Tolong Klik Connect Sapot Park Nick Plz..


Klik Sini Untuk Besarkan Ruangan Chat


Pandangan Tun Mahathir Tentang Orang YahudiArtikel by Che Det: Orang Yahudi (Terjemahan artikel Dr M bertajuk The Jews)

1. Orang Yahudi mengaku kononnya mereka “manusia terpilih Tuhan”. Walaupun mereka dituduh menyalib Nabi Isa, walaupun dipaksa tinggal di petempatan haram di Eropah, walaupun terpaksa melalui pembunuhan beramai-ramai oleh orang Eropah, namun orang Yahudi tidak pernah berhenti percaya bahawa mereka lebih hebat , bangsa yang dipilih Tuhan.

2. Yahudi adalah golongan Semitik. Begitu juga orang Arab. Tetapi hari ini, Yahudi berlakuan seolah-olah hanya mereka adalah golongan Semitik. Mereka melabelkan semua orang yang mengkritik Yahudi sebagai “anti-Semitik”. Bagi apa jua jenayah dan kesalahan yang mereka lakukan, mereka tidak mengaku bersalah, malah akan melabelkan orang lain sebagai anti-Semitik

3. Dalam dunia terbuka hari ini, kita boleh menyalahkan sesiapa sahaja dan ianya akan disenangi kerana ia adalah sebahagian daripada kebebasan bersuara. Tetapi, bagi Yahudi, sesiapa yang mengkritik mereka tidak akan terlepas daripada label “anti-Semitik”. Dan bagi kebanyakan masyarakat Eropah, mereka menyokong dasar Yahudi dan sanggup memenjarakan sesiapa sahaja yang dituduh anti-Semitik.

4. Jelaslah bahawa Yahudi fikir hanya mereka sahaja yang ada keistimewaan, dan berada di satu kedudukan yang mulia dan tidak boleh dikutuk bahkan dikritik sedikit pun.

5. Perlakuan mereka melambangkan sikap angkuh sombong mereka. Mereka masih meneruskan kejahatan jenayah tanpa perikemanusiaan walaupun satu dunia tidak menyukainya. Sekarang ini, mereka terlibat dalam pembunuhan ratusan nyawa di Gaza, dan juga memusnahkan bandar-bandar. Hospital, sekolah, dan bangunan persendirian turut diranapkan dengan roket.
6. Seluruh dunia boleh mengutuk tindakan kebinatangan mereka, tetapi Yahudi tetap tidak peduli. Malahan mereka mengumumkan untuk membunuh lebih ramai rakyat Palestin mengacaubilaukan Semenanjung Gaza.

7. Semasa Eropah mengambil sedikit tanah Palestin untuk membentuk Israel, mereka dengan jelas menyatakan hak-hak orang Arab di Israel perlulah dihormati.

8. Yahudi pula mengabaikan peraturan tersebut dan bertindak merampas tanah dan harta milik Arab termasuk rumah dan ladang ternakan. Melalui serangan ganas mereka, contohnya di Deir Yassin, mereka memaksa rakyat Palestin untuk lari dari tanah mereka. Kemudian, Yahudi merampas tanah orang Arab tersebut.

9. Selama lebih 60 tahun, orang Palestin menjadi pelarian dan terpaksa tinggal di kawasan perlindungan pelarian. Tiada pampasan yang diberikan kepada mereka. Mereka juga tidak dibenarkan kembali ke tanah asal milik mereka. Inilah contoh tindakan perkauman yang paling teruk sekali.

10. Tidak puas dengan tanah yang dihadiahkan oleh UN kepada mereka, Yahudi menjarah pula tanah Palestin di luar Israel untuk dirampas lagi. Kemudian, mereka bina petempatan haram ekslusif bagi diri mereka

11. Mereka bina jalan di atas bumi Palestin, tetapi tiada rakyat Palestin yang dibenarkan menggunakannya. Mereka bina tembok di sepanjang perkampungan Palestin, memisahkannya dan orang Palestin tidak lagi dapat berhubung dengan sanak-saudara di perkampungan lain. Mereka juga tidak benarkan Palestin diisytihar sebagai negara, yang ada cumalah Pihak Berkuasa Palestin. Dan.. Eropah menyokong tindakan Yahudi yang sombong dan angkuh itu.

12. Mereka lancarkan serangan ke atas Semenanjung Gaza supaya bekalan makanan dan ubatan serta bahan binaan tidak dapat dihantar ke Gaza selepas pengeboman dan serangan roket oleh tentera Israel. Kapal yang menghantar bekalan ke Gaza juga diserang dan dirampas di Perairan Antarabangsa. Malah, kapal agensi kemanusiaan dipaksa berlabuh di perlabuhan Israel, dan barang kargo tersebut dirampas pula. Acapkali berlaku di mana kapal yang diserang tentera laut Israel di luar perairan Israel.. dan pekerja kemanusiaan ditembak dan dibunuh sewenang-wenangnya.

13. Israel mempunyai lebih daripada puluhan ribu rakyat Palestin di dalam tahanan kerana tuduhan “anti-Israel”. Tiada penghakiman dilakukan. Tempoh penahanan tidak ditetapkan (mungkin selama-lamanya?)

14. Secara berkala, apabila ada askar Israel ditawan oleh Palestin, Yahudi akan menawarkan pertukaran tebusan dengan beberapa ratus rakyat Palestin bagi digantikan dengan askar yang ditawan. Tetapi, dengan begitu cepat, akan ada tangkapan baru dibuat dari kalangan rakyat Palestin demi menggantikan tahanan yang dibebaskan.
15. Jika sekiranya rakyat Palestin menghantar pengebom berani mati atau melancarkan serangan roket, maka Israel akan menyerang balas dengan sangat keterlaluan. Mereka akan hantarkan kumpulan tentera untuk memusnahkan perkampungan Palestin dan bunuh nyawa lelaki, wanita, kanak-kanak, orang tua, dan juga orang uzur.

16. Terkini, selepas pembunuhan tiga penuntut Israel oleh individu tidak dikenali, Israel mengebom Gaza dengan serangan udara. Hospital, sekolah, dan rumah semuanya dimusnahkan. Malah lebih 500 orang terkorban dan ribuan yang lain cedera. Hospital yang merawat pesakit juga dibom supaya orang sakit tidak dapat lari.

17. Inilah mesej yang ingin ditonjolkan oleh Israel.. bahawasanya Yahudi adalah suci dan mulia, dan sesiapa yang menganggu mereka terpaksa membayar harga berlipat kali ganda daripada kesakitan yang dihadapi mereka.

18. Segala apa jua yang Israel lakukan adalah bercanggah dengan undang-undang antarabangsa, berlawanan dengan moral, dan menyalahi hak asasi manusia. Yahudi adalah penjenayah dalam semua rang undang-undang manusia bertamadun.

19. Tetapi, Yahudi Israel melakukan jenayah ini tanpa risau dihukum. Mereka ada negara seperti Amerika dan Eropah di belakang mereka. Merekalah manusia pilihan Tuhan dan mereka lebih berkuasa daripada mana-mana undang-undang, apa jua kod etika moral, dan juga bebas dari nilai kemanusiaan.

20. Semasa Yahudi dilayan dengan teruk oleh Nazi di Jerman, mereka menagih simpati dan sokongan dunia. Tetapi penderitaan mereka tidak mengajar mereka apa-apa, tidak membantu mereka memahami erti kesengsaraan. Malah, kini mereka berkelakuan lebih teruk daripada Nazi, dan tidak kisah langsung segala kejahatan yang mereka lakukan.

21. Eropah dan Amerika bertanggungjawab mencipta raksasa ini, tetapi mereka seakan tidak peduli kemusnahan yang dilakukan Yahudi. Mereke terus menerus menyokong dasar penghapusan etnik Arab oleh Yahudi. Mungkin mereka tidak puas hati dengan layanan Eropah terhadap mereka pada masa lampau.

Sepatutnya mereka perlu menyalurkan kemarahan mereka terhadap Nazi Jerman dan Eropah. Mungkin mereka terlampau pintar, dan mungkin juga bagi mereka “Membunuh Arab lebih mudah dan menyeronokkan”

-Original Article by Dr Mahathir Mohamad, Malaysian 4th Prime Minister

2 comments:

Post a Comment

Astro Oasis Sahkan Gambar Mayat Dililit Ular Rakaman ‘Tanah Kubur’
Stesen televisyen saluran Astro Oasis mengesahkan beberapa gambar jenazah dililit seekor ular yang tersebar dan menimbulkan kekecohan masyarakat merupakan salah satu babak dalam drama Tanah Kubur: Kutuk Azan.

Pengurus saluran itu, Namanzee Harris berkata, gambar tersebut diambil oleh salah seorang krew produksi untuk simpanan pihak Astro, bagaimanapun ia tersebar di laman-laman blog dengan pelbagai cerita yang menimbulkan kerisauan orang ramai.
“Ya, itu merupakan salah satu babak dalam drama Tanah Kubur bagi episod Kutuk Azan, saya juga tidak tahu bagaimana ia boleh tersebar di internet kerana drama itu belum lagi ditayangkan.

“Penggambaran dilakukan kira-kira tiga minggu lepas di Sungai Ijok, Selangor dan diarahkan oleh Rashid Sibir. Saya juga sudah minta pengesahan tentang gambar itu daripada pihak produksi,” ujarnya ketika dihubungi mStar Online, di sini, Khamis.

Namanzee berkata demikian ketika diminta mengulas tentang beberapa keping gambar jenazah sedang disembahyangkan dilingkari seekor ular sawa yang tersebar di internet.

Gambar yang didakwa kejadian benar yang berlaku di utara tanah air itu telah menimbulkan kebimbangkan masyarakat.

“Beberapa hari lalu ada beberapa rakan yang hantar gambar ini kepada saya, mula-mula saya tengok macam betul tetapi bila lihat betul-betul ia nampak ular itu seperti sudah diatur dan sedia untuk penggambaran.

“Kalau orang luar lihat mungkin akan mempercayainya, lagi pula kononnya ia berlaku pada bulan Ramadan ini,” katanya.

Dalam pada itu, katanya, drama Tanah Kubur: Kutuk Azan itu bakal ditayangkan tidak lama lagi bagi musim ke-12.

Drama tersebut merupakan inspirasi daripada kisah yang diambil pada zaman Khalifah Abu Bakar R.A berkenaan pengebumian seorang lelaki yang telah mengutuk laungan Azan dan mayatnya dibelit oleh seekor ular.


Gambar yang tersebar di internet menimbulkan keresahan masyarakatMenurut Namanzee, dia pada awalnya turut terkejut apabila menerima kiriman gambar-gambar tersebut daripada rakan-rakannya yang bertanyakan hal itu.

0 comments:

Post a Comment

Gambar Bumi Gaza Dari Angkasa
Inilah gambar yang ditangkap oleh angakawan Jerman dari Stesyen Angkasa Antarabangsa (ISS), Alexander Gerst

Dapat diperhatikan warna kuning kemerahan adalah kesan cahaya daripada roket dan bom. Lagi teruk dan dahsyat dari perang dunia ke dua bila tentera bersekutu menyerang Berlin Jerman...kini Gaza bagai padang jarak padang terkukur namun semangat juang bangsa palastine tak pernah luntur meneruskan kesinambungan hidup dan melahirkan generasi yang berterusan hingga akhir zaman... Semoga Allah melindungi saudara2 islamku disana..

2 comments:

Post a Comment

Laman Web Palsu Dakwa Putera Raja Selangor Murtad?Laman web palsu World News Daily Report mencetuskan kegemparan di kalangan pengguna Internet mendakwa Raja Muda Selangor Tengku Amir Shah (gambar) menukar agama ke Katolik minggu lalu. Agama ialah topik yang sensitif di Malaysia di mana Islam ialah agama rasminya dan majoriti penduduk dan semua Sultannya beragama Islam. 

Tetapi, laman web itu dikenali sebagai palsu dan mengandungi tajuk berita yang mengarut seperti 'Lelaki Bengali mengandung anak kembar' dan 'Lelaki curi 32 tan daging babi' - sesetengahnya juga dipetik laman web lain.

Dalam laporannya bertarikh 24 Julai, World News Daily melaporkan:"Satu-satunya anak lelaki dan waris Sultan Sharafuddin Idris Shah, Tengku Amir Shah, mengejutkan masyarakat Islam dunia dengan berita yang majalah People's sifatkan 'kisah benar Romeo dan Juliet zaman ini'."

"Raja Muda Selangor itu meletakkan semua jawatannya dan peluang menaiki takhta untuk mengikut kata hatinya dan mengahwini model dan bintang terkenal Sepanyol, Cristina Gomez, 16, yang namanya melonjak naik tahun ini bila televisyen merakamkan gambarnya menonton perlawanan bola sepak yang dinanti-nantikan peminat."

Setelah diperiksa, didapati tiada model terkenal bernama Cristina Gomez.

Berita itu juga salah dalam melaporkan umur Tengku Amir sebagai 21 sedangkan Raja Muda itu berusia 23 tahun.

Laporan palsu itu mendakwa "upacara pembaptisan bekas umat Islam itu yang diadakan minggu ini di Santa Maria Cathedral, di Braga, Portugal mendapat kritikan hebat umat Islam sedunia ke atas bekas waris takhta Selangor itu."

Ia juga berkata: "Pasangan kekasih itu akan dikahwinkan bulan ini di San Marco Cathedral di Venice dan masih belum diketahui di mana mereka akan berbulan madu."

Pada ruangan Tentang Kami laman web itu, World News Daily berkata ia sebuah ‘akhbar Zionis Yahudi Amerika berpengkalan di Tel Aviv dan membawa berita berkaitan arkeologi alkitab dan penemuan misteri lain seluruh dunia'.

"Pasukan berita kami terdiri daripada wartawan pemenang anugerah beragama Kristian, Islam dan Yahudi, ejen Mossad yang sudah bersara dan veteran askar Israel.

"Kami berpengkalan di Tel Aviv sejak 1988 di mana lebih 200,000 naskhah akhbar kami Daily Report dicetak setiap hari.

"Terima kasih kerana menunjukkan minat dengan akhbar kami dan semoga Israel terus hidup!”

Malaysia tiada hubungan diplomasi dengan Israel yang pada ketika ini dicemuh hebat kerana terus menyerang Semenanjung Gaza, mengakibatkan lebih 700 kematian sepanjang minggu lepas.

Laman web itu bertarikh 25 April 2014 dan mengandungi penafian berikut:"World News Daily Report ialah penerbitan berita dan politik satira, yang mungkin menggunakan nama sebenar atau tidak, selalunya dalam cara yang separuh benar atau kebanyakannya rekaan."

"Semua artikel berita dalam worldnewsdailyreport.com adalah fiksyen, dan mungkin berita palsu. Sekiranya ada kaitan dengan perkara sebenar, ia semata-mata kebetulan, kecuali semua rujukan yang dibuat kepada ahli politik atau selebriti, yang merupakan nama sebenar, tetapi semuanya masih berasaskan fiksyen," katanya. - TMI

1 comments:

Post a Comment

Che Ta & Zain Bakal Timang Anak Perempuan
Tahun 2014 menyaksikan ramai selebriti tempatan menyambut ahli keluarga baru mereka dengan kehadiran cahaya mata perempuan termasuklah Irma Hasmie serta pasangan selebriti Scha Al-Yahya dan Awal Ashaari baru-baru ini.

Terbaru, pelakon jelita Rozita Che Wan dan suaminya Zain Saidin khabarnya juga bakal menyambut puteri sulung mereka sekitar awal November nanti.

Menurut laporan portal Rotikaya, aktres yang lebih manis disapa dengan panggilan Che Ta ini mendedahkan yang mereka sudah memeriksa jantina bakal anaknya dan hasil pemeriksaan tersebut menunjukkan yang mereka bakal menimang bayi perempuan penghujung tahun ini.

Dalam pada itu, Che Ta juga memaklumkan dirinya sudah pun membeli persalinan bayi perempuan sebagai persiapan menyambut kelahiran anak pertamanya dengan Zain.

Menjadi lumrah wanita yang mengandung mengidam makanan tertentu dan di antara juadah yang kerap dimakan oleh Che Ta lebih-lebih lagi di tengah malam kini adalah burger Ramly dan ikan masin.

Semoga Che Ta dan kandungannya yang kini memasuki enam bulan sihat sentiasa dan dipermudahkan urusan apabila bersalin kelak.

1 comments:

Post a Comment

Di Sinilah Mayat-Mayat Mangsa Nahas MH17 Disimpan
KIEV: Kini lebih 200 beg hitam yang mengandungi mayat-mayat mangsa nahas MH17 disimpan dan dipindah ke gerabak kereta api barang yang dilengkapi dengan alat penghawa dingin.

Urusan pemindahan mayat-mayat ini dilakukan oleh pihak pemisah Ukraine yang pro-Rusia sejak Sabtu.

Walaupun mendapat tentangan dan kritikan antarabangsa tetapi askar-askar puak pemisah berkata itulah langkah terbaik yang boleh mereka lakukan kerana mayat-mayat mangsa yang telah dikutip dan dikumpulkan dari tempat nahas telah berbau.

Sebelum itu, mayat-mayat mangsa telah dibiarkan terdampar di tepi jalan dan di tempat pesawat malang itu terhempas sejak Sabtu dan musim panas di Eropah sekarang menjadikan situasi semakin sukar.

Sebahagian besar pekerja yang ditugaskan membantu mengangkut mayat-mayat itu didatangkan khas dari sebuah lombong yang berdekatan bagi mempercepatkan proses memindah ke gerabak kereta api.

Isu berkaitan urusan pengurusan mayat mangsa dan juga bangkai pesawat di tempat kejadian menjadi perdebatan antarabangsa kerana puak pemisah yang pro-Rusia menghadkan kemasukan pasukan antarabangsa yang dihantar ke tempat kejadian oleh kerajaan pusat Ukraine.

Kini gerabak-gerabak berhawa dingin itu di tempatkan di Stesen Kereta Api Torez sembilan batu dari tempat kejadian.

Timbalan Perdana Menteri Ukraine, Volodymyr Groysman memberitahu satu sidang akhbar di Kiev sejumlah 192 mayat telah dipindahkan ke gerabak-gerabak berhawa dingin itu.

Bagaimanapun katanya pihak pemisah enggan membenarkan kereta api itu berlepas keluar dari Torez.- Mstar

1 comments:

Post a Comment

Scha Al-Yahya Selamat Lahirkan Bayi Perempuan

Rasanya masih belum terlewat untuk  mengucapkan tahniah kepada pelakon Scha Al-Yahya telah selamat melahirkan bayi perempuan semalam.

Bayi perempuan tersebut selamat dilahirkan secara normal kira-kira pukul 5.50 petang pada Selasa di Hospital Prince Court Kuala Lumpur.

Suami Scha, pelakon dan pengacara Awal Ashaari berkongsi berita gembira tersebut menerusi laman Instagramnya pada Rabu dengan memaklumkan keadaan isteri dan anak mereka dalam keadaan baik.

Awal telah memuat naik sekeping gambar di Instagram yang memperlihatkan jari anaknya untuk tatapan para peminat.

Menurut Awal, bayi seberat 3.17 kilogram itu dilahirkan secara normal namun mereka masih belum mengumumkan nama yang bakal diberikan kepada cahaya mata pertama itu.


2 comments:

Post a Comment

Ustaz Kazim Jawab Petikan Ceramah ‘Roti Jala Cicah Kari’
PETALING JAYA: Pendakwah selebriti Ustaz Kazim Elias berkata beliau tidak bermaksud memberi contoh Nabi Muhammad S.A.W melakukan kenduri paling mahal dengan menyediakan roti jala yang dicelup dengan kuah kari seperti yang dipaparkan dalam sebuah buku dan juga rakaman ceramah yang tersebar.

Menurut Kazim, sebenarnya mengikut sejarah, Nabi pernah menyediakan roti yang dicicah dengan kuah kambing dan bagi mengikut sunah Rasulullah, masyarakat zaman ini boleh menyediakan roti jala dicelup dengan kuah kari kepada tetamu yang hadir.

“Saya tahu ramai yang mempertikaikan tentang perkara itu. Takkanlah saya bodoh nak cakap Rasulullah beri makan roti jala kepada tetamunya. Zaman itu ada ke roti jala?

“Ia sebenarnya hanyalah satu contoh di mana jika Rasulullah menyediakan roti dengan kuah kambing, apa salahnya kita sediakan roti jala dengan kuah kari. Tetapi ramai yang salah faham,” katanya yang dihubungi mStar Online.

Pada tahun lalu, sebuah buku berjudul Tuhan Sedang Menguji Kita yang memetik ceramah-ceramah Kazim telah diterbitkan di bawah penerbitan Karangkraf.


Artikel yang ditulis di sebuah buku ‘Tuhan Sedang Menguji Kita’.Bagaimanapun buku tersebut menjadi bualan ramai apabila pada muka surat ke-51, terdapat artikel yang mengatakan kenduri Rasulullah S.A.W yang paling mahal adalah roti jala dicelup dengan kuah kari.

Rakaman video ceramah mengenai topik itu juga turut dirakamkan dan disiarkan menerusi YouTube sehingga menimbulkan komen-komen negatif masyarakat.

Ramai yang memberi reaksi bahawa Kazim telah menyampaikan informasi salah dan ia boleh menjejaskan akidah masyarakat yang mengikuti ceramah-ceramahnya.

Dalam pada itu, Kazim berkata, sebelum buku tersebut diterbitkan, dia telah membuat beberapa pembetulan termasuklah bahagian isu roti jala yang ditulis, namun dia tak pasti sama ada ia telah diperbetulkan atau tidak.

Sementara itu, Kazim berkata, dia tidak mempunyai masalah dengan isu yang ditimbulkan kerana dia tahu ada pihak yang tidak bertanggungjawab sengaja mencetuskan kontroversi tersebut dengan memanipulasikan kenyataannya itu.

“Sebenarnya perkara itu sudah lama malah buku itu laris dijual. Tetapi kenapa ia perlu dibangkitkan sekarang?

“Saya tahu ada pihak yang tidak puas hati dengan saya yang tidak menyokong sesebuah parti politik itu sehinga ia sengaja mencetuskan isu.

“Dan pendirian saya pula, sebagai pendakwah tidak akan memihak kepada mana-mana parti politik kerana saya hanya mahu berdakwah. Itu sahaja,” tegasnya. - Mstar

4 comments:

Post a Comment

POLIS TERSILAP DALAM SIASATANNYA? BAJU TULISAN AYAT AL-QURAN BUKAN BELI DI INDIA TETAPI DI JALAN MASJID INDIA??

Pasal batik yang mempunyai cetakan surah Al-Fatihah yang dipakai perempuan bukan Islam tadi... Sumber daripada Bahagian Percetakan Al Quran KDN, kes telah selesai Jumaat lepas (rampasan produk). Penjual berbangsa Melayu di Jalan Tuanku Abdul Rahman; baju batil berkenaan di import daripada Vietnam. Sumber memberitahu beliau (peniaga) tidak perasan/mengetahui kekhilafan tersebut dan mengakui kesilapan serta memohon maaf... Viral punya viral kena batang hidup sendiri, Orang Islam yang menjualnya...katanya makcik yang pakai tu orang orea tourist jadi makcik tu beli di kawasan Masjid India di TAR bukan beli di India. Sedih tengok anak Melayu tidak tahu atau perasan tulisan atas baju nih...POLIS TERSILAP DALAM SIASATAN AWALNYA?


Terdahulu - Polis sedang menjalankan siasatan ke atas seorang 'makcik' yang memakai baju dikatakan mempunyai tulisan ayat al-Quran selepas beberapa gambarnya tersebar di laman sosial.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata, makcik tersebut seorang warga Korea.

"Dah mula siasat kes 'makcik' tu. Dia baru sampai sini. Beli baju itu di India.

"Biar kita siasat lanjut. Semua bersabar lah," katanya dipetik daripada laman mikro Twitter miliknya.

Gambar wanita berkenaan mula menjadi viral di laman sosial sejak beberapa hari lalu.

Turut dimuatnaik adalah gambar wanita itu seolah-olah sedang dimarahi oleh seorang lelaki dipercayai kerana tindakannya memakai baju dengan tulisan ayat suci al-Quran itu.

Gambar tersebut yang tersebar luas di alam maya menaikkan api kemarahan sebilangan pengguna di laman sosial yang beragama Islam.

Baca juga di sini:

KURANG AJAR! WANITA MEMAKAI BAJU DENGAN TULISAN AYAT SUCI AL-QURAN


3 comments:

Post a Comment

Tahukah Anda MEKAH dan MADINAH Kini Telah Dikepung Secara Sistematik Oleh ZionisKetika ini seluruh umat islam didunia tertumpu perhatian pada krisis di Mesir dan Syria...ditambah pula krisis Malaysia di Ukrain/Rusia...sedarkah kita bahawa ini ada episod terakhir permainan Dajjal sebelum beliau membuka Fasa berikutnya...Tahukah anda, sasaran yang mereka idamkan bukanlah Palestin....sebaliknya MEKKAH dan MADINAH....dan Tahukah anda MEKAH dan MADINAH kini telah dikepung secara sistematik oleh Zionis (Israel) dan sekutunya Syiah (Iran)......bermula dengan;

-TURKI Uthmaniyah yang ditumbangkan dan Jatuh ketangan Puak Sekular Ekstreme,walaupun kini diperintah Pemimpin "Islamik" Erdogan,Hakikatnya beliau hanyalah Puppet yang hanya bersuara tapi tidak bertindak kerana dikekang Pengikut Setia Attaturk.

-PALESTIN yang sebelum itu makmur dibawah pemerintahan Uthmaniyah ditawan mudah puak kufar sebelum diserahkan pada Zionis.

-IRAQ satu2nya negara yang lantang mempertahankan Palestin secara ketenteraan diceroboh dan diranapkan,USA dan negara Salib dan Bantuan sulit dari Syiah (IRAN).

- AFGHANISTAN negara mundur yang memiliki hasil bumi paling kaya didunia dirampas oleh USA hasil bantuan Syiah (IRAN) dan segala hasil buminya disalur pada Zionis (Israel).- LIBYA pimpinan Ghadaffi merupakan musuh ketat Negara Salib dijadikan bahan Eksperimen untuk mencetuskan "Arab Spring"...Rakyatnya dihasut untuk "BANGKIT"...dibantu dengan "Bersungguh2" oleh Tentera Salib (NATO).

-SYRIA adalah sasaran sebenar Operasi Arab Spring yang dirancang Zionis kerana sudah tertulis dalam kitab2 lama Yahudi bahawa Syria adalah medan perang Armageddon melibatkan Mesiah(Dajjal) dan Al-Mahdi.

-MESIR walaupun "DISERAHKAN" kepada Dr Morsi dari Ikhwanul Muslimin,kemudian dirampas semula oleh Tentera Firaun moden pimpinan Syiah dan Zionis bertujuan menimbulkan kemarahan tak terhingga Umat Islam supaya tercetusnya Armageddon dengan segera.

LIHATLAH...DIPETA,,,SEMUA NEGARA DISEKELILING MEKAH DAN MADINAH TELAH DITAWAN DENGAN SISTEMATIK......Diakhir Zaman juga sudah tertulis dalam hadis bahawa Tempat Suci umat Islam iaitu KAABAH akan diruntuhkan oleh LELAKI dari HABSYAH diberi kepercayaan memerintah Rom.......

SIAPA LELAKI HABSYAH INI.? Semua sedia Maklum...ROM dizaman moden sekarang sudah berhijrah dan kini dikenali sebagai USA melalui sejarah panjangnya.....dan satu-satunya lelaki Habsyah (kulit Hitam) yang memerintah ialah Presiden terkini mereka iaitu BARRACK OBAMA.....Ciri-ciri Obama juga mirip seperti yang digambarkan Rasulullah mengenai lelaki Habsyah yang meruntuhkan Kaabah melalui Hadis Riwayat Al-Bukhari dan At-Tabrani:

DI ANTARA TANDA-TANDA AKHIR ZAMAN IALAH BILA MASA KAABAH AKAN DIRUNTUHKAN DAN PELAKUNYA SEORANG LELAKI BERKETURUNAN HABSYAH YANG DILANTIK MENJADI PEMERINTAH ROMAN.SUBHANALLAH...KITA SEMAKIN HAMPIR......!!!


 Hadis-Hadis Yang Berkaitan Dengan Zussuwaqatain

Hadis-hadis Nabi ﷺ ada menyebutkan tentang Kaabah akan diroboh pada akhir zaman. Rasulullah ﷺ juga menyebut ciri-ciri yang ada pada peroboh Kaabah tersebut:

1. Lelaki berkulit hitam gelap
2. Mempunyai bala tentera
3. Berasal dan berbangsa Habsyah
4. Gelarannya adalah Zussuwaqatain
5. Kepalanya kelihatan agak botak
6. Mempunyai kaki yang kurus panjang
7. Mempunyai kepala yang kecil dan bertelinga besar
8. Dia membuatkan Nabi ﷺ berasa seperti lebih hitam daripadanya.
.
.
Imam Ahmad meriwayatkan dari Abdullah bin ‘Amr Radhiyallahu Anhu, dia berkata, Aku mendengar Rasulullah ﷺ bersabda, “Kaabah ini akan dirobohkan oleh Zussuwaqatain dari Habasyah. Dia merampas perhiasannya dan melepaskan kiswahnya. Aku seakan-akan melihatnya, orangnya kecil botak dengan tulang-tulang sendinya bengkok, sedang memukul Kaabah dengan penyodok dan kapaknya.” (Sanad hadis ini Jayyid dan Qawiy – Hadis Riwayat Ahmad).

Abu Daud meriwayatkan dari Abdullah bin ‘Amr, dari Nabi ﷺ, bahawa Baginda bersabda, “Biarkan orang-orang Habasyah selagi mereka membiarkan kamu (tidak mengganggu kamu). Sesungguhnya tidak ntaraa orang yang (berani) membongkar barang-barang simpanan dalam Kaabah selain daripada Zussuwaqatain dari Habasyah.”

Imam Ahmad meriwayatkan pula pula bahawa Ibnu Abbas menceritakan kepada perawi hadis ini, bahawa Rasulullah ﷺ bersabda, “Seakan-akan aku melihatnya, orangnya hitam, dengan congkaknya dia merobohkannya (Kaabah) batu demi batu.”

Dan menurut riwayat Imam Ahmad pula dari Abu Hurairah Radhiyallahu Anhu, Rasulullah ﷺ bersabda, “Malam dan siang tak akan berhenti bersilih-ganti sebelum ada seorang lelaki dari kalangan kaum hamba menjadi raja, dia bernama Jahjah.”

Copy paste dari fb

5 comments:

Post a Comment

Surat Terbuka Kepada Ketua Polis Negara: Antara Kiki CDM25 Dan Ng Sue Lim
Portal ini antara yang sentiasa mempertahankan Polis Di Raja Malaysia (PDRM) setiap kali diasak oleh badan bukan kerajaan dan parti politik yang cuba merendah-rendahkan kerja anggota polis. Kami hormati dan kagumi kerja-kerja polis menjaga keamanan dalam keadaan yang sangat sukar.

Polis berada dalam kesukaran bukan sahaja kerana berhadapan dengan penjenayah yang makin bijak dan cekap tetapi juga dengan orang politik dan badan bukan kerajaan yang menjadi pembela penjenayah.

Cuma kali ini, keputusan Polis meneruskan siasatan ke atas kes Siti Fairrah Ashyikin Kamaruddin atau Kiki, 30, yang didakwa bertindak ganas dengan membuli seorang warga emas di sini Isnin lalu sangat mengelirukan.

Semua orang sudah tahu bahawa peristiwa yang membabitkan Kiki menghentak pengunci stereng kereta yang melanggarnya kerana menjadi viral di media sosial.

Menurut laporan media, Polis menyiasat kes mengikut Seksyen 427 Kanun Keseksaan (Khianat) dan Seksyen 506 Kanun Keseksaan (Ugutan).

Fakta kes ialah wanita dirakam menjerit-jerit dan kemudiannya mengeluar pengunci stereng kereta serta memaki seorang lekaki yang melanggar keretanya. Dia dilihat mengetuk-ngetuk kereta lelaki tua berketurunan cina berkenaan dengan pengunci stereng kereta.

Insiden yang berlaku di Kuantan itu telah dirakam dan dikongsi di YouTube oleh pemandu berhampiran yang berada di tempat kejadian.

Kita semua juga tahu bahawa kes ini hanya dilaporkan sebagai kemalangan. Malah lelaki cina tersebut juga tidak mahu membuat sebarang laporan lanjut mengenai kejadian memaki hamun dan mengetuk kenderaan beliau.

Kes ini tidak membabitkan kecederaan fizikal apatah lagi kematian.

Justeru, ketika kedua-dua pihak memilih untuk melakukan penyelesaian secara bermaaf-maafan dan tiada sebarang laporan polis dibuat, kita merasa sangat aneh kerana siasatan diteruskan dan dalam masa seminggu pendakwaan akan dilakukan.

Kita tidak mempersoalkan hak polis dan Peguam Negara untuk meneruskan kerja mereka, namun kita tertanya-tanya apakah ini satu kes yang jujur atau mempunyai motif politik perkauman?

Sebelum ini mengulas mengenai video tersebut, Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata, tindakan wanita itu adalah ‘tidak boleh dimaafkan’.


“Itu bukan cara untuk mengendalikan situasi yang berlaku kerana kita tidak tidak perlu meletakkan undang-undang ke dalam tangan sendiri.

“Tidak kiralah sama ada lelaki itu telah membuat laporan dengan kami berhubung kejadian itu atau tidak.

“Perkara utama adalah, kita telah melihat video itu dan tindakan wanita itu menunjukkan tingkah laku pembuli jalan raya.

“Oleh itu, kami akan membuat laporan terhadapnya dan tindakan akan diambil,” katanya.


Baiklah, ambillah tindakan jika Peguam Negara dan Polis merasakan dengan menjadikan seorang usahawan wanita Melayu yang berjaya kepada seorang bakal penjenayah adalah sesuatu keutamaan dari ratusan kes ragut, pecah rumah dan samun di negara ini.

Wanita terbabit hilang kawalan kemarahan dalam masa beberapa minit, yang sebenarnya biasa bagi kebanyakan orang, termasuk bekas Ketua Polis Negara, tan Sri Rahim Noor. Namun tindakan wanita ini tidak membabitkan apa-apa kecederaan fizikal dan telah menyelesaikan dengan “mangsa” jika boleh dikatakan mangsa tidak memuaskan hati Polis dan Peguam Negara.

Jika Polis dan Peguam Negara bertekad mahu menjadikan seorang anak muda yang berjaya dalam bidang perniagaan kepada seorang penjenayah, teruskanlah. Mungkin ini cara Polis dan Peguam Negara mengamankan negara ini. Siapalah kita untuk mempertikaikan kebijaksanaan Peguam Negara.Sekarang kita mahu bertanya kepada Tan Sri Khalid Abu Bakar, apa terjadi kepada kes ADUN Sekinchan, Ng Sue Lim yang melanggar seorang pelajar UiTM sehingga koma?

Pada 7 Februari 2010 Penuntut Universiti Teknologi Mara (UiTM) koma selepas motosikal yang ditunggangnya dilanggar oleh kenderaan pacuan empat roda yang dipandu Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Sekinchan, Ng Suee Lim,

Mohamad Bakri Mohd Bazli, 23, yang juga penuntut tahun akhir Fakulti Seni Bina, Perancangan dan Ukur itu masih ditempatkan di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) berada dalam keadaan koma. Tiada siapa lagi peduli nasib beliau. Apakah yang terjadi kepada beliau?Bukankah Tan Sri ketika itu merupakan Ketua Polis Selangor dilaporkan berkata, kertas siasatan itu kini dalam proses terakhir untuk disiapkan sebelum dihantar kepada Timbalan Pendakwa Raya untuk pertuduhan di mahkamah.

“Kertas siasatan sudah hampir selesai untuk diberikan kepada DPP. Ada cadangan supaya beliau dituduh dibawah Seksyen 43 Akta Pengangkutan Jalan 1987, iaitu tidak cermat dan tidak bertimbang rasa ketika memandu kenderaan.”Langgar orang dari belakang sehingga koma hanya mahu dituduh dengan akta JPJ, Tetapi memaki orang yang langgar belakang dan mengetuk kenderaan tersebut kerana hilang sabar bakal didakwa di bawah Kanun Keseksaan?

Lebih serius boleh Tan Sri nyatakan bilakah Ng Sue Lim didakwa kerana kes tersebut dan apakah hukuman ke atasnya?

Seingat saya tiada pendakwaan pun dibuat. Apakah kerana beliau seorang wakil rakyat berketurunan kaum cina dari DAP?

Apakah jika yang melanggar itu wakil rakyat Melayu dari UMNO dan mangsanya seorang lelaki cina, maka wakil rakyat tersebut akan dibebaskan sedemikian juga?

Banyak lagi kes lain yang membabitkan tindakan kurang ajar, ugutan dan provokasi yang langsung tidak diendahkan oleh Polis dan Peguam Negara bila membabitkan kaum bukan Melayu ke atas orang Melayu. Seolah-olah jika bukan Melayu berbuat sesuatu ke atas orang Melayu, Polis dan Peguam Negara seolah-olah takut dianggap rasis atau perkauman.

Benarkah begitu?

Apakah kes-kes seperti ini disiasat dan didakwa?

2 comments:

Post a Comment

ZIONIS ISRAEL TERPAKSA MENGAKU, TENTERANYA RAMAI MATI KERANA SERANGAN AL-QASSAM DAN LARI KETAKUTAN!!!
Perang Gaza vs Israel hari ke-13: Media Zionis Israel melaporkan:

Kalaulah pihak tentera Israel membenarkan penyebaran bilangan rakyat dan askar Israel yang terkorban, akan berlaku revolusi di Israel.

Media Zionis Israel sedang menghebahkan tentang hujanan roket dari Gaza ke atas mereka dan siren kecemasan sedang berbunyi dari Beersheba hingga ke Tel Aviv.

Akhbar Israel pada muka surat depan menyiarkan gambar 6 orang tenteranya yang terbunuh dalam operasi menyelinap tentera Briged Izzuddin Al-Qassam masuk ke bahagian Ain Saalisah semalam (Sabtu).

Terkini:

Briged Izzudin Al-Qassam mengesahkan bahawa pejuang Palestin semalam berjaya menghalang kemaraan tentera Israel untuk memasuki Gaza dan berjaya membunuh 15 orang tentera Israel dalam pelbagai pertempuran di sekitar sempadan Gaza dan operasi ketenteraan lain.Manakala pada pagi ini 2 jam yang lalu di Hayyu Tuffah, Al-Qassam mengesahkan berjaya meletupkan sekumpulan skuad Israel dengan bom jerangkap samar yang membunuh kesemua tentera yang sedang berkumpul di situ; disyaki 14 orang tentera penjajah terbunuh manakala menurut sumber Al-Jazeera 8 orang.

Hingga kini sekurangnya 6 buah kereta kebal Israel telah berjaya dimusnahkan pejuang Palestin. Pasukan penembak tepat Palestin pula berjaya membunuh beberapa askar Israel.

Askar Israel masih belum dapat memasuk Gaza kerana digempur pejuang Palestin. Israel hanya mampu menyerang dengan kapal terbang dan tembakan meriam dari jauh.

Media Israel berusaha menutup kerugian yang dialami askarnya di medan perang. Media zionis itu bukan saja cuba menipu dunia malah rakyatnya sendiri.

Keangkuhan Zionis Israel akan ditundukkan pejuang Palestin…Allahu Akhbar…

Sumber: Aman Palestin.


Berikut pula kenyataan dari CAKNA PALESTIN:


SABTU : 21 Ramadhan 1435 / 19 Julai 2014

1. 11 orang tentera Zionis terbunuh ketika tercetusnya peperangan darat. 6 orang di Khan Younis, 2 orang di Beit Hanoun, 3 orang di Safad.

2. Kereta kebal tentera Zionis dihancurkan sepenuhnya di Beit Hanoun. Terdapat 4 orang tentera Zionis di kuliah pertanian.

- Pengeboman kereta kebal berlaku di Beit Lahia ( Briged Al-Qassam tidak merakam gambar dalam operasi ini).

- Juga peluru al-Qassam telah jatuh di beberapa pusat tentera Zionis Israel, berlaku kematian tetapi dinafikan oleh pihak mereka. Zionis menyifatkan hari sabtu (kelmarin) sebagai hari hitam.

AHAD : 22 Ramadhan 1435 / 20 Julai 2014

1. Awal pagi ini kematian meningkat seramai 14 orang, tetapi jumlah sebenar lebih daripada itu. 23 tentera Zionis cedera dalam pertembungan denga Briged Al-Qassam kelmarin. Sebentar lagi Briged Al-Qassam akan mengumumkan kematian dan jumlah tentera zionis yang terbunuh setiap hari.

2. Khaled Mashal (pemimpin Hamas) menolak secara rasmi jemputan As-Sisi ke Mesir.

3. Israel umum secara rasmi bahawa Emiriah Arab Bersatu (UAE) membantu Israel dalam peperangan ke atas Gaza.

4. Israel mengumumkan secara rasmi Briged Al-Qassam membunuh 8 orang tenteranya di perbatasan Gaza Timur di Shujaiah.

Allahu Akbar!!!
Teruskan berdoa
Akhukum
Wan Mohd Sharafi
Presiden Cakna Palestin
22 Ramadhan 1435 / 20 Julai2014


sumber

0 comments:

Post a Comment

MH17 - Penyebab Perang Dunia Ke3? Turkey Dan Illuminati

 Pasti ada yang bertanya Ni apa kisah nya ni?

Atas sebab kami terjumpa tajuk diatas lah kami tulis atikel ini.Kerana pesawat MAS MH17 jatuh di Ukraine.

Kami meronda segala blog, website dan baca atikel yang berkait berkenaan MH17.Dan yang paling mengejutkan ia ada kena mengena dengan perang dunia ke3 yang bakal meletus secara tidak lansung.

Apa pun teori dari pelbagai sumber masih lagi bertaraf teori.


Ramalan tak ada dalam minda orang Islam.Dan orang Islam tidak amal mengikut ramalan.


Tapi ni bukan ramalan, ni analisa dari beberapa orang dari luar negara yang bukan warganegara Malaysia.


Jangan lah pula percaya bulat bulat , dari baca buku novel yang membuat kita kuat berangan elok lagi baca bahan sebegini.


Kita lihat dan perhatikan analisa dari seorang agamawan luar negara dulu.


Untuk ini sila panggil orang yang pandai baca bahasa Inggeris untuk terjemahkan jika tidak fasih bahasa Inggeris. (kita tidak suruh percaya pada hal ini, kita beri tahu awal awal supaya orang cetek minda yang suka buat keputusan tidak menuduh macam macam)

The Third World War will start with the conflict between Turkey and Greece.

- Jewish masons who are rulers over USA and European Union will force Turkish people into the war against Greece.
- In spite of Greek tremendous courage and resistance, Turkish attack will be devastating. Lots of Greeks and lots of their Russian and Serbian brothers in Christ who will volunteer to help Greeks will be dead.
- Turkey will charge deep inside Greece and will concur the most of the Greek territory.
- At the beginning, NATO and USA will not interfere into this conflict directly, but will give silent support for everything Turks do instead.
- The time will come that the world will think Greek people will vanish.
- A moment before it will be almost certain to happen, mighty Russia opens its cards in protection of Greek people and Orthodox Christianity. This takes everyone by surprise. Russian nukes are launched to Turkey.
- Darkness is covering Balkan peninsula and Near East. The World we know cease to exist again.
- At this point USA and EU join Turkey (or what's left of it) and declare global war against Russia and Greece.
- Vatican and the Holy Chair will announce Holy War against "schismatic" Orthodoxy.
- The war will be horrible. Burning people will fall from the sky.
- USA will suffer terrible defeat and will "blow up like balloon" (for whatever it means).
- Roman Catholic Church will never be able to return back to the positions it has today. Not even close. Its influence will be next to nothing.


Okay, yang penting nya di sebut negara Turkey sebagai pemula dan penyebab peperangan dan kemudian nya perang besar bermula kerana masing masing akan ambil posisi.


Yang ini kita ambil dari sumber lain pula, yang tidak ada kena mengena dengan kisah dalam tulisan berwarna merah di atas.

Meanwhile, the Russian military will bluster by moving its forces to high alert status. However, nothing will occur until the Ukrainian issue is resolved. If the Russians win, their Eurasian empire will challenge the US in Syria and Iran. If the Russians lose complete control of the Ukraine, a third world war could begin, as NATO would surely oppose a Russian military incursion. Remember, NATO ally Turkey is right across a small pond and it is amazing what one can learn when one can properly read a map.Jadi walaupun kedua kenyataan merah dan biru dari sumber dan atikel berbeza dan ditulis oleh warga negara berlainan satu perkara yang penting di sini ada lah penyebutan nama Turkey.Sambungan pada bahan berwarna merah -

- Russians will enter Constantinople, establish their own governor, but will give it all to Greeks later on green table.
- Greeks will hesitate to accept new territories at the start, but will accept them later and will rule over what used to be Turkish capital. Greeks will return to Constantinopolis 600 years after leaving it, as monk said.
- One third of Turks will lose their lives, one third will accept Orthodox Christianity and one third will move to live in "some deserts".
- Armenia will get its lands back.
- Kurd people will establish their own country.


Sungguh pun masalah Turkey ketika ini adalah kaum Kurd dipergunungan nya tetapi yang jelas adalah Turkey sebagai bahan bermula peperangan yang bakal mencetuskan perang dunia ke3.
Ini pun boleh jadi penyebab nya-


Erdogan warns Israel: Turkey can send warships to east Mediterranean at any time.Selain itu kaitan MH17 dengan seluruh peristiwa di atas seperti ditulis dibawah ini-


Many have claimed that The Illuminati carried out the attack as part of its longstanding masterplan to trigger a third world war and thus establish a New World Order ... chiefly because of the plane's links to the number seven.

Malaysia Airlines Flight MH17 was a Boeing 777 and made its maiden flight on July 17, 1997 - 17 years ago to the day, many theorists point out.

On top of that, July is the seventh month of 2014. Adding up the year's numbers (2+0+1+4) makes seven.Ini pula dari ucapan Lagarde (kepala IMF) - dia bermain dengan angka 7 dalam ucapan nya.


'Now I'm going to test your numerology skills by asking you to think about the magic seven,' she told the audience.
She went on to point out that 2014 will 'mark the 7th anniversary of the financial market jitters', and will be the 25th anniversary of the fall of the Berlin Wall, 25th (2 + 5 = 7)'.
'Was Christine Lagarde trying to give a message about the #MH17 tragedy in her bizarre speech about numerology?' she tweeted.

Terkejut juga apabila dalam keadaan pesawat MAS kita ditembak pun ada kaitan dengan IIluminati.

Sama pula dengan atikel kami tulis dulu -
http://thechulan.blogspot.com/2014/03/tragedi-mh370-ini-lah-wajah-tangan.html

Seperti orang lain juga kita sedang membaca puzzle yang belum lengkap yang dapat mengisi ruangan kosong.Seperti orang lain kita cuba mencantumkan satu satu perkara untuk mengkaitkan dengan keseluruhan gambaran.

Baca pula tajuk dari laman beforeitsnews- MH17 Lies Already Falling Apart! Ukrainian Govt Mess up
Thursday, July 17, 2014 11:40

Dibawah ini juga adalah sesuatu yang menakutkan -


'The occult/illuminati connection to this plane crash are laid out in the video below and are absolutely stunning as the NWO (New World Order) attempts to start WW3 as their grip on power falls apart as the US dollar dies and on the same day TWA Flight 800 was shot down in 1996.'
The number seven is a figure that has long been associated with the clandestine group, who are said to view it as the essence of perfection. (MH17 penuh dengan angka 7)

Tapi ada pula atikel yang menulis begini -


World War 3 will begin with a surprise attack on Israel over the Palestinian and Jewish struggle for the land. Egypt will lead a coalition of Arab nations including Syria, Iraq, Sudan, and Libya, which will attack Israel immediately after the abomination of desolation in the rebuilt Jewish Temple on the Temple Mount in Jerusalem. The abomination of desolation takes place in the middle of the end-times 7 year period

Cuma bagi penulis blog ini , kebanyakan negara yang disebut diatas sudah hampir hancur dan pecah , Egypt, Syria, Iraq dan Libya sudah hancur, bagaimana mahu bangkit seperti dianalisakan.

Kami sebenarnya tiada konklusi kepada segala hal ini, dan hanya berserah kepada Allah sahaja. Tapi sambil itu sering mengintai keadaan keadaan yang boleh dijadikan petanda.

Adakah MH17 bakal menyebabkan peperangan dunia ke3?

Ataukah ada perkara yang kita tidak tahu yang sedang direncanakan untuk kita?

Apapun kita ambil jalan menunggu dan lihat. Itu yang terbaik.


Sumber: thechulan.blogspot.com

0 comments:

Post a Comment

Sembilan Jeneral Perang Termasyhur Dalam Sejarah Islam
Jika kita menyingkap kembali lembaran sejarah Islam, pasti akan melihat sesuatu yang tidak boleh diabaikan iaitu mengenai kehebatan dan kemasyuran wira-wira Islam yang sangat tersohor dengan kehandalan mereka dalam aspek berkaitan ketenteraan.

Kegagahan dan kebijaksanaan mereka tidak dapat disangkal apatah lagi dengan jumlah tanah jajahan yang ditakluki ketika Islam sedang berkembang. Namun perangnya umat Islam ketika itu sama ada di bawah pimpinan Nabi Muhammad SAW atau selepas baginda adalah perang mempertahankan diri dan hak yang telah dicerobohi oleh musuh.


Berikut merupakan 9 pemimpin perang yang terkenal dalam sejarah Islam :

1. Khalid Bin Walid Khalid ibn al-Walid (584 - 642)
Khalid bin Walid, adalah seorang panglima perang pada masa pemerintahan Khulafa ArRasyidin yang termahsyur dan ditakuti di medan perang serta dijuluki sebagai Saifullah Al-Maslul (pedang Allah yang terhunus). Dia adalah salah satu dari panglima-pangli­­ma perang penting yang tidak terkalahkan sepanjang kariernya.
2. Muhammad Al-Fatih ( Mehmed II )
Sultan Mehmed II atau juga dikenal sebagai Muhammad Al-Fatih juga dikenal sebagai el-Fatih, "Sang Penakluk". Kejaya­­annya dalam menaklukkan Konstantinopel menyebabkan banyak kawan dan lawan kagum dengan kepimpinannya serta taktik & strategi peperangannya yang dikatakan mendahului pada zamannya dan juga kaedah pemilihan tenteranya. Ia merupakan anak didik Syekh Syamsuddin yang masih merupakan keturunan Abu Bakar As-Siddiq.
3. Salahuddin Ayyubi ( Saladin ) Salahuddin Ayyubi atau Saladin atau Salah ad-Din (1138 - 4 Mac 1193)
Adalah seorang jeneral dan pejuang muslim Kurdi dari Tikrit (daerah utara Iraq sekarang). Ia mendirikan Dinasti Ayyubiyyah di Mesir, Syria, sebahagian Yaman, Iraq, Mekah Hijaz dan Diyar Bakr. Salahuddin terkenal di dunia Muslim dan Kristen karena kepemimpinan, kekuatan tentera, dan sifatnya yang satria dan pengampun pada saat ia berperang melawan tentara salib. Sultan Salahuddin Al Ayyubi juga adalah seorang ulama. Ia memberikan catatan dan berbagai macam penjelasan dalam kitab hadits Abu Dawud

4. Abu Ubaidah bin al-Jarrah.
Abu Ubaidah bin al-Jarrah adalah Muhajirin dari kaum Quraisy Mekah yang termasuk antara yang paling awal memeluk agama Islam. Ia ikut berhijrah ke Habasyah (saat ini Ethiopia) dan kemudian, beliau berhijrah ke Madinah. Ia mengikuti setiap pertempuran dalam membela Islam. Setelah wafatnya Nabi Muhammad saw, beliau merupakan salah satu calon Khalifah bersama dengan Abu Bakar dan Umar bin Khattab. Setelah terpilihnya Abu Bakar sebagai Khalifah, beliau dilantik untuk menjadi panglima perang memimpin pasukan Muslim untuk berperang melawan kerajaan Rom. Beliau meninggal disebabkan oleh wabak penyakit.

5.Sa'ad bin Abi Waqqas.
Sa`ad bin Abī Waqqās merupakan salah seorang yang awal masuk Islam dan salah satu sahabat penting Muhammad. Kepahlawanan Sa'ad bin Abi Waqqas tertulis saat memimpin pasukan Islam melawan tentara Persia di Qadissyah. Peperangan ini merupakan salah satu peperangan terbesar umat Islam.6. Tariq Bin Ziyad.
Tariq bin Ziyad, dikenal dalam sejarah Sepanyol sebagai legenda dengan sebutan Taric el Tuerto (Taric yang memiliki satu mata), adalah seorang jeneral dari dinasti Umayyah yang memimpin penaklukan muslim atas wilayah Al-Andalus (Spanyol, Portugal, Andorra, Gibraltar dan sekitarnya) pada tahun 711 M

7. Syurahbil bin Hasanah (583-639)
Adalah sahabat Muhammad saw. Dia merupakan salah satu komander terbaik dalam pasukan Rasyidin, bertugas di bawah Khalifah Rasyidin Abu Bakar dan Umar bin Khattab. Dia merupakan salah satu komander lapangan utama selama penaklukan Muslim di Syria, bertugas sejak tahun 634 hingga kematiannya pada tahun 639 akibat wabak.

8. Abdullah bin Aamir.
Abdullah bin Aamir adalah gabenor Busrha (647–656) dan merupakan jeneral tentera yang sangat berjaya pada masa pemerintahan Khalifah Rasyidin Othman bin Affan. Dia terkenal atas kehebatannya dalam pengurusan ketenteraan.

9. Amru Bin Ash.
Pada awalnya beliau pernah mengambil bahagian dalam peperangan menentang Nabi Muhammad SAW dan kaum Muslim namun masuk Islam bersama Khalid bin Walid. Enam bulan setelah memeluk Islam, beliau bersama Rasulullah SAW menakluk Mekah dalam peristiwa Fathul Mekkah. Ia adalah panglima perang yang bijak dalam mengatur strategi perang.Beliau adalah panglima perang yang menaklukan Baitul Maqdis dan Mesir dari cengkaman Romawi. Ia kemudian dilantik sebagai gabenor Mesir oleh Umar bin Khattab, tetapi kemudian dipecat oleh Khalifah Usman bin Affan. Selanjutnya Muawiyah bin Abu Sufyan melantik kembali beliau menjadi gabenor Mesir. Panglima Amru mengerahkan tentera agar menjujung Al Quran dihujung tombak, ia menggunakan cara ini dalam pertempuran dengan Ali bin Abi Thalib agar Ali bin Abi Thalib menghentikan serangan.


Sumber: ahmadzaki82.blogspot.com

0 comments:

Post a Comment

PUNCA KEMARAHAN KIKI CDM25 YANG TIDAK DIKETAHUI RAMAI


Msg yang diterima melalui whatsapp

Disini saya ingin menceritakan punca sebenar yang mjenyebabkan kiki mengamuk ( tiada dalam rakaman video viral). Sebaik saja kereta Pegeot Kiki dilanggar oleh kereta toyota uncle Sim, beliau teros keluar dalam keadaan amat kecewa sebelom bergegas mendptkan uncle sim yg masih berada di dlm kereta. Kire2 seminit Kiki ketuk cermin pintu kereta tersebut bgi menyuruh uncle tersebut keluar.. Sebaliknye uncle tu hnya menurunkan cermin dan berkata " sikit saja ma, kasi cincai lorh". Kiki yg tidak puas hati terus ketuk cermin terbabit kali ni agak kuat. Sebaliknye uncle tersebut mengeluarkan not rm50 dan paksa kiki ambil.

Akibat berasa tercabar dgn tindakan uncle yg tak sporting tu, Kiki teros mengambil lock stereng dan mengetuk kereta terbabit. Sebenarnya tindakan kiki bukanlah hendak mencederakan uncle sim. Sebaliknye mahu uncle sim keluar. Sebaik saja uncle keluar.. Kiki teros merampas kunci kenderaan toyota terbabit. Uncle yg terkejut dgn tindakan kiki tersebut telah terlepas cakap mengatakan "pukimak melayu sohai".

Dan berlakulah tindakan yg tidak terkawal bila Kiki mengamuk. Hal yg sebenarnya Kiki mengamuk bukanlah sebab kenderaannya dilanggar sebaliknye tindakan celupar uncle tersebut menghina bangsa melayu.

Seharusnya kita bersama sama Kiki menyokong beliau dari belakang. Tapi ape yg berlaku, kiki berterusan dihina. Malah ada ugutan utk merogol beliau yg pihak media sendiri tidak mahu siarkan. Sebaliknye berterusan memuji uncle sim.

Macam2 bentuk fitnah skrg..
Namun.. matlamat tidak menghalalkan cara..

Kiki tak seharusnya bertindak sama seperti uncle tu.. just amik gambar dan buat polis report..

Secara tak langsung kiki telah xposekan dirinya pada penjenayah..yang sentiasa menunggu peluang mencari mangsa..
pemilik kereta tu juga dikhuatiri mendapat tempias pemerhatian penjenayah..
Doa agar dia selamat dan mendapat hidayah dan pertolongan Allah..

1 comments:

Post a Comment

TERKINI! PEMBOHONGAN KUASA BESAR & MEDIA TENTANG TRAGEDI MH17 DIDEDAHKAN!


 1. Bagaimana kita mahu percaya kepada sebarang kenyataan Ukraine, Russia dan Amerika Syarikat di dalam tragedi pesawat MH17 yang meranap hati rakyat Malaysia?

2. Ketiga-tiga negara itu mempunyai dosa dan sejarah hitam menembak jatuh pesawat komersial sebelum ini.

a. Russia yang dulu dikenali sebagai Soviet Union telah menembak jatuh pesawat Korean Airlines (KAL007) pada 1 September 1983. Pesawat komersial itu ditembak jatuh oleh jet pejuang SU-15TM berhampiran Pulau Moneron. 269 orang mati dibunuh.

b. 78 penumpang dan anak kapal pesawat Siberian Airlines dibunuh apabila pesawat itu ditembak jatuh oleh peluru berpandu tentera Ukraine. Kejadian yang berlaku pada 4 Oktober 2001 itu ketika pesawat komersial tersebut melalui Laut Hitam.

c. 290 penumpang dan anak kapal pesawat Iran Air (IR655) yang tidak bersalah, mati dibunuh oleh Amerika Syarikat pada 3 Julai 1988. Pesawat komersial tersebut ditembak jatuh di antara Dubai dan Abbas oleh peluru berpandu SM-2MR yang dilancarkan dari USS Vincennes, kapal perang tentera laut US3. Sama ada 269 atau 78 atau 290 innocent people yang mati dibunuh, Amerika Syarikat, Ukraine dan Russia masih begitu juga tanpa rasa bersalah.

4. Dan sekarang, ketiga-tiga negara itu saling menuding jari sesama mereka dan blaming games ini sangat memualkan kita rakyat Malaysia.

5. Yang terbaru ialah dakwaan pesawat MH17 ditembak jatuh oleh jet pejuang tentera undara Ukraine dan sumber kepada 'maklumat' ini ialah seorang pengawal trafik udara di Kiev yang bernama Carlos.

6. Bukan maklumat dan perincian daripada Air Controller tetapi daripada twitter pengawal trafik udara tersebut! Sungguh melucukan !

7. Jika benar wujud 'jet pejuang Ukraine' tersebut, bukan Carlos seorang tetapi seluruh staf Air Controller di Kiev akan tahu termasuk juga pesawat-pesawat lain yang berada berhampiran dengan pesawat MH17 ketika itu.

8. Sudah pasti akan berlaku intercept dan juga perbualan di antara pilot MH17 dengan pilot 'jet pejuang Ukraine' tetapi tiada laporan tentang perkara ini oleh pihak MAS.

9. Malah, agensi aviation yang terlibat seperti EuroControl dan International Air Transportation Association tidak ada pun membuat sebarang kenyataan tentang kewujudan 'jet pejuang Ukraine' itu.

10. Maka kerana itu, teori pesawat MH17 ditembak jatuh oleh peluru berpandu Surface-to-Air dari pelancar BUK masih lagi dianggap logik.

11. Terdapat laporan yang mengatakan foto-foto yang menunjukkan bekas asap peluru berpandu SA-11 telah diambil berdekatan bandar Snizhne, timur Ukraine sebelum pesawat MH17 jatuh terhempas.


12. Realitinya, pihak media yang pro-Amerika, Russia, Ukraine dan media-media Barat telah menyulitkan kita untuk mengetahui yang mana satu berita yang benar atau hanya sekadar rekaan untuk menyalahkan lawan masing-masing.

13. Media-media tempatan sama ada konvensional atau pun digital juga terpaksa mendapat sumber berita daripada agensi-agensi berita antarabangsa yang kita sendiri semakin tidak pasti kesahihan dan kebenarannya.

14. Lebih-lebih lagi apabila berita MH17 ini melibatkan 2 kuasa besar dunia yang saling berdominan, bercakaran dan tidak pernah ikhlas untuk bekerjasama sejak era Perang Dingin lagi.

15. Memang sangat pahit, perit dan menyakitkan hati tetapi kesulitan-kesulitan yang amat besar ini yang terpaksa ditanggung sendiri oleh kita rakyat Malaysia.2 comments:

Post a Comment

Blog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ