membuat search serta mengikuti perkembangan Gaza dari pelbagai sumber antaranya Aqsa Syarif, maka kami membuat keputusan untuk memboikot barangan Israel. Ini sahaja yang kami mampu untuk melakukannya. Moga Allah mengampuni dosa dan kelemahan kami! :o(
Langkah PERTAMA…..adalah memboikot McDonald yang dengan jelas bersekongkol dengan israel. Mc D sebenarnya sudah lebih setahun kami sekeluarga boikot.

Kali ini bukan hanya kami memboikot, tetapi trurut sama dalam kempen boikot barangan israel melalui media sosial seperti facebook dan lain-lain.

SUATU YANG TIDAK DIDUGA BERLAKU! Posting saya tentang pemboikotan tesco yang turut bersekutu dengan kerajaan israel menjadi viral di facebook dan dikongsi oleh sekitar 16,163 pengguna FB dan turut dikongsi oleh oh! Media, PenMerah, beritasemasa, teranukite dll.Kenapa Saya Boikot Shaklee
Roger Barnett, Pengerusi Shaklee. Beliau berketurunan yahudi. Juga bertindak sebagai Ahli Lembaga Pengarah kepada Elei Wiesel Foundation, satu pertubuhan yahudi yang begitu fanatik menyokong israel.Saya memang tidak ada perancangan untuk memboikot Shaklee pada mulanya kerana beberapa sebab:

1) Walaupun Roger Barnett adalah se orang yahudi seperti yang dinyatakan di dalam banyak artikel di internet, namun tiada bukti kukuh bahawa shaklee menyumbang secara langsung kepada israel. Jadi tiada sebab untuk memboikot shaklee berdasarkan hukum asal dalam Islam yang membolehkan kita bermuamalah dengan orang yang bukan Islam.

2) Saya berfiki banyak kali sebelum membuat keputusan memboikot Shaklee kerana saya telah menikmati bonus yang amat saya perlukan walaupun ianya tidaklah sebesar mana jika dibandingkan dengan ramai leaders yang income mereka mencecah ratusan ribu. Bagi mereka ini, keputusan untuk memboikot mungkin jauh lebih sukar, bahkan akan ada di sana yang akan terus menjalankan perniagaan shaklee kerana SAYANG dengan wang ratusan ribu ringgit yang diperlolehi setiap bulan.

Kenapa Saya Boikot Shaklee
Gambar Roger Barnett bersama Elie Wiesel, pengasas Elie Wiesel Foundation, penyokong tegar negara haram israeil.


NAMUN…semuanya berubah bila saya dapat maklumat melalui wasap bahawa Dr Zaharuddin (Uzar) mengatakan bahawa Roger Barnett, CEO Shaklee adalah Board of Director kepada Elie

Wiesel Foundation yang merupakan yayasan kebajikan yang diasaskan oleh se orang yahudi yang merupakan penyokong kuat kepada negara haram yahudi. Walaubagaimanapun, entry berkaitan maklumat di atas di blog Dr Azaharuddin dipadam tidak lama selepas itu. Tidak tahu apa punca penarikan maklumat tersebut. Tidak berapa yakin apa yang diperkatakan, saya turut membuat search di internet dan TERNYATA maklumat oleh Uzar adalah BENAR!

Aduh! Jiwa semakin gundah gulana. Bertalu-talu soalan menerjah di fikiran. Apa nak buat sekarang?
Saya cuba memujuk hati…alah! Roger tu walaupun yahudi, dan menjadi Ahli lembaga Pengarah kepada Elie Wiesel Foundation, tak ada bukti jelas yang shaklee membuat sumbangan kepada israel. Namun jiwa terus bergelora. Ternyata, jawapan-jawapan tersebut tidak mampu membawa ketenangan kepada jiwa yang sedang berbolak balik ini.

“Dr Yusof Al Qardhawi kata wajib boikot barangan israel atau barangan keluaran amerika” kata isteri saya ketika saya sedang sibuk mencari bukti-bukti tambahan tentang Roger Barnett. Tercengang saya seketika. Tak percaya! Macamana boleh ada hukum baru yang bercanggah dengan hukum asal yang mengharuskan bermuamalah dengan orang bukan Islam.

Dalam hati saya mula berbisik, “kalau benar Dr Yusof Al Qardhawi ada mengeluarkan fatwa demikian, saya mesti BOIKOT Shaklee!! Saya nekad. Tak rela saya membantu yahudi membunuh jiwa-jiwa muslim yang tidak berdosa di Palestin dan saya menjadi salah se orang yang menyumbang ke arah itu. Selain itu, jika saya terus membeli dan menjual produk shaklee ini bermakna saya melakukan suatu yang HARAM kerana membantu musuh membunuh umat Islam, maka semua hasil bonus yang saya perolehi adalah HARAM…Astaghfirullah! saya tak sanggup memberi rezki yang HARAM kepada isteri-isteri dan anak-anak yang amat saya kasihi!

Saya terus mencari sumber asal fatwa/ pandangan Dr Yusof Al Qardhawi di internet. Saya tak mahu ambil dari sumber lain yang berbentuk secondary kerana macam-macam boleh berlaku. Ramai orang suka menebar fitnah dan khabar angin di interntet.

Saya tidak mengambil masa yang lama untuk menemui website Dr Yusof Al Qardhawi. Cari punya cari akhirnya saya temui jawapan yang sungguh mengejutkan saya. Tulisan Dr Yusof Al Qardhawi di dalam bahasa Arab, saya baca berulang kali agar saya tidak silap dalam memahami maksud tertulis.

JELAS!

Dr Yusof Al Qardhawi menjawab soalan dari salah se orang pembaca tentang hukum bermuamalah dengan musuh-musuh Islam dalam perniagaan dan aktiviti-aktiviti ekonomi yang mana hasilnya akan kembali kepada musuh tersebut samada di waktu aman atau di waktu perang. Ini ringkasan jawapan beliau:

Umat Islam diperintahkan untuk berjihad menentang musuh agama dan negaranya dengan segala cara yang termampu olehnya samada dengan tangannya, atau dengan lidahnya, atau dengan hatinya dan juga melalui boikot. Apa saja yang boleh melemahkan musuh WAJIB dilakukan oleh umat Islam mengikut kemampuan mereka masing-masing. TIDAK HARUS sama sekali bagi umat Islam membantu musuhnya samada yahudi atau mereka yang menyembah berhala. Firman Allah Taala di dalam surah al Maidah ayat 51:

يا ايها الذين آمنوا لا تتخذوا اليهود والنصارى أولياء بعضهم أولياء بعض ومن يتولهم منكم فإنه منهم
(المائدة 51)
Maksudnya: “Wahai orang-orang yang beriman janganlah kamu mengangkat Yahudi dan Nasrani sebagai pemimpin . Mereka adalah pemimpin di kalangan mereka maka barangsiapa yang melantik mereka di kalangan kamu maka orang itu termasuk golongan mereka.”

Apa yang dimaksudkan dengan ‘mengangkat yahudi dan nasrani sebagai pemimpin’ ialah mengangkat mereka dengan berbagai cara samada dengan hatinya atau lidahnya atau dengan bermuamalah dengan mereka atau melalui apa-apa cara. Jika ini dilakukan maka, jadilah mereka itu seperti yahudi dan nasrani. Wal’iyazubillah…

Umat Islam jika tidak mampu untuk berjihad dengan menggunakan senjata, maka wajib atas mereka berjihad melalui cara boikot. Jangan sekali-kali membantu musuh menjana ekonomi mereka melalui kaedah perniagaan kerana setiap sen yang sampai ke tangan musuh bererti anda telah memberikan mereka wang untuk membeli peluru yang kemudiannya merobek dada-dada umat Islam.
Rujukan:
http://www.qaradawi.net/new/all-fatawa/5383-2011-10-04-15-10-15


FAKTA YANG WAJIB DIKETAHUI

1) Yahudi dan musyrik adalah musuh no. 1 kita umat Islam. Di dalam al Quran Allah memberi amaran:


“لتجدن أشد الناس عداوة للذين آمنوا اليهود والذين أشركوا” (المائدة:82)


Maksudnya: Demi sesungguhnya engkau (wahai Muhammad) akan dapati manusia yang keras sekali permusuhannya kepada orang-orang yang beriman ialah orang-orang Yahudi dan orang-orang musyrik.

2) Golongan yahudi tidak akan meredhai umat Islam selamanya. Firman Allah Taala di dalam surah Al Baqarah ayat 120:


وَلَن تَرْضَىٰ عَنكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ ۗ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَىٰ ۗ وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُم بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ ۙ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِن وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ


Yang bermaksud:

“Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepada kamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang benar)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemauan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. ”
( Qs : AL-BAQARAH Ayat : 120 )
ISU BOIKOT ISRAEL – BILA BERMULA?
Isu Shaklee dan kaitannya dengan Israel (Yahudi) sebenarnya telah menjadi bualan sejak bertahun dahulu dan ianya menjadi ‘hot’ bilamana Israel menyerang Palestine.

Hal ini dikaitkan dengan logo Shaklee yang terpapar dalam salah satu website milik badan keagamaan Israel iaitu kenesethisrael.com


APA FAEDAH BOIKOT?

Memboikot produk dan syarikat yang menyokong Israel secara aman mampu memberikan tekanan antarabangsa ke atas apartheid Israel mengikuti langkah kejayaan pemulauan terhadap apartheid di Afrika Selatan.

SUATU UNTUK DIRENUNGI…

Sebagai seorang muslim, kita pasti mempunyai semangat jitu untuk membantu saudara kita khususnya di Palestin dan mana-mana negara Islam yang ditindas atas dasar agama.
Adakah para billionare Yahudi tiada perasaan membantu bangsa dan agama mereka seperti kita?
Mungkinkah bantuan mereka dari sumber yang lain selain daripada keuntungan perniagaan mereka?
Jelas di dalam Al-Quran mengatakan Allah tidak akan memberi petunjuk kepada mereka. Jadi selama-lamanya mereka memang tidak akan menghormati Islam. Jangan kerana taksubkan sesuatu, maruah agama kita (akidah) tergadai.

Kesimpulan

Keputusan untuk memboikot dan meninggalkan pernigaan Shaklee bukanlah dibuat secara sembrono atau dipengaruhi oleh sentimen kebencian terhadap yahudi dan sekutunya. Namun ianya dibuat dengan berlandaskan tuntutan syara’ meskipun pengorbanan ini amat bertentangn dengan kehendak hati. Kehilangan bonus antara RM1,000 hingga RM3,000 sebulan adalah suatu yang amat sukar untuk ditelan, namun demi menyahut tuntutan syara’ dan demi menegakkan kebenaran dan membela darah-darah dan jiwa-jiwa yang terkorban di Gaza, Palestin, yang pahit ku telan jua. Moga Allah menerima sedikit pengorbanan ini sebagai amal soleh.

Disclaimer:
Artikel ini ditulis bukan bertujuan untuk menghasut atau memaksa sesiapa untuk memboikot shaklee. Ianya adalah luahan hati penulis berdasarkan fakta-fakta yang dinyatakan. Pembaca berhak untuk membuat keputusan samada untuk meneruskan perniagaan bersama atau sebaliknya.

Salam Ukhuwah dari saya. Dr Nik Rahim Nik Wajis +6013 6410135 Kuantan, Pahang, Malaysia

Tulisan oleh : Ustaz Dr Nik Rahim

2 comments:

Post a Comment

Cara Para Playboy Arab Terbangkan Supercar Mereka ke London


Cara Para Playboy Arab Terbangkan Supercar Mereka ke LondonLONDON, KOMPAS.com — Dengan roda-roda yang masih terpasang di tempatnya, sebuah Mercedes-Benz bersiap-siap masuk ke sebuah pesawat kargo. Setiap tahun, dengan cara yang sama, sejumlah supercar mulai dari Ferrari hingga Lamborghini mengangkasa saat sejumlah playboy kaya Arab mengangkut kendaraan mereka dari Timur Tengah ke London. Biasanya hanya untuk beberapa minggu selama musim panas.

Para pemilik mobil-mobil mewah itu, kebanyakan asal Qatar, Arab Saudi, Uni Emirat Arab, dan Kuwait, dengan senang hati akan membayar sejumlah uang, lebih dari 20.000 poundsterling untuk ongkos penerbangan pergi-pulang agar kendaraan mereka diterbangkan sejauh sekitar 3.000 mil. Mobil-mobil itu sering diparkir di jalanan kawasan eksklusif Knightsbridge, London.

Cara Para Playboy Arab Terbangkan Supercar Mereka ke London


Qatar Airways merupakan salah satu maskapai penerbangan yang mengangkut mobil-mobil mewah itu dari Doha ke Heathrow. Mobil-mobil tersebut diikat di lantai salah satu Airbus A330s milik Qatar Airways. Maskapai tersebut menawarkan 31 tempat dalam setiap penerbangan dengan menggunakan dek utama dan yang lebih rendah.

Daniel Hallworth, Managing Director Dan Car Logistics, yang mengkhususkan diri dalam angkutan udara, mengatakan kepada MailOnline, "Orang-orang Arab sering menggunakan agen untuk mengatur mobil mereka diterbangkan ke Inggris, dan beberapa dari orang-orang itu bisa punya dua atau tiga mobil yang mereka bawa hanya untuk (liburan) satu bulan. "Setelah di sini, mereka bisa mengendarainya secara legal sampai dua bulan. Kebanyakan mereka melakukan tur, jadi mereka mungkin datang ke London sesaat dan kemudian mengangkut lagi kendaraan mereka ke tempat-tempat yang jauh lebih banyak mataharinya seperti Marbella untuk memperpanjang liburan mereka."

Cara Para Playboy Arab Terbangkan Supercar Mereka ke London


Hallworth, yang perusahaannya berbasis di Manchester, mengatakan bahwa sebuah mobil seperti Ferrari atau McLaren biaya angkutnya bisa mencapai 5.000 pounds sekali jalan, sementara Bugatti Veyron mencapai sekitar 6.000 pounds sekali pengangkutan. Mobil-mobil yang lebih besar, termasuk Rolls-Royce Phantom atau 4x4s, berbiaya 7.000 sampai 12.000 pounds untuk perjalanan pergi-pulang.

Sejumlah supercar itu berada di London barat daya, kebanyakan milik anak-anak para syeikh yang lari dari teriknya matahari musim panas yang memanggang Timur Tengah.

Cara Para Playboy Arab Terbangkan Supercar Mereka ke London


Mobil-mobil itu terlihat di pusat kota London selama beberapa minggu terakhir setelah berakhirnya Ramadhan. Mobil-mobil itu sering menarik perhatian wisatawan dan penggemar mobil. Begitu tiba, beberapa mobil juga menarik perhatian polisi karena pelat nomornya yang tidak tepat atau karena pelanggaran peraturan parkir.

Warga di Knightsbridge yang makmur telah mengeluh bahwa sejumlah pengendara supercar itu berperilaku buruk. Mereka menggeber mobil dan memperlakukan daerah eksklusif itu seakan lokasi pacuan pribadi mereka.

0 comments:

Post a Comment

Rakyat Singapura Marah Insiden Wanita Berak Di Tempat Awam
Rabu lalu, masyarakat Singapura hangat memperkatakan tentang gambar seorang wanita pendatang asing dari China membuang air besar di tempat awam secara selamba yang menjadi viral di laman siber.

Rata-rata berasa marah dengan insiden ini dan menyifatkan mereka sudah muak dengan perangai pendatang asing China yang gemar berkelakuan tidak beradab dan mencemarkan keindahan negara mereka.

Rungutan rakyat ini nampaknya diambil serius oleh Kerajaan Singapura yang segera mengadakan mesyuarat bagi membincangkan cara penyelesaian.

Hasilnya satu sidang media diadakan semalam bagi mengumumkan hukuman baru jika membuang air kecil mahu pun besar di tempat awam sekitar Singapura berkuat kuasa mulai hari ini (15 Ogos 2014) iaitu:

1) Denda $1000 (RM2537) jika ditangkap buang air di khalayak ramai.

2) Penjara 12 bulan atau lebih dan 6 sebatan bagi kesalahan kali kedua.

3) Pesalah akan dihantar menjalani Corrective Training di mana mereka dikehendaki mencuci tandas awam di tempat paling sibuk di Singapura selama sebulan. Jika tidak memuaskan, tempoh cuci tandas awam ini akan dilanjutkan.

4) Orang ramai digalakkan merakam pesalah yang membuang air di tempat awam dan bakal menerima voucer bernilai $100 sebagai penghargaan selepas pesalah berjaya diberkas.

Hai, macam-macam kan?

Mujurlah berak merata-rata bukan salah satu masalah yang perlu diselesaikan Malaysia berkaitan isu pendatang asing di negara ini. - MYNEWSHUB.MY


3 comments:

Post a Comment

Konsensus Nasional: Dr. Zuhdi Tuntut PKR Jawab 15 Persoalan
Saya menerima dan memperolehi maklumat-maklumat dari pelbagai sumber tentang Konsensus Nasional dan Kajang Move ini, justeru saya memohon kepada pihak-pihak yang berkaitan untuk menjelaskan ketidakpastian berikut:

1. Benarkah seawal beberapa hari lepas PRU13, Datuk Seri Anwar Ibrahim telah menggerakkan satu langkah untuk mewujudkan satu kerajaan ‘Konsensus Nasional’ dengan BN yang dipimpin oleh Datuk Seri Mohammad Najib Tun Razak. Pencapaian buruk BN di bawah Najib, telah menyebabkan dia berkemungkinan berhadapan dengan desakan-desakan dari dalam Umno sendiri supaya beliau melepaskan jawatan sepertimana yang berlaku kepada Tun Abdullah Ahmad Badawi. Benarkah setelah melihat kepada situasi tersebut, Anwar telah mengambil inisiatif mengusahakan perkara ini?

2. Benarkah Jusuf Kalla (sekarang Timbalan Presiden Indonesia) telah menjadi mediator antara Anwar dan Najib untuk menjayakan langkah ‘Konsensus Nasional’ ini, dan beliau telah datang beberapa kali ke Malaysia untuk tujuan tersebut?

3. Benarkah halangan kepada langkah ‘Konsensus Nasional’ ini di dalam PR adalah Pas, yang tidak mahu usaha ini dilakukan kerana akan mengkhianati kepercayaan majoriti rakyat Malaysia (berdasarkan undi popular) terhadap PR?

4. Benarkah satu usaha berterusan telah dilakukan untuk memujuk Datuk Seri Abdul Hadi Awang bersetuju dengan Konsensus Nasional, setelah beliau dengan tegas menolaknya?

5. Benarkah Abdul Hadi telah diekori sampai ke London untuk dipertemukan dengan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi (Naib Presiden Umno) dengan perantaraan Datuk Saifuddin Nasution, agar mempersetujui Konsensus Nasional ini?

6. Benarkah halangan utama kepada langkah ‘Konsensus Nasional’ ini di dalam Umno ialah Tun Dr Mahathir Mohammad sendiri yang melihat langkah ini cuba memberi talian hayat kepada Anwar?

7. Benarkah perlantikan Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah, peguam kanan terkemuka, mengendali kes liwat Saiful Bukhari adalah antara usaha yang ‘luar biasa’ untuk mensabitkan Anwar dan sekali gus menggagalkan langkah ‘Konsensus Nasional’ ini?

8. Benarkah Anwar telah menandatangani secara sebelah pihak satu dokumen yang memberikan butiran lanjut tentang pembentukan kerajaan ‘Konsensus Nasional’ ini?

9. Benarkah di dalam dokumen itu terkandung tawaran Anwar untuk mengembalikan Selangor kepada BN, dan beliau mendapat jawatan Timbalan Perdana Menteri 2 dan beberapa lagi jawatan kabinet?

10. Benarkah Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, Menteri Besar Selangor yang diamanahkan sekarang, merupakan halangan utama kepada pelaksanaan kandungan dokumen ini khususnya yang berkaitan dengan Negeri Selangor?

11. Benarkah Kajang Move ini adalah langkah susulan untuk menjayakan Konsensus Nasional dengan menaikkan Anwar sebagai Menteri Besar Selangor yang baru seterusnya merealisasikan kandungan dokumen itu?

12. Benarkah kandungan kenyataan Rafizi Ramli di bawah ini tentang ‘Kajang Move’ secara tersirat menggambarkan hubung kait antara ‘Kajang Move’ dan ‘Konsensus Nasional’?

13. Benarkah ‘Konsensus Nasional’ ini tergencat apabila Anwar disabitkan kes meliwat Saiful Bukhari oleh Mahkamah Rayuan beberapa hari sebelum penamaan calon PRK Kajang (Kajang Move), yang menyebabkan Anwar tidak layak menjadi calon?

14. Benarkah langkah ‘Konsensus Nasional’ tidak lagi berbangkit setelah kegagalan Kajang Move ini, walaupun Pas kemudiannya telah memberi persetujuan awal terhadap ‘Konsensus Nasional’ yang diusahakan Anwar dengan syarat dijelaskan apakah butir-butir permuakatan yang diusulkan oleh Najib?

15. Benarkah setelah kemenangan Jusuf Kalla baru-baru ini, ada usaha-usaha untuk menghidupkan semula ‘Konsensus Nasional’, ditambah dengan perbicaraan kes liwat Anwar di Mahkamah Persekutuan yang semakin hampir?

Saya memohon pihak-pihak berkaitan untuk memberikan jawapan-jawapan kepada perkara ini, supaya saya boleh membantu menjelaskan ketidakpastian yang ditimbulkan oleh kalangan rakyat yang bertanya.
Dr Mohd Zuhdi Marzuki
Pengarah Operasi Pusat Penyelidikan Pas Pusat

0 comments:

Post a Comment

SYOK KE APA KENA ROGOL DENGAN ORANG YANG SAMA DUA KALI ..?

La .. kalau dah sampai dua kali kena rogol dengan orang yang sama tu kita nak kata apa .. ? 

Kita faham, remaja tu masih dibawah umur. Memang serba serbi perlu dibimbing. Tapi bukanlah dibimbing ke tempat tidur.

Kalau kerajaan betul nak sekat facebook, elok juga kaji wechat, wahtsapp dan lain-lain. Sekat semua.


KUALA TERENGGANU - Gara-gara cepat terpedaya dengan kata-kata manis seorang lelaki yang dikenali melalui WeChat, seorang remaja menjadi mangsa rogol beramai-ramai termasuk ‘teman lelakinya’ dan tiga lagi lelaki tidak dikenali.

Kejadian berlaku di sebuah rumah di Kampung Gong Pauh, Chukai, Kemaman, awal Julai lalu.

Mangsa yang juga pelajar tingkatan dua itu dikatakan baru berkenalan dengan suspek yang berusia 22 tahun, bagaimanapun bertindak berani mengambil keputusan mengatur pertemuan kali pertama bersama teman lelakinya itu.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Terengganu Asisten Komisioner Wan Abd Aziz Wan Hamzah berkata, dalam pertemuan pertama itu, mangsa dikatakan telah keluar bersama teman lelakinya kira-kira jam 3.30 petang menaiki motosikal, kononnya untuk bersiar-siar di bandar berhampiran.

“Suspek dikatakan pada awalnya berjanji hendak mengajak mangsa hanya untuk bersiar-siar di kawasan bandar berhampiran, tetapi suspek telah membawa mangsa ke sebuah rumah di Kampung Gong Pauh, Chukai, Kemaman.

“Sebaik tiba di rumah berkenaan, terdapat tiga lelaki lain yang sedia menunggu di dalam rumah sebelum mangsa dibawa masuk ke dalam bilik,” katanya ketika ditemui di pejabatnya, semalam.

Menurut Wan Abd Aziz, beberapa minit kemudian, suspek turut masuk ke dalam bilik sama dan mula menunjukkan belang apabila cuba merapati mangsa tetapi mangsa yang tidak suka akan tindakan suspek cuba menepis tangannya.

“Mangsa merayu meminta suspek menghantarnya pulang ke rumah tetapi suspek mula bertindak kasar apabila cuba membuka pakaian mangsa.

“Melihat tindakan suspek yang bagaikan hilang akal itu, mangsa cuba menjerit sekuat hati meminta tolong, namun suspek bertindak menutup mulut mangsa sebelum merogolnya,” katanya.

Wan Abd Aziz berkata, nasib malang remaja itu tidak berakhir di situ apabila dirogol secara bergilir-gilir oleh tiga lagi rakan kepada teman lelakinya.

Katanya, selepas puas melepaskan nafsu mereka, suspek tanpa rasa bersalah menghantar mangsa pulang ke rumah kira-kira jam 7 malam.

“Pada mulanya, mangsa tidak membuat sebarang laporan polis kerana bimbang keselamatannya tetapi nekad melaporkan perbuatan terkutuk suspek selepas dirogol buat kali kedua dalam kejadian terbaru pada 4 Ogos lalu.

“Susulan laporan dibuat mangsa kelmarin, polis menahan teman lelaki mangsa berusia 22 tahun yang kini direman selama tujuh hari sehingga Ahad depan bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan kerana merogol.

“Selain itu, kita turut memburu tiga lagi rakan suspek yang dipercayai turut terbabit dalam kejadian ini,” katanya.

Dalam pada itu, Wan Abd Aziz turut menasihatkan golongan remaja terutama perempuan agar tidak mudah mempercayai rakan yang baru dikenali menerusi laman sosial seperti Facebook dan WeChat bagi mengelak mereka menjadi mangsa jenayah sama ada ditipu atau dirogol.

Kita simpati dengan pelajar ini. Kita harap mak bapak dia bersabar dan jadikan pengajaran kepada semua...


1 comments:

Post a Comment

Bahaya Magnet Hiasan Di Peti Sejuk!!
Magnet Hiasan Di Peti Sejuk Penyebab Penyakit Kanser?


Satu kajian dari Universiti Princeton telah membuat penemuan menakutkan akibat kesan magnet cantik berwarna-warni yang dilekatkan ke pintu peti ais sejuk. Makanan seperti ayam, daging, ikan, sayur-sayuran dan buah-buahan yang disimpan di situ dicemari oleh pancaran sinaran elektromagnet. Orang yang memakannya mungkin mengidap kanser.

Kanser sel terjadi apabila satu sel yang aktif mula merebak secara senyap tanpa disedari. Bagaikan bom jangka, ia hanya disedari setelah tiba ke peringkat 4 bilamana pesakit mula merasakan perubahan pada dirinya seperti demam berpanjangan, loya, tidak bermaya serta kurang selera makan.

Pada peringkat ini sudah agak lewat untuk menerima rawatan. Yang ada hanya rawatan kemoterapi yang menyakitkan sehingga rambut pesakit habis gugur. Kadang-kadang rawatan kemoterapi ini pun belum tentu dapat menyembuhkan. Yang paling menyakitkan ialah apabila air tulang sumsum diambil. Pesakit kanser yang sering membuat rawatan kemoterapi akan sampai ke satu tahap bila dia berputus asa dan tidak sanggup menjalani sebarang rawatan lagi.

Kita sering membuat pemeriksaan awal bagi mengesan sel kanser di klinik swasta atau Fomema. Pemeriksaan keseluruhan kesihatan dibuat menerusi ujian darah. Sel kanser yang baru mula aktif, insyaAllah dapat dikesan.

Pada peringkat awal ini, rawatan dapat menghapuskan sel yang aktif ini. Jangan fikir penyakit ini sudah ditakdirkan oleh Allah SWT. Sebenarnya kita disuruh berusaha menjaga kesihatan yang merupakan satu ibadah. Jika umat Islam sihat, agama Islam turut kuat. Jika umat Islam lemah, musuh Islam akan menang.

Kajian oleh Penyelidik Universiti Princeton Selama beberapa bulan, mereka memberi makan kepada dua kumpulan tikus. Kumpulan pertama diberikan makanan yang disimpan dalam peti sejuk tanpa magnet. Kumpulan kedua makan makanan yang disimpan di dalam peti sejuk yang dihiasi beberapa magnet yang dilekatkan ke pintu peti sejuk itu.

Tujuan kajian ini adalah untuk melihat bagaimana pancaran sinaran elektromagnet yang keluar dari magnet hiasan di pintu itu boleh mempengaruhi sumber makanan. Hasil kajian klinikal menunjukkan kumpulan tikus yang makan makanan dicemari sinaran electromagnet mempunyai kebarangkalian sebanyak 87% mengidap kanser berbanding kumpulan tikus yang lain.

Kerajaan, persatuan dan institusi kesihatan tidak boleh memberi kenyataan berkaitan dengan hal ini kerana masih berada dalam peringkat kajian lagi. Namun hanya dalam kes ini adalah dinasihatkan supaya ditanggalkan magnet hiasan itu dari peti sejuk anda anda dan meletakkannya jauh dari makanan. Mencegah lebih baik dari merawat.

Aqidah tentang kuasa magnet. Dalam hukum tauhid, semua kebaikan dan keburukan datang dari Allah SWT. Hanya kelemahan datang dari diri kita. Magnet adalah zat yang bersifat nafsiah. Kuasa pancaran bersifat ma’niyah. Bukan kuasa magnet yang boleh menyebabkan kanser. Semua yang berlaku adalah di atas kehendak Allah SWT jua.

2 comments:

Post a Comment

Militan Australia Bergambar Pegang Dua Kepala Yang Dipenggal Di Syria

Polisi Federal Australia kini tengah memburu Muhamad Ali Elomar, militan asal Kota Sydney yang kini diyakini menjadi anggota kelompok Negara Islam Irak dan Suriah (ISIS).

Akhir bulan lalu di media sosial Twitter dia memajang foto dirinya sedang memegang dua kepala tentara Suriah. Foto itu dipercaya diambil di Kota Raqqa, Suriah, seperti dilansir stasiun televisi CNN, Kamis (14/8).

Elomar juga mengunggah kicauan di Twitter berisi tawaran imbalan senilai USD 1000 bagi siapa pun bisa memberi informasi keberadaan Dr Jamal Rifi, pemimpin muslim Australia, dan kelima anaknya.

"Siapa pun di Sydney yang bisa memberi informasi keberadaan Dr Jamal Rifi, apa pun, alamat rumah, saya bersedia memberi uang USD 1000," kicau dia.

"Di mana pun dia bekerja, atau informasi di mana anaknya bersekolah, saya akan beri imbalan USD 1000," kata Elomar.

Rifi adalah pemimpin komunitas muslim yang cukup vokal mengecam foto yang diunggah oleh teroris Khaled Sharrfouf memperlihatkan anak laki-lakinya berusia tujuh tahun sedang memegang kepala yang sudah dipenggal.

Pada 2009 Sharrouf dipenjara karena merencanakan aksi teror di Australia yang dipimpin oleh Elomar. Dia diyakini sedang berada di Suriah bersama ISIS. - merdeka.com
0 comments:

Post a Comment

Lelaki Yang Tulis PUKI-MAK Dikertas Saman Didenda RM5,000Lelaki Yang Tulis PUKIMAK Dikertas Saman Didenda RM5,000
Lelaki Yang Tulis PUKIMAK Dikertas Saman Didenda RM5,000

Masih ingatkah anda dengan saman ini yang menjadi viral di laman sosial sedikit masa dahulu?

ANGGOTA polis mengiring Lim Pei Jye, 41, mengaku bersalah atas menandatangi surat saman dengan perkataan kesat di ruang tandatangan atas kesalahan tidak berhenti dilampu isyarat di Batu Feringgi pada 2hb Julai 2014 lalu, beliau dihukum penjara seminggu dan denda RM 5,000 atau penjara tujuh bulan. - Foto Ramdzan Masiam

Lelaki Yang Tulis PUKIMAK Dikertas Saman Didenda RM5,000

1 comments:

Post a Comment

Pakar Pemusnah Bom Gaza Terbunuh

Rahed Taysir al-Hom


Rahed Taysir al-Hom, 43 tahun merupakan ketua kepada unit pemusnah bom di Gaza. Beliau bertanggungjawab terhadap apa sahaja bom atau objek yang tidak meletup di Gaza. Ketika serangan Israel pada tahun ini beliau menerima 70 panggilan telefon sehari dan berhadapan dengan 400 butir bom sehari. Dengan pengalaman selama lebih 20 tahun dalam bidang ini maka beliaulah hero dibelakang tabir di Gaza.

Dengan alat keselamatan dan peralatan yang terhad beliau tetap melaksanakan tugas dengan berani dan cekal demi menyelamatkan rakyat Gaza. Tetapi sayangnya beliau terbunuh beberapa hari selepas ditemuramah oleh wartawan The Guardian.

Beliau terbunuh selepas cuba mematikan bom seberat 500 kg pada rabu lepas.

Semoga Allah mengurniakan syurga tertinggi kepada beliau! Al-fatihah


Rahed Taysir al-Hom

Rahed Taysir al-Hom

Rahed Taysir al-Hom

6 comments:

Post a Comment

Tanda-Tanda Perempuan Ketika Sedang Terangsang
Perempuan terangsang? Lalu apa saja tanda-tanda yang muncul ketika tubuh perempuan sedang terangsang?

Beberapa perempuan kadang memiliki titik rangsangan yang berbeza-beza, namun sebahagian besar perempuan mudah teransang ketika diberikan rangsangan seksual dan hanya sedikit orang yang sulit terangsang.

Dr Andri Wanananda, MS dalam tulisannya menuturkan ada 2 perubahan yang terjadi pada perempuan ketika sedang terangsang, iaitu perubahan di organ genital serta di tubuhnya.

Perubahan yang terjadi pada organ genital:

1. Sekitar dua pertiga bahagian dalam vagina memanjang dan merekah
2. Lubrikasi dari vagina secara automatik meningkat
3. Warna vagina boleh berubah menjadi agak gelap seperti ungu
4. Serviks dan tubuh rahim (uterus) akan tertarik ke belakang dan terdorong ke atas hingga ke dalam rongga panggul (pelvis)
5. Bibir vagina dalam (labia minora) dan bibir vagina luar (labia majora) akan meningkat ke atas dan terbuka
6. Klitoris akan membesar dan menegang

Perubahan yang terjadi pada tubuh:

1 . Pupil mata akan melebar
2. Keringat yang keluar akan meningkat
3. Puting susu mengalami ereksi atau tegang
4. Frekuensi nafas meningkat
5. Denyut jantung menjadi lebih cepat
6. Payudara akan membesar

Umumnya respons pertama yang muncul ketika perempuan menerima rangsangan seksual adalah adanya perasangan hangat yang menjalar di seluruh tubuh, yang nantinya diikuti oleh perubahan tubuh lainnya.

Jika rangsangan ini terus berlanjut, maka akan lebih mudah bagi perempuan untuk mencapai orgasme saat berhubungan seksual. Ketika seseorang mencapai orgasme maka beberapa hormon di tubuh akan turut aktif seperti prolaktin, serotonin, oksitosin, endorfin, adrenalin dan phenylethylamine. Namun hal itu belumlah berakhir, sebagian besar perempuan akan mendapatkan manfaat lain berupa perasaan lebih bahagia dan juga santai serta lebih mudah menerima rangsangan.

3 comments:

Post a Comment

Kisah Malam Pertama Sepasang Suami Isteri
Di malam yang hening , merupakan malam pertama bagi sepasang suami isteri ini, malam penentuan pertarungan hak dan batil…malam yang dinanti2kan oleh sepasang mempelai yang baru hangat diraikan dalam majlis kenduri tengahari tadi.

Alam bagaikan mengerti , hujan rintik-rintik dan sejuk yang nyaman di perkampungan seperti ingin membasahkan kehangatan suami isteri malam ini.

Satu yang mengesankan ialah inilah kali pertama mereka bersua muka , menatap wajah pasangan dengan lebih dekat, menyentuh kulit mulus isteri yang dicintai dan inilah debaran malam pertama bagi mereka.

Sebelum ini , mereka tidak pernah sedekat ini , jika adapun bertemu di hadapan keluargamasing-masing , jika ada pun bertemu bersama kawan-kawan…tidak pernah mereka berjalan beriringan…tidak pernah mereka menjangka bahawa satu perkenalan , satu masa yang singkat terus membawa kepada jinjang pelamin…Alam pernikahan yang begitu asing bagi mereka.

Malam semakin larut….Si suami membasahkan tubuhnya…menyucikan diri , aneh?..bisik isterinya..di malam2 begini yang dingin mengapa perlu membasahkan tubuh?..lebih aneh selepas itu suaminya masuk ke bilik belakang yang kosong…agak lama…sehingga memaksa isterinya mengintip di celahan pintu bilik itu…Alangkah terkejutnya , suaminya seakin mati..kaku dengan gerakan sujud..dan terdengar esakan kecil…umpama merintih.

Dia tahu!, apa yang dilakukan oleh suaminya..dan dia akur…itulah Cinta suaminya yang sejati…dia tidak perlu cemburu dengan cinta itu…ataupun dia pernah berfikir walaupun segunung cintanya pada suaminya…tidak akan sama dengan cinta suaminya di bilik kosong itu..

Dia menunggu….berteleku di atas taburan bunga mawar diatas katil empuk itu.

Si suami keluar dan memandang tepat ke arah isterinya…isterinya menunduk malu..

Isteri : Mengapa awak pilih saya?

Suami : Kerana awak berniqab (memakai purdah)

Isteri : Ramai kan yang berniqab

Suami : Kerana Awak ada Agama

Isteri : Ramai kan yang ada Agama

Suami : Kerana Awak adalah Jodoh ketentuan dari Allah S.W.T

isteri kehabisan soalan…dia tahu jawapan itu tidak ada persoalan lagi.

Suami : Saya jumpa awak yang saya nampak hanya 2 biji mata, saya tak tahu wajah awak dan selepas itu saya terus tidak melihat wajah awak…tetapi saya melihat di rumah awak ..dihadapan ibu bapa awak ..ketika mereka menyaksikan hasrat saya untuk memiliki awak…dan ketika awak membuka niqab…saya tidak perlu tahu selanjutnya wajah awak kerana itu bukan tujuan utama saya memiliki awak.

Isteri : Saya tidak Cantik….

Suami : Baiklah beristerikan perempuan yang berkulit hitam , berbibir tebal…tetapi mempunyai Agama dalam dirinya adalah nikmat yang paling cantik , daripada memiliki isteri yang berkulit mulus , tetapi tiada agama dalam dirinya..tetapi jika cantik dan ada agama itu adalah anugerah Allah kepada saya.Tetapi adakah perempuan sedar ..mereka yang menampakkan kecantikan yang haram mereka dedahkan tetapi akhirnya mereka adalah bahan bakar di neraka kelak…Wana’uzubillah..

Isteri : Saya juga ingin cantik…

Suami : Sayang..kecantikan awak takkan kekal…awak akan dimakan usia..tetapi mahukah awak kekal cantik selamanya?

Isteri: Itu yang saya mahukan…

Suami : Mahukah awak menjadi secantik bidadari…malah lebih dari itu?

Isteri: Perempuan di dunia ini sehabisnya menyolek diri mereka umpama bidadari tetapi adakah mereka berjaya?

Suami : Ada Caranya…malah tidak perlu berhabis ribuan ringgit!

Isteri: Yakah..?, tunjukkan caranya!

Suami : Rasulullah pernah berkata “Wanita di dunia lebih baik daripada bidadari sebagaimana yang zahir lebih baik daripada yang batin.”

Isteri : Saya Kurang faham… dimana alat-alat mekapnya?

Suami : Rasulullah pernah berkata ” Dari Anas bin Malik ra bahwa Rasulullah bersabda :

“Jika perempuan solat lima waktu, berpuasa pada bulan Ramadhan, menjaga kemaluannya dan taat kepada suaminya, nescaya ia akan masuk syurga.” (HR. Al-Bazaar).

Isteri : Bagaimana cantiknya saya di dalam syurga nanti?

Suami : Tolong ambilkan Al-Quran atas meja tu dan Tafsir Ibnu Kathir yang kawan awak hadiahkan tu …Awak ada wudukkah?

Isteri : Ada…nanti sekejap..

Suami : Lihat Surah Al-Waqiah , “Sesungguhnya kami akan ciptakan mereka secara langsung “. (ayat 35 ) , Ibn Kathir dalam menafsirkan ayat ini menyatakan bahawa wanita baik mereka itu tua atau tidak mereka akan dibangkitkan dengan ciptaan yang baru . Dalam keadan mereka itu muda dan perawan . Ini dikuatkan lagi dengan ayat yang berikutnya ” dan kami jadikan mereka itu gadis perawan ” (ayat 36)

Subhanallah

1 comments:

Post a Comment

VIDEO IKLAN KONDOM YANG KREATIF!!!

VIDEO IKLAN KONDOM YANG KREATIFHAHAHAHA JOM SAKSIKAN VIDEONYA DI BAWAH

1 comments:

Post a Comment

Apabila Rozita Che Wan Buat ‘Love Bite’ – Zain Saidin
Nampaknya, pasangan bahagia ini tak pernah rasa fed up pun dengan kecaman orang ramai mengenai foto-foto yang dimuat naik di laman Instagram mereka.


Tapi, sebenarnya bukan lah love bite atau dalam bahasa melayunya ‘gigitan cinta’ yang 18sx itu ya. Ia hanyalah merupakan bekas rawatan bekam yang mungkin dilakukan sendiri oleh Rozita Che Wan terhadap suami kesayangannya itu.

Beruntunglah Zain kan. Walaupun kini sedang sarat mengandung anak pertamanya dengan Zain, Che Ta masih rajin nak buat bekam untuk suaminya itu.

Malah, apa yang lebih mencuit hati apabila membaca komen-komen peminat Zain yang entah bagaimana memberi fokus kepada longgokan bag berjenama atas almari. Aih la.. memang power betul mata masing-masing!

Kami pun tak perasan pada mulanya. Tapi, biasalah kan. Orang ada banyak duit, sudah tentu akan melabur untuk diri sendiri dan keluarga tersayang.

Apapun, seronok sebenarnya lihat kasih sayang erat yang terjalin antara Che Ta dengan Zain ini. Barulah forever and ever in love kan?


2 comments:

Post a Comment

CARA PALING STEADY CARI ISTERI MUDA UNTUK SUAMI TERCINTA

CARA PALING STEADY CARI ISTERI MUDA UNTUK SUAMI TERCINTA


Steady La Akak!
Apa pula kata anda?


0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ