Tolong Klik Connect Sapot Park Nick Plz..


Klik Sini Untuk Besarkan Ruangan Chat


Penghormatanku Buat Lelaki Agung, Adolf HitlerKONGSI MAKLUMAT SAJA....

(Dipetik dari seorang sahabat)

Adakah kita tertipu selama ini?

apa yang bakal anda baca ini ialah sebuah email yang saya terima dari seorang kawan dari Arab Saudi...saya terjemahkan ke dalam Bahasa Melayu dan saya kongsi bersama anda semua...

"Penghormatanku kepada lelaki agung, Adolf Hitler, semoga ada sepertinya di zaman ini... "

-Aku berbual dengan seorang ahli keluarga yang sedang menamatkan tesis PhD beliau dan aku amat terperanjat apabila beliau nyatakan tesis beliau berkaitan Adolf Hitler, pemimpin Nazi. Maka aku katakan "Takkan dah habis semua tokoh Islam di dunia ini sampai kamu memilih si bodoh ini dijadikan tajuk?"

Beliau ketawa lalu bertanya apa yang aku ketahui tentang Hitler.

Aku lalu menjawab bahawa Hitler seorang pembunuh yang membunuh secara berleluasa dan meletakkan German mengatasi segala-galanya. ..lalu dia bertanya dari mana sumber aku. Aku menjawab sumberku dari TV pastinya.

Lalu dia berkata : " Baiklah, pihak British telah melakukan lebih dahsyat dari itu...pihak Jepun semasa zaman Emperor mereka juga sama...tapi kenapa dunia hanya menghukum Hitler dan meletakkan kesalahan malahan memburukkan nama Nazi seolah-olah Nazi masih wujud hari ini sedangkan mereka melupakan kesalahan pihak British kepada Scotland, pihak Jepun kepada dunia dan pihak Afrika Selatan kepada kaum kulit hitam mereka?"

Aku lantas meminta jawapan dari beliau. Beliau menyambung : " Ada dua sebab -

1. Prinsip Hitler berkaitan Yahudi, Zionisme dan penubuhan negara Israel . Hitler telah melancarkan Holocaust untuk menghapuskan Yahudi kerana beranggapan Yahudi akan menjahanamkan dunia pada suatu hari nanti.

2. Prinsip Hitler berkaitan Islam. Hitler telah belajar sejarah kerajaan terdahulu dan umat yang lampau, dan beliau telah menyatakan bahawa ada tiga tamadun yang terkuat, iaitu Parsi, Rome dan Arab. Ketiga-tiga tamadun ini telah menguasai dunia satu ketika dulu dan Parsi serta Rome telah mengembangkan tamadun mereka hingga hari ini, manakala Arab pula lebih kepada persengketaan sesama mereka sahaja. Beliau melihat ini sebagai satu masalah kerana Arab akan merosakkan Tamadun Islam yang beliau telah lihat begitu hebat satu ketika dulu.

Atas rasa kagum beliau pada Tamadun Islam, beliau telah mencetak risalah berkaitan Islam dan diedarkan kepada tentera Nazi semasa perang, walaupun kepada tentera yang bukan Islam.

Beliau juga telah meberi peluang kepada tentera German yang beragama Islam untuk menunaikan solat ketika masuk waktu di mana jua...bahkan tentera German pernah bersolat di dataran Berlin dan Hitler ketika itu mennggu sehingga mereka tamat solat jemaah untuk menyampaikan ucapan beliau...

Hitler juga sering bertemu dengan para Ulamak dan meminta pendapat mereka serta belajar dari mereka tentang agama dan kisah para sahabat dalam mentadbir...Hitler juga bersama Syeikh Amin Al-Husainiy

Beliau juga meminta para Sheikh untuk mendampingi tentera beliau bagi mendoakan mereka yang bukan Islam dan memberi semangat kepada yang beragama Islam untuk membunuh Yahudi...

Semua maklumat ini ialah hasil kajian sejarah yang dilakukan oleh saudara aku untuk tesis PhD beliau dan beliau meminta aku tidak menokok tambah apa-apa supaya tidak menyusahkan beliau untuk membentangkannya nanti. Beliau tidak mahu aku campurkan bahan dari internet kerana aku bukan pakar bidang sejarah. Tetapi gambar-gambar yang ada di sini sudah lama tersebar dan semua orang boleh melihatnya di internet.

Aku juga sedaya upaya mencari maklumat tambahan di internet dan berjumpa beberapa perkara :

1: Pengaruh Al-Quran di dalam ucapan Hitler.
Ketika tentera Nazi tiba di Moscow, Hitler berhajat menyampaikan ucapan. Dia memerintahkan penasihat-penasihat nya untuk mencari kata-kata pembukaan yang hebat tak kira dari kitab agama, kata-kata ahli falsafah ataupun dari bait syair. Seorang sasterawan Iraq yang bermastautin di German mencadangkan ayat Al-Quran :

(اقتربت الساعة وانشق القمر) bermaksud : Telah hampir Hari Kiamat dan bulan akan terbelah...

Hitler berasa kagum dengan ayat ini dan menggunakannya sebagai kalam pembukaan dan isi kandungan ucapan beliau. Memang para ahli tafsir menghuraikan bahawa ayat tersebut bermaksud kehebatan, kekuatan dan memberi maksud yang mendalam.

Perkara ini dinyatakan oleh Hitler di dalam buku beliau Mein Kampf yang ditulis di dalam penjara bahawa banyak aspek tindakan beliau berdasarkan ayat Al-Quran, khususnya yang berkaitan tindakan beliau ke atas Yahudi...

2. Hitler bersumpah dengan nama Allah yang Maha Besar

Hitler telah memasukkan sumpah dengan nama Allah yang Maha Besar di dalam ikrar ketua tenteranya yang akan tamat belajar di akademi tentera German.

" Aku bersumpah dengan nama Allah (Tuhan) yang Maha Besar dan ini ialah sumpah suci ku,bahawa aku akan mentaati semua perintah ketua tentera German dan pemimpinnya Adolf Hitler, pemimpin bersenjata tertinggi, bahawa aku akan sentiasa bersedia untuk berkorban dengan nyawaku pada bila-bila waktu demi pemimpin ku"

3. Hitler telah enggan meminum beer (arak) pada ketika beliau gementar semasa keadaan German yang agak goyah dan bermasalah. Ketika itu para doktor mencadangkan beliau minum beer sebagai ubat dan beliau enggan, sambil mangatakan " Bagaimana anda ingin suruh seseorang itu minum arak untuk tujuan perubatan sedangkan beliau tidak pernah seumur hidupnya menyentuh arak?"

Ya, Hitler tidak pernah menjamah arak sepanjang hayat beliau...minuman kebiasaan beliau ialah teh menggunakan uncang khas...

Nota : penulisan ini bukan bertujuan untuk membela apa yang dilakukan oleh Hitler, tetapi ianya bertujuan untuk menyingkap apa yang disembunyikan oleh pihak Barat. Semoga kita semua beroleh manfaat.

0 comments:

Post a Comment

GAMBAR LAMA MALAYSIA SEKITAR TAHUN 1980AN DAN 1990AN PT 2


Kelab Golf Saujana dan Jalan Lapangan Terbang Subang  pada tahun 1987.
Kompleks bawah tanah Dataran Merdeka, Kuala Lumpur yang sedang pembinaan pada tahun 1988.
Pintu gerbang Selamat Datang ke Melaka di Jalan Melaka-Muar pada tahun 1988.Nostalgia: Kota Darul Ehsan. Mercu tanda sempadan Selangor-Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur di Lebuhraya Persekutuan FT2 pada tahun 1981.Jalan Wong Ah Fook, Johor Bahru, Johor pada tahun 1970-an.
Jalan Wong Ah Fook pada tahun 2015Pusat Pemeriksaan Kastam Imigresen dan Kuarantin (KIK) Tambak Johor, Johor Bahru, Johor pada tahun 1987.Pusat Pemeriksaan Kastam Imigresen dan Kuarantin (KIK) Tambak Johor, Johor Bahru, Johor pada tahun 2000 sebelum dirobohkan.
Jambatan Kuala Besut di Kuala Besut, Terengganu yang sedang dalam pembinaan pada tahun 1983. Jambatan ini siap dibina pada 10 April 1984.
Jambatan Kuala Besut pada tahun 2015Tugu peringatan Lebuhraya Utara-Selatan (Jajaran Tapah-Gopeng) di Hentian Sebelah Gua Tempurung (arah utara) pada tahun 1994.
Rumah kayu tradisional di Jalan Chow Kit, Kuala Lumpur 1926. Di bawah adalah gambar baru sebelum dipindahkan pada tahun 2015


Restoran Jejantas Sungai Buloh, Lebuhraya Utara-Selatan Jajaran Utara pada tahun 1998.Bangunan Tabung Haji 1980an MAS flight catering loading at Subang Airport 1982 Tunku Abdul Rahman statue in front of Parliament - 1982 Malaysia wins the Thomas Cup - Stadium Negara - 1992Jalan Tun Perak and Menara Maybank 1989Menara Maybank at night 19881985 - Kuala Lumpur Plaza at night. Now the site of Fahrenheit 88. (2015)

0 comments:

Post a Comment

Gambar-Gambar Lama Jalan Dan Lebuhraya Malaysia Sekitar Tahun 1980an dan 1990an


Persimpangan Bertingkat Sungkai, Lebuhraya Utara-Selatan Jajaran Utara  pada tahun 1994.
Jambatan Sultan Azlan Shah dan Kawasan Rehat dan Rawat Sungai Perak, Lebuhraya Utara-Selatan Jajaran Utara pada tahun 1996.


Gambar terkini Jambatan Sultan Azlan Shah 2016Lebuhraya Utara-Selatan Jajaran Utara di Bukit Kayu Hitam, Kedah pada tahun 1996.Persimpangan Bertingkat Johor Bahru antara Jalan Tebrau  dengan Jalan Tun Abdul Razak  pada awal tahun 1990-an.Jalan Duta (kini Jalan Tuanku Abdul Halim), Kuala Lumpur pada tahun 1985.Masjid Negeri Pulau Pinang dan persimpangan bertingkat antara Jalan Masjid Negeri dengan Jalan Air Hitam pada tahun 1990.Restoran Jejantas Sungai Buloh, Lebuhraya Utara-Selatan Jajaran Utara  pada tahun 1998.Jambatan Sungai Endau  yang memisahkan sempadan negeri Johor-Pahang pada tahun 1990.

Bulatan Berkeley tenang, aman dan damai. Lalulintas ketika itu tak sesak. Hiasan taman diselenggara dan digubah sendiri oleh pekerja Majlis Perbandaran Klang. Pokok-pokok pun masih banyak.Lebuhraya Persekutuan  dekat Padang Jawa pada tahun 1993.Suasana di pejabat operasi plaza tol Awan Kechil, Lebuhraya Shah Alam pada tahun 1996.Plaza Tol Jalan Cheras  Kuala Lumpur yang sedang dalam pembinaan pada tahun 1990.Jalan Bukit Bintang, Kuala Lumpur pada tahun 1988.Lebuhraya Utara-Selatan Jajaran Utara merentasi negeri Perak pada tahun 1996.

Persimpangan Bertingkat Simpang Ampat, Lebuhraya Utara-Selatan Jajaran Selatan pada tahun 1988.Jalan Sungai Besi dan Lombong Sungai Besi (kini Mines Resort City) 1985.Terowong Genting Sempah, Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak pada tahun 1998 dibuka untuk dua lorong sehala.Terowong Genting Sempah, Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak 1979. Masa ni masih satu lorong.Lebuhraya Ipoh-Changkat Jering 1987Gambaran dari udara menunjukkan Persimpangan Salak diantara Lebuhraya Hubungan Timur-Barat dengan Lebuhraya Kuala Lumpur-Seremban  pada tahun 1995.Gambar dari udara menunjukkan Persimpangan Bertingkat Subang  diantara Lebuhraya Baru Lembah Klang (NKVE)  dengan Jalan Lapangan Terbang Subang  pada tahun 1990.Gambar dari udara menunjukkan Persimpangan Bertingkat Subang  diantara Lebuhraya Baru Lembah Klang (NKVE)  dengan Jalan Lapangan Terbang Subang  pada tahun 1992.Kawasan Rehat dan Rawat Ayer Keroh di Lebuhraya Seremban-Ayer Keroh  yang sedang dalam pembinaan pada tahun 1986Persimpangan bertingkat Jalan Kuching -Jalan Sultan Ismail pada tahun 1982Plaza Tol Kuala Kangsar di Lebuhraya Ipoh-Changkat Jering (kini sebahagian daripada Lebuhraya Utara-Selatan ) pada tahun 1988.

1 comments:

Post a Comment

Blog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ