Gambar Dan Video Ketibaan Presiden Obama Di Malaysia

Gambar Dan Video Ketibaan Presiden Obama Di Pengkalan Udara TUDM Subang

Gambar Dan Video Ketibaan Presiden Obama Di Pengkalan Udara TUDM Subang


Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah bersama Barack Obama


Gambar Dan Video Ketibaan Presiden Obama Di Pengkalan Udara TUDM Subang

Gambar Dan Video Ketibaan Presiden Obama Di Pengkalan Udara TUDM Subang

Gambar Dan Video Ketibaan Presiden Obama Di Pengkalan Udara TUDM Subang

Gambar Dan Video Ketibaan Presiden Obama Di Pengkalan Udara TUDM SubangJom saksikan videonya di bawah
(tunggu seketika untuk loading)Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata lawatan Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama ke Malaysia tidak seharusnya memberi tekanan kepada kerajaan untuk menandatangani Perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik (TPPA).

"Jangan ada paksaan kerana walaupun negara besar datang kita merasa kecil, maka kita tandatangan, akhirnya kita yang akan mengalami kerugian,

25 APRIL 2014Video ketibaan Barack Obama di Dataran Parlimen.


Post by Friends of BN - Barisan Nasional.

Baca juga di sini


Kehebatan Kereta Presiden Amerika, Barack Obama

0 comments:

Post a Comment

Kumpulan Radikal Syria Muat Naik Gambar Potong Tangan Seorang Lelaki

Kumpulan Radikal Syria Muat Naik Gambar Potong Tangan Seorang LelakiSyria – Sekumpulan lelaki dipercayai dari Syria telah memuat naik beberapa gambar yang menunjukkan bagaimana mereka memotong tangan seorang lelaki di dalam Twitter.

Imej menakutkan dan mengejutkan ramai itu bagaimanapun telah dipadamkan dari Twitter manakala pemegang akaun berkenaan pula telah digantung daripada laman media sosial itu.

Kejadian itu berlaku di bandar Maskanah, berhampiran Aleppo.

Kumpulan itu, yang mendakwa diri sebagai ISIS (Islamist State in Iraq and Syria ) mendakwa lelaki yang dipotong tangan itu adalah pencuri.

Kumpulan Radikal Syria Muat Naik Gambar Potong Tangan Seorang Lelaki


Salah seorang ketuanya, Abu Bakr al-Baghdadi, merupakan individu yang paling dikehendaki oleh kerajaan Iraq selepas beberapa siri serangan yang berlaku di Baghdad.

Kumpulan itu turut menentang Amerika Syarikat ketika penghujung perang Iraq pada 2011.

Ia juga menjadi kumpulan utama menentang rejim Bashar Assad di Syria serta dikategorikan sebagai kumpulan paling radikal di negara berkenaan.

0 comments:

Post a Comment

Kehebatan Kereta Presiden Amerika, Barack Obama

Kehebatan Kereta Presiden Amerika, Barack Obama

Kehebatan Kereta Presiden Amerika, Barack Obama
Klik atas gambar untuk besarkan imageTentu semua orang dah tahu tentang kecanggihan dan kekebalan kereta Presiden Amerika ni... bagi yang belum tahu jom layan video di bawah seketika
Presiden Amerika, Barack Obama memang tak pernah pakai kerata buatan negara luar selain daripada buatan US sendiri. Made in US. Walaupun Presiden Amerika Barack Obama pergi buat lawatan rasmi ke negara-negara luar, beliau takkan sama sekali guna kereta “tuan rumah”. Sampai begitu sekali? Kenapa?

Sebab Barack Obama merupakan Presiden Amerika. “Ramai sangat yang berminat dengan Presiden Amerika”. Selalunya kereta beliau akan dibawa menaiki kapal kargo US Air Force yang akan tiba seminggu lebih awal daripada ketibaan Presiden Amerika ke negara luar. Bukan sahaja kenderaan rasmi presiden, malahan kereta-kereta pengiring juga akan dibawa sekali, helikopter marin dan juga segala peralatan logistik yang lain.

Model kenderaan rasmi Presiden Amerika yang digunakan adalah “Cadillac One”


Video di bawah ni semasa lawatan Obama ke San Francisco. Suasanan dan gaya eskotnya lebih kurang sama jer macam di Malaysia...Ida pernah menyaksikan ketibaan Sultan Brunei ke Negeri Johor lebih kurang sama jer kelayakkan eskot yang mereka dapat.1 comments:

Post a Comment

Obama Jumpa BERSIH, SUHAKAM dan Majlis Peguam

Obama Jumpa BERSIH, SUHAKAM dan Majlis Peguam


Setelah membaca bermacam-macam episod demi episod tentang kedatangan Obama ke Malaysia - rujuk di sini  cuba fikirkan yang ini pula....Presiden Amerika Syarikat Barack Obama akan bertemu dengan pemimpin masyarakat sivil Malaysia, termasuk BERSIH, sempena lawatannya ke Malaysia hujung minggu ini.

Malaysiakini difahamkan, turut diundang NGO hak wanita Sisters in Islam (SIS) dan Empower, kumpulan hak pekerja Tenaganita serta NGO Islamic Renaissance Front (IRF)

Wakil sebuah NGO memberitahu Malaysia, kira-kira 10 orang diundang oleh kedutaan AS di Kuala Lumpur untuk pertemuan yang masa dan tempatnya masih belum dinyatakan itu.

“Kami tidak minta tapi kami gembira dengan undangan ini.

"Ia menunjukkan pengiktirafan presiden AS akan keperluan melibatkan diri dengan masyarakat sivil di Malaysia,” kata wakil itu yang enggan namanya disebut.

Turut diundang sama wakil Majlis Peguam dan Suruhanjaya Hak Asasi Manusia (Suhakam).

Obama menjadi presiden pertama AS akan melawat Malaysia selepas lawatan terakhir Lyndon B Johnson hampir 50 tahun lalu.

Sumber: Malaysiakini

------------------------------------------

Dengan terpublishnya berita terbaru ini.......

Terus terang saya katakan, TIDAK mustahil kelak akan terjadinya kebangkitan Islam yang palsu dari negara kita.

http://dramaraja.blogspot.com/2014/04/obama-jumpa-bersih-suhakam-dan-majlis.html

Seperti yang pernah saya sentuh satu masa dahulu dalam artikel bertajuk "Pengakhiran Episod Pertama", Majlis Peguam merupakan satu entiti yang ada kuasa untuk menembak perlembagaan dalam negara kita.

Sekiranya ada tangan ghaib yang bijak memanipulasi Majlis Peguam serta NGO yang bersuara atas dasar kononnya membela sivil rakyat, maka sudahpasti legislatif dan instuisi Beraja boleh digoyahkan.

Sultan Mizan, kami perlukan anda untuk meneruskan kelansungan terdahulu.......! Jangan sampai gagal usaha membawa khazanah itu ke sini. Jangan sampai Institusi Beraja digugat. Yang pasti, Johor akan menjadi isu untuk dipermainkan kelak....

Nantikan dramanya.... tak lama lagi akan mula dipentaskan. Seperti yang pernah saya kumandangkan sebelum ini.

Wal Iyazu Billah !

Moga kita diselamatkan daripada fitnah akhir zaman yang Maha Dahsyat itu nanti !-bradokapak-
Penganalisa Berita Semasa.
Freelance Internet Marketer.


Baca juga di sini

Obomba Selamat Datang Ke Tanah Melayu
0 comments:

Post a Comment

Masjid Biru Mazar-i Sharif, Afghanistan


Masjid Biru Mazar-i Sharif, Afghanistan

Jika anda berkunjung ke Afghanistan pastinya anda tidak akan melepaskan peluang untuk berkunjung ke sebuah masjid biru yang tersergam indah di Mazar -i-Sharif.   

Jom terjah sikit....

Mazār-i Sharīf (Parsi: مزار شریف) adalah bandar ke-4 terbesar di Afghanistan dengan 300,600 orang penduduk.Menjadi ibu negeri wilayah Balkh dan dihubungkan melalui jalan raya ke bandar Kabul di tenggara, Herat di barat dan Uzbekistan di utara. Mazari Sharif bermaksud "Makam bercahaya," yang merujuk kepada masjid di tengah bandar yang berkubah biru dan besar. Penduduknya berugama Islam mazhab Shiah dan Sunni. Mereka percaya makam Saidina Ali Abi Talib , menantu Nabi Muhammad itu berada di Mazari Sharif . Bahasa yang utama di sini ialah Dari-Persia dan bangsa Tajik merupakan majoriti penduduk di sini. Bandar rayanya menjadi tarikan pelancong kerana adanya tapak-tapak arkeologi Islam dan Yunani. Satu dari tapak arkeologi Yunani ditemui pada Julai 2006.

Masjid Biru Mazar-i Sharif, Afghanistan


Sejarah Mazari Sharif dikaitkan dengan mimpi seorang mullah tempatan pada 1100 m bahasa Saidina Ali Abi Talib iaitu Khalifah Al Rashidin ke-4 akan dikebumikan di wilayah Balkh. Selepas penyelidikan, Sultan Sanjar dari Dinasti Saljuk telah membuat makam serta-merta secara rahsia di Balkh. Makam itu berdiri teguh sehinggalah diruntuhkan oleh Genghis Khan. Makam tersebut dibina semula tetapi terbengkalai pada 1866.

Catatan lain menyatakan Zarathusra telah dikebumikan di Mazari Sharif sekarang. Makam ini termasuk dalam masjid-masjid di sini. Tiada sejarawan menyatakan Saidina Ali Abi Talib dikebumikan di sini, sebaliknya di tanah Arab. Adalah tidak mungkin jenazah Ali Abi Talib dipindahkan ke Mazari Sharif kerana sangat jauh.

Mazari Sharif diduduki peberapa kaum seperti Tajik ( majoriti), Uzbek, Turkmen, Hazara, dan Pashtun yang menjadi minoriti. Rancangan penempatan semula dilakukan oleh Abdur Rahman Khan pada 1800 m .

Masjid Biru Mazar-i Sharif, Afghanistan

Masjid Biru Mazar-i Sharif, Afghanistan


Semasa penjajahan Soviet Union pada 1989, Mazari Sharif didapati sesuai untuk menempatkan tentera Soviet Union kerana lokasinya yang strategik. Mereka menggunakan lapangan terbang di sini untuk melancarkan serangan udara terhadap pejuang Mujahideen. Awal 1990-an, selepas Soviet Union dikalahkan dan berundur dari Afghanistan , perlahan-lahan Mazari Sharif jatuh dan dikuasai oleh kaum Tajik dan Uzbek yang dipimpin oleh Ahmad Shah Massoud dan Rabbani. ( Jamiat-e Islami) kerana mereka dari kaum Tajik . Sementara Jumbesh-e Melli , Abdul Rashid Dostum dari kaum Uzbek.

Di barisan depan, tentera komunis Afghanistan diketuai oleh Abdul Rashid Dostum dan menentang rejim Najibullah pada 1992. - Wikipedia

Masjid Biru Mazar-i Sharif, Afghanistan

Masjid Biru Mazar-i Sharif, Afghanistan


Masjid Biru Mazar-i Sharif, Afghanistan


0 comments:

Post a Comment

Malaysia Tegas Tolak Cadangan Berkaitan Hak Intelek Berkaitan Ubat Dalam TPPA

TPPA


Sebelum itu baca di sini - kalau nak tahu serba sedikit pasal TPPA dan dakwaan bro bradokapak dari blog dramaraja.blogspot pasal perjanjian TPPA yang melibatkan makanan dan ubat-ubatan ini. 


Malaysia bertegas akan menolak cadangan berkaitan hak harta intelek dalam Perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik (TPPA) membabitkan ubat-ubatan.

Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamed berkata kerajaan sedar perkara itu menjadi kebimbangan rakyat negara ini kerana cadangan berkenaan akan menaikkan harga ubat-ubatan di pasaran.

“Dalam hal ini isu utama adalah kita dipanggil untuk melanjutkan tempoh paten, sekarang ini 20 tahun.

“Apabila ini berlaku ia akan melambatkan pengenalan ubat-ubatan generik, maka akan meningkatkan harga ubatan. Bagi Malaysia ini satu perkara yang penting dan Malaysia bertegas dalam hal ini,” katanya kepada Bernama selepas mengadakan taklimat khas bersama warga agensi Berita nasional itu di ibunegara hari ini.

Beliau berkata selain Malaysia, terdapat beberapa negara lain yang turut menolak cadangan itu.

“Jadi kebimbangan ini tidak harus menular dalam masyarakat kita kerana yang nak melanjutkan tempoh paten ini bukan semua, terdapat beberapa negara bersama dengan kita sekeras-kerasnya menentang usaha untuk melanjutkan paten,” katanya.

Ubat-ubatan yang telah tamat tempoh patennya akan dikategorikan sebagai ubat generik, dan boleh dihasilkan oleh mana-mana syarikat termasuk syarikat tempatan sekaligus menawarkan ubat-ubatan dengan harga jauh lebih murah.

Rundingan TPPA membabitkan Australia, Brunei, Chile, Kanada, Jepun, Malaysia, Mexico, New Zealand, Peru, Singapura, Amerika Syarikat dan Vietnam.

Pada mesyuarat TPPA peringkat menteri di Singapura Februari lepas, tujuh perkara diperhalusi termasuk hak harta intelek. - Bernama

0 comments:

Post a Comment

Punca Sebenar Pengasas Sendayu Tinggi Tidak Lagi Berpurdah

Punca Sebenar Pengasas Sendayu Tinggi Tidak Lagi BerpurdahPunca Sebenar Rozita Ibrahim(Pengasas Sendayu Tinggi) Tidak Lagi Berpurdah

Kisah menarik itu mendapat respon positif dari rakan-rakan muslim lain termasuk kalangan blogger-blogger tempatan. Buat yang tidak tahu, Rozita pernah hadir ke Majlis Sepetang Bersama Blogger (SBB2014) yang diadakan beberapa bulan lepas.

Di majlis tersebut, beliau sempat berkongsi kisah dan pengalamannya mendirikan perniagaan sendiri walaupun berhadapan dengan pelbagai cabaran yang tidak dijangka.

Menerusi laman blog rozitaibrahim, Rozita telah berkongsi sebab dan punca sebenar mengapa dia mengambil keputusan untuk tidak lagi berpurdah. Menurut wanita berusia 41 tahun itu, tidak mudah sebenarnya untuk beliau berhenti berpurdah serta-merta namun atas nasihat tiga orang yang arif tentang agama, Rozita akhirnya berhenti juga berpurdah.

Mari baca penjelasan panjang lebar Rozita Ibrahim, pengasas syarikat kecantikan Sendayu Tinggi tentang sebab dan punca sebenar beliau tidak lagi memakai purdah.

Saya tidak arif dan bukan ahli agama, niat hati hanya satu iaitu mendidik hati dan terus menyemai rasa cintakan islam..!!

Bukan mudah mendidik hati.. Iman itu ada pasang surutnya, hati ini tak tetap pendiriannya.. Saya tidak mahu hati seronok bila dipuji dan tidak mahu bangga sebagai orang yang dikenali.

Apabila berpurdah ketika itu amatlah selesa kerana orang tidak mengenali saya. Rasa selamat bila bergerak keluar dari rumah dan tidak menjadi perhatian orang ramai kemana saja saya pergi. Banyak kecaman hebat saya terima, akibat berpurdah. Antaranya kecaman yang saya terima ialah:

  • Muka saya rosak akibat kosmetik yang saya pakai..
  • Kalau nak berubah kenapa nak tutup muka..
  • Kenapa pakai make up lagi kalau dah pakai purdah..
  • Masalah saya semasa berpurdah,
  • Saya pernah membeli siaran tajaan di stesen radio klasik nasional.. Kontrak 6 bulan, semua sudah diluluskan. Selepas bersiaran 3kali, mereka membatalkan kontrak tanpa alasan.
  • Saya ingin membeli siaran RTM &TV3 untuk mempromosikan produk keluaran ST dan JRM. Mereka tidak membenarkan berpurdah sama sekali.


Alasannya “Negara kita berbilang kaum dan agama.. Bagi menghormati orang yang bukan beragama islam maka purdah tidak dibenarkan”

Saya jawab “Bagaimana pula kalau orang islam atau bukan islam yang berpakaian seksi .. kenapa dibenarkan ??

Bukankah itu lebih teruk akibatnya dari saya menutup muka, kerana boleh menyebabkan gejala sosial yang lebih teruk,

seperti merangsang keinginan seks sehingga berlakunya rogol dan zina.. Setahu saya, islam agama rasmi negara kita kan..??

Jawab mereka “ Itu saya tak tahu.. Itu pihak atasan punya arahan”.. Disini saya melihat dan merasakan hak mempertahankan maruah dan agama “Islam” itu sangat kecil jika dibandingkan menjaga hak orang bukan islam lebih bermakna dan dihormati ..

Bukan itu saja memakai Niqab juga menyukarkan urusan perniagaan dalam dan diluar negara. Mereka menganggap orang islam adalah pengganas.

Semasa saya di Air Port Guang Zho saya bersolat (tiada tempat solat saya terpaksa solat ditempat terbuka) 3 orang polis merapati saya ketika solat.

Mungkin melihat saya dengan purdah dan jubah hitam, manakala suami saya bersongkok putih..

Semasa bersarapan di hotel saya di datangi seorang wanita cina muslim Malaysia (Eksport Biskut) dan boleh berbahasa kantonis “Kalau nak berniaga tak boleh pakai macam ni, saya kat Malaysia pakai tudung.. Kat sini saya buka..

Terpaksa..Mana-mana negara mereka tak mahu berniaga dengan kita”.. Saya diam tanpa sebarang komen..
Setelah 3 tahun berpurdah, saya terpaksa membuka purdah selepas meminta pandangan dan diberi penjelasan oleh 3 orang yang arif dalam hal agama. Katanya “muka dan tapak tangan bukan aurat wanita”.
Diharuskan bagi saya untuk membuka purdah jika untuk tujuan memudahkan perniagaan dan memakai purdah itu adalah sangat banyak kebaikannya dalam mengelakkan fitnah.


Kredit Blog Rozita Ibrahim

2 comments:

Post a Comment

Perkhidmatan Ibu Tumpang Atau Sewa Rahim Di India

Perkhidmatan Ibu Tumpang Atau Sewa Rahim Di India


ISTILAH ibu tumpang bermaksud menumpang rahim seseorang wanita yang berkeupayaan untuk hamil secara sukarela atau dibayar dengan sejumlah kadar yang tertentu.

Proses ini dilakukan dengan memindahkan benih wanita (ovum) yang telah disenyawakan dengan benih lelaki (sperma) yang mana kebiasaannya suami isteri seterusnya janin tersebut dikandung oleh ibu tumpang itu sehingga dilahirkan.

Kemudian apabila dilahirkan bayi itu akan diserahkan semula kepada pasangan suami isteri itu.


Perkhidmatan Ibu Tumpang Atau Sewa Rahim Di IndiaSecara amnya proses ini berlaku kerana seseorang wanita itu tidak mempunyai harapan untuk mengandung secara biasa kerana ditimpa penyakit atau kecacatan pada rahim mereka yang menghalangnya untuk mengandung dan melahirkan anak ataupun bagi wanita yang ingin memiliki anak tetapi telah putus haid (menopause).

Di negara miskin seperti India, ramai wanitanya meminjamkan rahim mereka kepada pasangan Barat yang tidak mampu mempunyai anak mereka sendiri ataupun yang tak mahu mengandungkan anak mereka sendiri akibat pilihan peribadi.

Setiap ibu tumpang diletakkan di dalam asrama khas selama tempoh mengandung berjauhan dari keluarga mereka.

Semua aktiviti mereka dipantau bagi memastikan bayi yang dikandungkan sihat.

India menjadi pilihan kerana kos menyewa rahim bermula dari GBP 5000 (RM27500) seorang dan ini adalah jauh lebih murah dari bayaran yang dikenakan ibu tumpang di negara Barat.

Ia juga membantu ibu tumpang untuk meringankan beban hidup kerana majoriti mereka berasal dari keluarga yang miskin.

Inilah bahana kemiskinan…apa pun kira ‘jadi’ demi sesuap nasi…- Mynewshub.my

Perkhidmatan Ibu Tumpang Atau Sewa Rahim Di India

Perkhidmatan Ibu Tumpang Atau Sewa Rahim Di India

Perkhidmatan Ibu Tumpang Atau Sewa Rahim Di India

Perkhidmatan Ibu Tumpang Atau Sewa Rahim Di India

Perkhidmatan Ibu Tumpang Atau Sewa Rahim Di India

Perkhidmatan Ibu Tumpang Atau Sewa Rahim Di India

Perkhidmatan Ibu Tumpang Atau Sewa Rahim Di India

Perkhidmatan Ibu Tumpang Atau Sewa Rahim Di India

Perkhidmatan Ibu Tumpang Atau Sewa Rahim Di India

Perkhidmatan Ibu Tumpang Atau Sewa Rahim Di India

Perkhidmatan Ibu Tumpang Atau Sewa Rahim Di India

Perkhidmatan Ibu Tumpang Atau Sewa Rahim Di India

Perkhidmatan Ibu Tumpang Atau Sewa Rahim Di India

Perkhidmatan Ibu Tumpang Atau Sewa Rahim Di India

Perkhidmatan Ibu Tumpang Atau Sewa Rahim Di India0 comments:

Post a Comment

Kubur Jenazah Wanita Bercahaya, Ini Respon Mufti Perak

Kubur Jenazah Wanita Bercahaya, Ini Respon Mufti PerakBeberapa keping gambar kuburan jenazah wanita didakwa bercahaya (klik sini) yang tersebar semalam mendapat reaksi pelbagai pihak. Melalui akhbar Harian Metro, Mufti Perak Tan Sri Harussani turut memberikan pendapat mengenai kejadian itu.

“Kalau betul kubur berkenaan bercahaya, ia membawa tanda yang cukup baik kepada jenazah berkenaan, namun setiap penyebaran berita itu mestilah dilakukan dengan bukti yang sahih,”

Harussani berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai penyebaran berita dan gambar liang lahad wanita berusia 35 tahun dari Bukit Gantang, Taiping, dekat sini yang dikatakan bercahaya ketika arwah mahu dikebumikan Ahad lalu.

Kubur Jenazah Wanita Bercahaya, Ini Respon Mufti Perak


Penyebaran gambar serta maklumat kejadian itu tersebar di media sosial dengan memberitahu jenazah berkenaan ketika hidupnya adalah seorang yang kuat berzikir.

Menurut Harussani, kemungkinan besar sekiranya perkara sedemikian terjadi kepada kubur mangsa, ia membawa petanda baik kepada jenazah berkenaan.

Katanya, kejadian kubur bercahaya seperti itu tidak pernah tertulis dalam al-Quran mahupun hadis dan disebabkan itu penyebaran kejadian seperti itu mestilah dengan bukti sahih.

“Dulu-dulu pernah ada kes seperti ini, namun ia tidak pernah tertulis di dalam al-Quran mahu pun hadis. Kalau penyebaran perkara membawa kebaikan kepada jenazah tidak apa kerana dalam Islam, kita tidak dibenarkan memburukkan jenazah,” katanya. ketika dihubungi Harian Metro.

Pengarah Jabatan Agama Islam Perak (JAIPk) Datuk Mohd Yusop Husin ketika dihubungi berkata, pihaknya setakat ini tidak menerima sebarang laporan mengenai kejadian itu.Baca juga di sini


2 comments:

Post a Comment

Obomba, Selamat Datang Ke Tanah Melayu

Obomba, Selamat Datang Ke Tanah Melayu
*Baca artikel ini dan ini sebelum anda menyambung pembacaan
*Sila hentikan pembacaan anda jika anda tidak dapat menerima info yang diluar jangkaan.
*Jangan baca artikel ini jika anda belum bersedia.
*Teruskan pembacaan disini sekiranya anda sudi berlapang dada.

Dipanjangkan artikel dari blog bradokapak @ dramaraja.blogspot.com


Obomba, Selamat Datang Ke Tanah Melayu

----
1. Obomba akan dijangka tiba pada esok pagi sekitar jam 8.30 pagi waktu Malaysia. Mungkin penerbangannya lebih awal jika tiada sebarang masalah.

2. Ketibaannya akan disambut oleh Dato Seri Najib dan ramai dif-dif kehormat disamping pengawal keselamatan, pegawai peribadi dan sebagainya.

3. Air Force One iaitu sebuah pesawat rasmi dan khas membawa Presiden US, Barrack Hussein Obama a.k.a Obomba dijangka mendarat di Subang pada 26 April 2014 sekitar jam 8.30 pagi.

4. Kehadirannya bagi merasmikan beberapa acara di Malaysia disamping merasmikan tabung dana serta berjumpa dengan tetamu kehormat dalam Malaysia serta menghadap YDP Agong.

5. Obomba akan disambut dengan meriahnya serta dibawa bersiar-siar ke Putrajaya dan banyak tempat menarik di Malaysia menaiki kenderaan rasminya The Beast.

6. The Beast telahpun tiba di Malaysia semalam (24 April 2014). Dua hari lebih awal bersama-sama banyak kenderaan rasmi mereka yang lain.

7. The Beast adalah sebuah kenderaan rasmi tunggangan Presiden US yang kalis peluru dan anti-terbakar.

8. Obomba dijangka akan hadir ke Putrajaya pada hari yang sama bagi bertemu dengan Dato Seri Najib dan dif-dif kehormat untuk membincangkan tujuan-tujuan dan hala tuju Trans Pacific Partnership Agreement (TPPA a.k.a TPP).

9. Obomba akan ke Istana Negara pada malamnya untuk menghadiri jamuan makan malam di Istana bersama beberapa dif-dif kehormat lain dan Majlis Raja-Raja bagi tujuan membincangkan dana akhir zaman.

10. Kesemua dana ini sangat berkait rapat dengan jatuh bangunnya US, Federal Reserve, Bank Dunia, Empayar Rothschild dan juga kebangkitan Islam akhir zaman.

11. Kebangkitan Islam akhir zaman amat kompleks untuk dibicarakan dalam ruang yang amat terhad ini. Sekiranya saya dipanggil bersyarah sekalipun, ia akan memakan masa berjam-jam untuk menyelesaikannya.

12. Selain Majlis Raja-Raja, dif kehormat yang akan turut dijangka hadir adalah pemilik hak-hak intelek Khazanah Alam Nusantara yang terdiri dari beberapa individu.

13. Mereka ini adalah pemilik nama-nama khas yang telah diteliti sebagai pemegang amanah harta Khazanah Nusantara.

14. Pembahasan mengenai hal ini insyaALLAH akan saya tuliskan dalam artikel pada minggu hadapan setelah Obomba tiba nanti.

15. Saya akan ke satu lokasi untuk mengorek beberapa rahsia yang tersimpan, apa dan mengapa perkara mengenai Khazanah ini dibangkitkan sekarang?

16. Obomba juga dijangka menghadiri sebuah upacara di Masjid Negara (mungkin bukan dalam Masjid, tetapi di lokasi berdekatan) bagi acara untuk bertemu para Imam-imam Masjid dan juga beberapa individu pemegang hak intelek harta dan khazanah Islam Nusantara.

17. Selain itu, Obomba juga kelihatan mencari-cari sebuah buku yang terkandung mengenai nama-nama pemegang khazanah akhir zaman yang berada di Malaysia. Buku itu akan menemukan Obomba dengan nama-nama penting bagi pemegang harta-harta yang timbul dari perut muka bumi.

18. Untuk makluman semua, naga yang mengawal harta ini telah mula bangkit dari tidur. Harta-harta tersebut sedang mula digerakkan. Data-data sulit sudahpun sampai ke tangan saya. InsyaALLAH ada beberapa perkara yang akan didedahkan pada minggu hadapan.

19. Pada 27 April 2014 pula Obomba dijangka hadir ke Universiti Malaya atas beberapa tujuan antaranya merasmikan satu pertubuhan dana bagi anak muda atau Youth. Perkara ini dilihat dari segi luarannya adalah baik, namun ia akan menjadi buruk sekiranya kita tidak bijak memanipulasi.

20. Seluruh kampus UM di Pantai Dalam itu sudahpun diseal dan kesemua akses masuk sudah dikawal ketat oleh para petugas keselamatan daripada pihak Federal Inteligence.

21. Kesemua laluan masuk, akses ke UM, nama-nama pekerja, emel pekerja, nombor telefon dan semua kelengkapan elektronik di UM telahpun dikawal ketat dan sentiasa dibawah pantauan mereka.

22. Seterusnya, Obomba dijangka akan ke beberapa lagi lokasi rahsia.

23. Obomba juga akan melawat segi tiga emas di Bukit Bintang. Dijangka MUNGKIN dia akan menginap di JW Marriot di Jalan Bukit Bintang, berhadapan The Pavillion.

24. Kesemua jalan di seluruh segitiga emas termasuk Jalan Bukit Bintang, Jalan Raja Chulan, Jalan Bukit Bintang, Jalan Sultan Ismail dan beberapa lagi jalan telah pun diseal dan dikawal ketat. Para penembak tepat telahpun berjaga disekitar lokasi ini.

25. Kepada rakyat Malaysia, saya sarankan anda agar tidak keluar ke mana-mana pada hujung minggu ini terutama yang tinggal di ibu kota Kuala Lumpur.

26. Ini kerana ia akan membantutkan perjalanan anda kerana hampir semua lokasi telah ditutup dan dikawal ketat.

27. Lihatlah, betapa penakutnya Presiden US ini.

28. Dia takut kalau-kalau ada ancaman parang terbang menyerang datang dari jauh agaknya......

29. Baru dia tahu keramat juga bumi Malaysia ini.

30. Selain itu, Obomba juga akan dijangka hadir ke Cyberjaya pada hari yang sama bagi merasmikan Malaysian Global Innovation and Creativity Centre (MAGIC). Rujuk sini.

31. Ada beberapa lagi lokasi lawatan rasmi Obomba yang saya tak dapat dedahkan atas beberapa sebab-sebab yang tak dapat dielakkan. Saya juga tak dapat mendedahkan ke mana Obomba pergi pada hari terakhir, 28 April 2014.

32. Apa yang saya pasti, kehadiran Obomba sudahpun dirancang awal sejak tahun 2013 lagi. Namun kedatangannya pada tahun lalu dikira sebagai gagal kerana pada ketika itu negara kita tidak mahu menandatangani TPP dan mahu menjalankan bisnes terbuka dengan pihak China.

33. Maka ketika hilangnya MH370 yang dihijack oleh 3 orang perisik CIA dan ditentang oleh beberapa orang perisik KGB dan China, Obomba telah melihat ini sebagai satu plan terbaik untuk menjayakan rancangannya di Malaysia.

34. Sebelum MH370 hilang, banyak kerangka pemindahan dana telahpun dilakukan dari British untuk dibawa masuk ke Malaysia.

35. Ramai individu-individu yang ada rasa cintakan kepada Islam dan mahu melihat agama yang dibawa Rasulullah SAWAW kembali bangkit di akhir zaman ini mula menonjolkan diri satu demi satu walaupun nama mereka hanya dipandang enteng oleh masyarakat semasa.

36. Kerana, hakikatnya masyarakat masih terpukau dengan cerita-cerita angan-angan yang disebarkan dalam kelompok majoriti. Kita masih fokus kepada perkara-perkara kecil yang tiada asas seperti mahu melaksanakan Hudud di negara ini, mahu menolak GST, mahu menegur kerajaan dan sebagainya. Sedangkan semua itu LANGSUNG TAK MEMBERI KESAN kepada perjanjian yang termetrai antara US dan Malaysia. Seandainya Hudud dilaksanakan di negara kita, ia haruslah selaras dengan perjanjian dengan pihak British dan juga keturunan Lord Reid sebagai pemegang pajakan Tanah Melayu dan ia harus dipersetujui oleh para Bankster daripada US, empayar Rothschild, Federal Reserve dan juga pihak Majlis Ulamak Saudi dan negara bersekutu. Sekiranya tidak, maka negara ini langsung TIDAK akan dibenarkan melaksanakan Hudud. Itu bererti, sekiranya Hudud mahu dilaksanakan pada ketika sekarang ini, kita telahpun selangkah masuk ke dalam jurang fitnah Dajjal. Sedangkan datangnya Imam Mahdi itu TIDAK akan membawa perjuangan mengenai Hudud semata-mata bahkan dia membawa perjuangan untuk menghapuskan sistem yang sedia ada yakni sistem yang dikawal mengikut telunjuk NWO, bukan semata-mata menghapuskan demokrasi waima kapitalisme. Kini fahamlah saya mengapa satu ketika dahulu Tun Dr Mahatir mengatakan, Malaysia tidak sesuai untuk melaksanakan Hudud kerana kita akan tertutup dalam kelompok jumudnya fahaman terhadap Islam yang telah diserapi Wahabiah ejen As-Sufyaniah yakni penentang Imam Mahdi dan TDM sendiri pasti takut melanggar hukum Hudud yang hendak dilaksanakan kerana banyaknya salah laku yang akan dibongkar. TIDAK akan ada Hudud seperti disyariatkan di dalam Al-Quran akan tertegak di tanah ini selagi tidak ada kepimpinan yang boleh melaksanakannya. Saya amat yakin sekiranya Hudud dilaksanakan, maka yang paling utama harus dikenakan hukuman adalah para pemimpin kita semua termasuk pemimpin UMNO, PKR, PR dan PAS kerana banyaknya salah laku yang telah mereka semua lakukan. Ketirisan demi ketirisan yang langsung rakyat jelata tidak ketahui. Pengkhianatan demi pengkhianatan yang langsung tak didedahkan. Amat beratlah kebenaran di akhir zaman ini kerana ia teramat pahit untuk ditelan. Maka, berjuanglah untuk membina tapak kepada kebangkitan Islam, bukannya berjuang mahu menegakkan hudud semata-mata sedangkan kita masih tiada tapak untuk bersedia dengan kebangkitan yang Rasulullah SAWAW janjikan.

37. Pada awal kehilangan MH370 dahulu saya telah menjangkakan yang MH370 akan dinaikkan sekiranya perjanjian antara Malaysia dan US berjaya. Namun setelah saya meneliti, saya lihat MH370 TIDAK akan dinaikkan sekiranya perjanjian itu berjaya.

38. Mengapa saya berubah fikiran dalam menulis artikel saya?

39. Mudah sahaja, kerana MH370 sekiranya ditimbulkan dan dinaikkan di media maka ia akan menimbulkan lebih banyak masalah dari segi kerugian, tanggungan risiko insurans, tanggungan kepada kerajaan Malaysia dan US, kerugian Rolls-Royce, Saham MAS yang ditutup, kerugian Boeing, kerugian di pihak Obomba, kerugian di pihak Dato Seri Najib dan banyak lagi.

40. Kerugian ini satu demi satu akan dipersoalkan oleh badan-badan NGO yang mempunyai kuasa bersuara dalam masyarakat.

41. Apapun, sekiranya perjanjian antara US dan Malaysia berjaya dan mereka mahu MH370 dinaikkan juga, ia tidak akan ditimbulkan kepada masyarakat. Yang dinaikkan, hanyalah harta yang ada di dalamnya dan biasanya, kerja-kerja mengangkut khazanah ini hanya akan dibuat oleh syarikat swasta yang diupah. Inilah maksud saya yang telah saya ceritakan dalam artikel sebelum ini disini (rujuk point 8).

42. Kesannya, ramai yang akan terbunuh sekiranya khazanah itu diangkut naik dari Laut China Selatan dan ditimbulkan kepada umum.

43. Seperti yang pernah saya ingatkan dahulu.... "Bila tenggelam tak ramai yang mati. Bila timbul, ramai yang mati...."

44. Maksud kata-kata itu amat mendalam dan ia adalah prinsip dalam apa jua misi khas.

45. Sebagai kesimpulan ringkas, dana-dana daripada bank dunia yang dikawal oleh keluarga besar Queen Elizabeth dan juga British telahpun kembali dibawa masuk ke negara kita.

46. Kesemua dana ini harus dipulangkan kerana tempoh pajakan 100 tahun sudah hampir tamat.

47. Sedikit demi sedikit, perubahan demi perubahan sedang berlaku dalam sosio ekonomi negara kita.

48. Cerita tentang pengurusan khazanah alam Nusantara ini amat sukar hendak didedahkan kerana banyaknya tangan-tangan yang memerhatikannya.

49. Kerana adanya banyak agensi yang akan cuba mengambil kesempatan dari segi mencuri khazanah yang ada, memanipulasi informasi, menipu rakyat yang hendak mengetahui kebenaran dan pelbagai lagi.

50. Ada satu gerakan yang mendapat dana daripada seorang yahudi yang berpusat di Jalan Ampang, mereka sering mencari orang-orang yang berminat dengan khazanah akhir zaman ini untuk dimanipulasi. Merekalah yang memberi dana kepada ramai individu seperti Raja Nusantara, Raja Noor Jan, Almarhum Sultan Kiram III dan ramai lagi.

51. Kesemua mereka ini diberi dana khas datang daripada Hong Kong dan juga beberapa bank luar yang mana duit-duit tersebut datang dari hasil kotor dan dibersihkan di beberapa offshore bank seperti di Hong Kong, Labuan, Swiss dan lain-lain.

52. Dana ini bertujuan memberi kekuatan kepada individu-individu tersebut bagi mengumpulkan seramai yang boleh ahli-ahli mereka bertujuan mencari pemegang kunci khazanah sebenar pintu alam Nusantara.

53. Banyak siri penipuan terancang sedang dijalankan dan ia akan dilaksanakan satu demi satu.

54. Seperti yang pernah saya ingatkan sebelum ini, tidak lama selepas MH370 hilang akan terjadinya satu perkara besar dan ia benar-benar sedang terjadi di negara kita tanpa kita semua sedari.

55. Rasulullah SAWAW pernah bersabda yang mafhumnya dapat kita fahami sebagai; "Kelak akan kering sungai Furat dan akan timbul segunung emas. Akan datang 99 pasukan merebutkannya dan hanya satu pasukan sahaja yang berjaya. Wahai orang-orang mukmin, janganlah kamu berebut hendak mengambilnya..."

56. Daripada hadis itu, maka jelas sekali ia sedang berlaku di rantau kita. Sungai Furat telah lama kering dan benar-benar bergunung-gunung emas sedang mula timbul di alam Nusantara.

57. InsyaALLAH, jika tidak ada aral melintang, perubahan kuasa dalam tampuk pemerintahan di negara kita tetap akan berlaku namun bagaimana ia berubah, saya tidak tahu.

58. Dato Seri Najib sudah benar-benar berada di kemuncak pemerintahannya. Dia boleh step down bila-bila masa sahaja walaupun dia sudah mempersetujui banyak perjanjian dengan pihak US dan Obomba.

59. Ini bertujuan bagi survival negara Malaysia dan juga kelansungan hidup DSN dan juga sekeluarga.

60. Sekarang, terlalu banyak orang di dalam kerajaan kita yang melakukan manipulasi wang dan mereka sedang cuba mengkayakan perut mereka dan kroni mereka sendiri bagi kelansungan hidup mereka di akhir zaman ini.

61. Tujuan mereka berebutkan khazanah itu pun tak lain tak bukan untuk survival mereka sendiri bukannya mahu membangkitkan Islam.

62. Hanya sekelompok kecil sahaja yang benar-benar mahu melihat Islam kembali tertegak dengan tidak melakukan apa-apa ketirisan.

63. Dato Seri Anwar Ibrahim tahu cerita tentang khazanah alam Nusantara.

64. Kerana itu dia pernah berjanji dengan janji gila kepada rakyat Malaysia dalam kempen PRU-13 yang lalu.

65. Kerana hubung kaitnya amat rapat dengan George Soros, Federal Reserve, Bank Dunia dan juga US selain dia tahu tentang kewujudan dana-dana akhir zaman ini dan bagaimana cara hendak memanipulasinya.

66. Semua ini berlaku tanpa kita sedari.

67. Bermula dengan kes di Lahad Datu, berakhir dengan hilangnya MH370. Ada satu lagi episod lebih besar akan dipentaskan tidak lama lagi.

68. Mereka harus cari isu untuk bangkitkan kesedaran rakyat menyokong segala usaha mereka.

69. Telah menjadi kemusykilan besar dalam diri saya apabila Obomba menuntut 8 perkara rahsia yang tersimpan di KLIA, 8 perkara rahsia dalam militeri dan juga sekuriti negara disamping dia juga ingin bertemu dengan 3 individu pemegang nama-nama waris khazanah alam Nusantara serta ingin berjumpa Imam masjid.

70. Nak kata Obomba masuk Islam, saya rasa jauh sekali...... dia orang kuat dalam NWO. Islamnya pun tetap menentang ugama yang ditegakkan Muhammad.

71. Nak kata Obomba nak cari Imam Mahdi?? Dia kenal ke????

72. Nak kata Obomba nak beli khazanah-khazanah tu? Dia nak buat apa kan???? Dia pun dah kaya....

73. Jadi, korang fikirlah sendiri sementara menunggu artikel akan datang yang lebih kompleks dan memeningkan kepala. Bersiap sedialah dengan sesuatu yang diluar jangkaan. InsyaALLAH jika ada kelapangan waktu dan direhatkan usia, saya akan terus berkarya memberi ruang input alternatif kepada para pembaca di negara ini. Ketahuilah, dalam 73 golongan yang mengejar akhirat, hanya 1 golongan yang selamat... iaitu golongan yang ada sifat Ikhwan dalam diri mereka serta tidak cintakan dunia dan tidak takutkan mati.

Apapun, saya dengan sukacitanya mengucapkan, "SELAMAT DATANG KE TANAH MELAYU kepada Obomba dan semua yang hadir. Terima kasih sudi menjejakkan kaki ke Tanah Melayu. Mahu ambil tanah kami, silakan angkut dengan kapal korek. Tetapi jika mahu rampas hak kami, JANGAN harap kalian berjaya!"

Sekian.

Wassalam.

-bradokapak-
Penganalisa Berita Semasa.

1 comments:

Post a Comment

DADAH: Saiful Apek Didapati Bersalah…Denda, Bawah Pengawasan 3 Tahun

Saiful Apek Didapati Bersalah25/4/2014 - Pelakon dan pelawak terkenal Saiful Apek bersama tiga pekerjanya masing-masing dikenakan denda RM2,500 oleh Mahkamah Tinggi di sini hari ini selepas didapati bersalah memasukkan dadah jenis kanabis ke dalam badan, empat tahun lepas.

Hakim Datuk Nurchaya Arshad membuat keputusan itu selepas membenarkan rayuan pendakwaan terhadap perintah Mahkamah Majistret Petaling Jaya yang membebaskan mereka daripada pertuduhan pada 30 Sept tahun lepas.

Beliau turut memerintahkan kesemua tertuduh diletakkan di bawah pengawasan selama tiga tahun.

Hakim Nurchaya bagaimanapun menolak permohonan kos pendakwaan oleh pihak perayu yang diwakili Timbalan Pendakwa Raya Ahmad Ishrakh Saad.

Pada 30 Sept tahun lepas, Majistret Ahmad Solihin Abd Wahid melepas dan membebaskan Saiful Apek, atau nama sebenarnya Mohd Saifulazam Mohamed Yusoff, 45, serta tiga pekerja syarikat produksi Gitu-Gitu Productions iaitu Shah Zainatull Ehsan Al-Muazam Shah Yahya, 31; Shaiful Baharom, 27; dan Noremy Mohamad, 31, daripada pertuduhan selepas berpuas hati pembelaan mereka berjaya menimbulkan keraguan munasabah terhadap kes pendakwaan.

Saiful Apek Didapati Bersalah


Berikutan keputusan itu, pihak pendakwaan mengemukakan rayuan di Mahkamah Tinggi di sini.

Sebelum ini, Mahkamah Majistret sama melepas dan membebaskan kesemua tertuduh tanpa dipanggil membela diri selepas mendapati pihak pendakwaan gagal membuktikan kes prima facie.

Pihak pendakwaan yang tidak berpuas hati dengan keputusan itu mengemukakan rayuan di Mahkamah Tinggi di sini dan pada 22 Mei tahun lepas, Hakim Mahkamah Tinggi Datuk Abdul Alim Abdullah memerintahkan kesemua tertuduh membela diri selepas membenarkan rayuan tersebut.

Saiful Apek, Shah Zainatull Ehsan, Shaiful dan Noremy didakwa melakukan kesalahan itu di Pejabat Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik, Ibu Pejabat Polis Daerah Subang Jaya, Jalan LP 2A/1, Taman Putra Permai, Seri Kembangan, Petaling Jaya pada 11 malam, 12 Jun 2010.

Mereka didakwa mengikut Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952 dan boleh dihukum mengikut Seksyen 15(1) akta sama yang membawa hukuman maksimum penjara dua tahun atau denda RM5,000, jika sabit kesalahan.

– BERNAMA

0 comments:

Post a Comment

Obama Dan Bom Jangka!

Obama Dan Bom Jangka!
bradokapak menulis di dramaraja.blogspot.com dengan amaran  *Sebelum anda memulakan pembacaan, saya harap anda TIDAK lah mempercayai apa yang saya sampaikan 100% kerana boleh jadi apa yang saya sampaikan itu ada benarnya dan sekiranya benar, itu hanyalah kebetulan dan boleh jadi apa yang saya sampaikan ada salahnya dan ia terjadi kerana kelemahan diri saya menganalisa segala data dan informasi yang diterima.Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah dan Syukur kepada Hadrat Ilahi atas limpah kurniaNYA memberikan kesihatan kepada saya untuk terus berkarya demi memberi pendedahan kepada anak bangsa. Selawat dan Salam ke atas Junjungan Besar Baginda Nabi Muhammad, para Itrah Ahli Baitnya dan seluruh warisnya. Semoga kita semua beroleh manfaat....

Sedikit update dalam kesempatan yang sempit ini buat tatapan semua pembaca setia disini...

Bom Jangka!

*Baca artikel ini sebelum meneruskan pembacaan disini...
*Jangan baca jika kita tidak bersedia menerima sesuatu diluar jangkaan.
*Jangan lupa sampaikan kepada keluarga terdekat kita tentang perkara ini. Talian hayat terakhir kita.

1. Kenderaan rasmi POTUS iaitu The Beast telahpun tiba ke negara kita pada hari ini (24 April 2014).

2. Ia diiringi oleh beberapa rombongan bersama seperti sebuah Chopper, beberapa buah kereta pengiring rasmi dan askar pengiring.

3. USS Kidd telah lama berlabuh di Pelabuhan Klang.

4. Tinggal lebih kurang 48 jam sahaja lagi dari sekarang sebelum US Air Force One tiba di Subang membawa sekujur jasad bernama Obama atau lebih dikenali sebagai Obomba dan saya suka memanggilnya Obomba. Lucu bila ada orang kata saya tak tahu mengeja nama Obama. Sedangkan kalau kita sebut Obomba, orang-orang di Russia dan Iran sudah faham apa maksud kita.

5. Obomba sudah rasmi mahu datang ke Malaysia pada 26 April 2014 ini. Tak lama lagi, Malaysia akan menjadi sebuah bom jangka.

6. Obomba sudah pun mengkomfemkan dirinya untuk masuk ke Universiti Malaya pada tarikh 27 April 2014 dan ke MAGIC pada hari yang sama di Cyberjaya. Di UM, Obomba akan merasmikan satu dana pemuda a.k.a Youth. Pada 26 April 2014 akan berlangsungnya makan malam rasmi bersama Raja-raja di Istana Negara. Dif-dif kehormat akan tiba di sana dan dikawal rapi. Pada siang harinya 27 April 2014, Obomba akan ke Masjid Negara untuk bertemu para Imam-imam masjid seluruh negara kita.

Persoalannya...... Obomba nak jumpa pak imam ni nak buat apa??? Cari Imam Mahdi kaaaa???

7. Pada tarikh 26 hingga 28, saya sarankan kepada rakyat agar tidak keluar ke Kuala Lumpur hinggalah ke Putrajaya. Kerana akan ada seal yang dibuat sepanjang hari tersebut meliputi segi tiga emas Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Jalan Imbi, Bulatan Cheras dan beberapa lokasi lagi sehingga ke Putrajaya dan Jalan Duta. Rujuk gambar di bahagian bawah atau klik sini untuk pembacaan.

8. Oh ya, saya baru mendapat info, sebenarnya kepulauan Spratly telahpun dijual kepada China. Harta khazanah dalam MH370 telahpun terkubur di lautan dalam. Kemungkinan amat tinggi, bahawa MH370 tidak akan dinaikkan sekiranya perjanjian dengan US berjaya. Ini kerana, MH370 akan merugikan pihak yang menaikkannya kelak sekiranya perjanjian mereka berjaya. Namun sekiranya perjanjian antara US dan Malaysia gagal, maka barulah MH370 dinaikkan demi kepentingan-kepentingan tertentu bagi mengugut kita.

9. Kesemua tuntutan Obomba dalam Trans Pacific Partnership telahpun dipersetujui pihak Malaysia dan hanya menanti masa untuk ditandatangani oleh Dato Seri Najib. Berdoalah agar perjanjian ini digagalkan...

10. Selain TPP, terdapat 8 perkara lagi yang dituntut oleh Obomba yang masih disembunyikan oleh pihak kerajaan dan pihak US iaitu berkisar tentang sekuriti, militer dan juga khazanah negara.

11. Ada banyak lokasi khazanah alam Melayu yang tersimpan kemas di atas muka bumi ini Semenanjung ini.

12. Kesemua itu akan digunakan bagi dua tujuan. Bergantung kepada siapa yang mengeluarkannya.

13. Sama ada tujuannya mahu menegakkan Islam yang dibawa oleh Rasulullah SAWAW atau untuk menegakkan Islam palsu yang bakal dibawa Dajjal.

14. Dajjal akan datang dengan pakaian Islam. Dia akan menyamar sebagai pak Imam yang akan diikuti ramai orang.

15. Sekarang, sejak kebelakangan ini ramai yang bercerita tentag Hudud.

16. Saya gusar sekiranya Dajjal datang membawa Hudud dan sistem Khilafah kelak. Betapa ramainya umat Islam termasuk para Ulamak yang akan mengikutinya.

17. Semoga kita semua diberi peluang kelak untuk membuka mata tatkala fitnah Maha Dahsyat itu telah tiba di negara kita.

18. Masanya dah tak lama. Lambat laun akan tiba. Masa di mana fitnah Dajjal yang terbesar sampai ke tanah air kita. Mungkin dua tiga tahun lagi. Itupun setelah isu khazanah di alam Nusantara ini selesai dan isu genocide di Syam berakhir.

19. Semua ini akan berlaku selaras dan seiiring dengan apa yang Rasulullah SAWAW pernah sabdakan satu masa dahulu.

20. Akan bangkit Islam itu daripada arah Timur. Mereka akan diiringi oleh para pemuda yang hati mereka bagaikan kepingan besi.

21. Kalau kita baca sekali faham dan sekali imbas, maka jika adanya kebangkitan Islam daripada Timur berlaku dan berpaksikan pemuda, pasti kita akan ikut dan follow.

22. Tapi pernahkah kita terfikir? Bahawa, Dajjal itu akan datang dengan membawa penipuan????? Dan Dajjal itu juga akan menipu kita selaras dengan apa yang Rasulullah SAWAW sabdakan????

23. Pernahkah kita terfikir, kelak Dajjal juga akan datang dengan membawa Islam dari arah Timur dan dia akan menggunakan Islam itu sendiri untuk menipu daya umat Islam????

24. Pernahkah kita terfikir, bahawa Dajjal itu sendiri adalah seorang manusia biasa yang mana sangat cantik paras rupanya. Tidak seperti yang digambarkan di dalam Hadis, yakni bermata buta sebelah kiri, berdahi tertulis Kaf Fa Ra, berbadan pendek, rambut kerinting dan sebagainya....

25. Alangkah kepalangnya tatkala kita mendapati bahawa hakikat Dajjal itu tidak sama dengan apa yang kita faham daripada Al-Hadis.

26. Kerana itulah, kita harus berpandukan dengan penjelasan daripada Itrah dalam apa jua ilmu Islam agar kita tidak terkeluar daripada landasan ilmu yang telah digariskan oleh Rasulullah SAWAW kepada kita melalui para Itrah Ahli Baitnya.

27. Akhir zaman ini ramai orang akan tercari-cari khazanah.

28. Mengenai khazanah akan saya bahaskan kelak dalam satu artikel yang akan ditulis pada awal minggu hadapan InsyaALLAH.

29. Artikel itu akan membicarakan apakah kaitan para Itrah Ahlul Bait dengan khazanah-khazanah yang ada ini semua.

30. InsyaALLAH saya akan membahaskannya sedikit demi sedikit. Tetapi sebagai permulaan, ada baiknya tuan-tuan puan-puan bacalah artikel ini dahulu sebagai pembukaan. "Duka Sultan Tidak Bertakhta".

31. Artikel tersebut telah saya tulis pada tahun lalu ketika terjadinya tragedi Lahad Datu. Ini semua berkisar perebutan takhta, kekuasaan dan harta. Begitu juga dengan tragedi hilangnya MH370. Ia sama juga, berkisarkan harta. Yang menjadi mangsa, rakyat tidak bersalah.

32. Itulah apa yang telah Baginda Rasulullah SAWAW sabdakan sebagai Al-Wahn. Yakni takutkan mati dan cintakan dunia.

33. Berbalik kepada topik asal artikel ini. Mengapa saya katakan bom jangka?

34. Kerana negara kita sudah sampai ke satu tahap di mana, anytime jika tersalah petik picu, ia akan meletup dan hancur lebur.

35. Jika kita bijak memutuskan suis atau fius, maka selesai masalah. Namun ada halangan lain sedang menanti.

36. Di dalam kerajaan kita telah lama berlaku ketirisan. Ketirisan demi ketirisan ini telah menular sangat dalam. Asal ada dana masuk sahaja mau di paw nya.

37. Sejak bermulanya pemeritnahan Pak Lah, Malaysia telahpun secara rasminya memasuki NWO yang diasaskan oleh Yahudi di US.

38. Ketika itu, banyak perubahan telah berlaku...

39. Bisnes antara Malaysia dan Isreal telah terjalin.

40. Dato Seri Anwar Ibrahim telah dibebaskan atas arahan burung helang.

41. Pak Lah telah membawa masuk lobi-lobi Isreal dan US.

42. Banyak lagi lah kalau nak diceritakan.... Macam sembang di kedai kopi. Macam tu lah banyaknya.

43. Maka, Dato Seri Najib hanya sekadar meneruskan legasi yang ditinggalkan Pak Lah.

44. Apabila para pemimpin negara gagal memikul amanah dengan jujur dan baik, maka sudah pasti akan ada bala menanti kita dipenghujungnya.

45. Takutlah dengan Janji ALLAH dan RasulNYA kepada kita semua.

46. Seperti contoh, khazanah di Pulau Nangka. Sudah ramai yang kecohkan tentang perkara ini sejak pertengahan April 2014.

47. Sedangkan khazanah itu sebenarnya telahpun diketahui sejak bertahun lamanya.

48. Ada rakan-rakan saya sudah ke sana dan masuk sendiri melihat khazanah yang ada pada 2011 dan 2012.

49. Namun, mengapa hanya pada bulan ini baru mereka nak kecohkan kisah tentang khazanah di Pulau Nangka??

50. Mana pergi cerita khazanah di Palekbang?? Siapa conquer??

51. Ini semua cerita disebalik cerita bagi mengelirukan orang ramai. Kita disuruh fokus kepada Pulau Nangka atas beberapa sebab, sebaliknya kita lupa fokus lain.

52. Tujuan mereka menghebohkan mengenai Pulau Nangka adalah tak lain tak bukan, kerana masih tercari-cari waris empunya harta intelek di Pulau Nangka.

53. Kepada yang masih mencari, kalau nak kenal boleh hubungi saya. Tapi sediakan pengerasnya, wang Ringgit Malaysia sebanyak Dua Juta Lima Ratus Ribu Ringgit Sahaja.

54. Nanti saya beritahu siapa orangnya....

55. Oh ya, Obomba datang Tanah Melayu nak mintak apa selain TPP, 8 perjanjian militer dan merasmikan beberapa acara???

56. Obomba datang nak cari kunci !!!!

57. Dia tertinggal kunci itu disini......... kerana tuan empunya kunci ada disini.

58. Kuncinya harus ada, sebelum masuk ke dalam pintunya.

59. Bak kata P. Ramlee.... "Ini Harta Ahmad Albab" yang punya. InsyaALLAH akan dibahaskan dalam artikel akan datang tentang perkara ini dengan lebih mendalam.

60. Maksud tujuan Obomba datang ke sini adalah bagi menyelesaikan isu dana, khazanah dan juga kekuasaan US - Malaysia yang sedang diperingkat terakhir sebelum boleh dilakukan satu peralihan kuasa besar. Ini bererti, para pemimpin negara kita sedang cuba 'menggadaikan' negara sendiri dan juga menjadikan tanah ini seperti sebuah bom jangka yang akan meletup bila-bila masa sahaja.

Ingattttttt !!! Tanah Melayu ini ada penjaganya.......... ada tuan tanahnya !! Naga yang sedang tidur, sudahpun mula bangkit. Namun masih dalam mood mamai lagi. Jangan sedarkan sang Naga kalau belum bersedia bertempur !

Berdoalah demi kelangsungan hidup kita semua. Berdoalah agar semua harta khazanah alam Melayu kita tidak disalahgunakan oleh tuan empunya badan dan pihak kerajaan. Berdoalah agar orang-orang yang masih ada Islam di dalam dirinya tidak terjebak melakukan ketirisan itu. Berdoalah agar kelak satu masa nanti, kita akan menjadi salah seorang penegak agama Islam yang dibawa oleh Baginda Muhammad Rahmatan Lil 'Alamiin.

InsyaALLAH, doakan juga kesihatan dan juga keselamatan saya disamping dimurahkan rezeki untuk meneruskan usaha saya memberi pendedahan kepada rakyat sejagat. Doakan juga agar saya diberikan kesempatan dan kelapangan waktu untuk terus berkarya demi pengetahuan anak bangsa kita.


Obama Dan Bom Jangka!

Obama Dan Bom Jangka!

Obama Dan Bom Jangka!
(The Beast isi minyak Caltex dengan Tech RON !)


Sekian dahulu catatan ringkas saya buat tatapan semua...

-bradokapak-
Penganalisa Berita Semasa.

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ