Tolong Klik Connect Sapot Park Nick Plz..


Klik Sini Untuk Besarkan Ruangan Chat


Kehebatan Kereta Presiden Amerika, Barack Obama

Kehebatan Kereta Presiden Amerika, Barack Obama

Kehebatan Kereta Presiden Amerika, Barack Obama
Klik atas gambar untuk besarkan imageTentu semua orang dah tahu tentang kecanggihan dan kekebalan kereta Presiden Amerika ni... bagi yang belum tahu jom layan video di bawah seketika
Presiden Amerika, Barack Obama memang tak pernah pakai kerata buatan negara luar selain daripada buatan US sendiri. Made in US. Walaupun Presiden Amerika Barack Obama pergi buat lawatan rasmi ke negara-negara luar, beliau takkan sama sekali guna kereta “tuan rumah”. Sampai begitu sekali? Kenapa?

Sebab Barack Obama merupakan Presiden Amerika. “Ramai sangat yang berminat dengan Presiden Amerika”. Selalunya kereta beliau akan dibawa menaiki kapal kargo US Air Force yang akan tiba seminggu lebih awal daripada ketibaan Presiden Amerika ke negara luar. Bukan sahaja kenderaan rasmi presiden, malahan kereta-kereta pengiring juga akan dibawa sekali, helikopter marin dan juga segala peralatan logistik yang lain.

Model kenderaan rasmi Presiden Amerika yang digunakan adalah “Cadillac One”


Video di bawah ni semasa lawatan Obama ke San Francisco. Suasanan dan gaya eskotnya lebih kurang sama jer macam di Malaysia...Ida pernah menyaksikan ketibaan Sultan Brunei ke Negeri Johor lebih kurang sama jer kelayakkan eskot yang mereka dapat.

1 comments:

Memang hebat...

26 April 2014 at 13:21 comment-delete

Post a Comment

Blog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ