MAAF, MULUT AKU CELUPAR LAGI (PT 3)

Salam 1 Malaysia!

Esok 15hb Mei 2011 genap 1 bulan Cerita Aku berblogger.  Pengalaman yang Cerita Aku dapat dalam 1 bulan ini, Cerita Aku curahkan di sini:

1). Pada 24hb April 2011, Cerita Aku buat entri bertajuk: Aku tidak suka Blogger yang menggunakan ejaan dan bahasa PASAR ( klik sini )

2). Pada 30hb April 2011, entri bertajuk: Maaf Saya Celupar ( klik sini ) - Mengisarkan dunia blogger ini hipokrit.

3). Pada 1hb Mei 2011, Cerita Aku buat pula entri bertajuk: Maaf! Mulut Saya Celupar Lagi ( PT 2 ) ( klik sini ) - Mengisarkan blogger2 wanita ini macam budak2, suka sangat menambah aksesori di page blog mereka, membuatkan blog mereka agak berat bila dibuka.

Dan hari ini mulut Cerita Aku celupar lagi! Setelah hampir satu bulan berblogger, Cerita Aku berpendapat dan membuat kesimpulan bahawa 90% blogger2 ini suka sangat menulis dan memaparkan cerita peribadi. Naik jelak pula Cerita Aku membacanya. Apalah dibanggakan sangat menjaja kisah peribadi itu? Ermmm ya lah, blog korang kan...suka hati mak bapak korang lah ya...nak buat dan paparkan. Sama juga dengan Cerita Aku, suka hati mak bapak Cerita Aku lah, nak paparkan gambar2 18SX ini kan?

Ini site aku....suka hati aku lah...yang nko bising2 buat apa?

3 comments:

Post a Comment

CAWAT ELAK DIRI DARI DIROGOL






1 comments:

Post a Comment

PASUKAN BOLA SEPAK WANITA YANG GEMPAK!!

0 comments:

Post a Comment

Segmen Khas ar-rifke.com | Pencarian 100 Blog Top Blogger Baru

Salam 1 Malaysia. Hari ini Cerita Aku jalan2...konon blogwalkinglah yer...Terjumpalah tajuk " Pencarian 100 Blog Top Blogger Baru" di Segmen Khas blog ar-rifke.com. Sebelum ini Cerita Aku dah jumpa entri ini di blog Jamaluddin.net tetapi cerita aku buat tak tahu jer sebab jika nak dibandingkan blog Cerita Aku dengan blog Jamaluddin.net ....aduhmakkkk...jauh udang dari panggang hehehe...betul ke peribahasa ni? Belasah je lah!! 

Hari ini Cerita Aku blogwalking lagi terjumpa lagi segmen ni dalam beberapa blog lain. So Cerita Aku pun cuba lah melawat blog ar-rifke.com dan Cerita Aku lihat...wowww satu pencarian yang amat memberansangkan, seramai 78 blog yang sudah menyertainya...Oleh yang demikian Cerita Aku cuba2lah buat entri ni nak join sama. Ada hadiah ke? hehehe

Oklah Cerita Aku dikehendaki membuat entri ini di blog Cerita Aku dan menjawab 4 soalan di bawah ni:

1) Berapa lama dah blogging.

Cerita Aku baru sangat berblogging ni dalam awal bulan April 2011. Entri pertama Cerita Aku pada 15hb April 2011. Belum sampai satu bulan lagi. Lihat bukti di bawah ya.



2) Kenapa suka blogging.

Cerita Aku ni suka menulis. Cerita Aku penuh dengan imagenasi. Cerita Aku berblogging untuk  memperkenalkan eNovel kedua ciptaan Cerita Aku sendiri iaitu Suhana Karissa.


3) Blog kamu mengenai apa.

 Cerita Aku masih mencari identiti sendiri. Sekarang masih rojak kerana masih terlalu baru. Tetapi mungkin sebulan dua nanti, Cerita Aku hanya akan khaskan kepada penciptaan eNovel sahaja terutamanya Suhana Karissa.


4) Harapan dalam dunia blogging

Harapan Cerita Aku semoga Cerita Aku dapat memperkenalkan eNovel ciptaan Cerita Aku sendiri dipersada Dunia Maya. Terima kasih Cerita Aku ucapkan kepada ar-rifke.com kerana memberi peluang kepada blogger2 baru seperti Cerita Aku untuk menyertaai Pencarian 100 Blog Top Blogger Baru.


Sekian terima kasih.

2 comments:

Post a Comment

BETUL KE WANITA SUKAR UNTUK DIFAHAMI?


Lihatlah....betapa sukarnya lelaki untuk memahami wanita...sampai macam tu sekali membelek buku hehe

2 comments:

Post a Comment

BESTNYA KALAU BADAN AKU BOLEH BUAT MACAM NI

3 comments:

Post a Comment

Kaitan Seluar Dalam Dan Pemanasan Global

Sekarang ni musim panas betul....

1 comments:

Post a Comment

CARA RESTORAN DI JEPUN MELAYAN PELANGGAN













3 comments:

Post a Comment

KENAPA AKU TAK SAMBUT HARI IBU??




Hari ini selepas buat posting Episod 2 (PT 2) enovel Suhana Karissa, aku berblogwalking untuk klik2 iklan nuff dorang. Boleh dikatakan 90% blogger membuat posting SELAMAT HARI IBU.

" Ida, u takde ibu ke? Tak kan u tanak buat penghargaan kepada ibu u? "

Aku ada ibu, aku sayang ibu aku...Setiap hari ibu berada di hatiku...Memang aku excited sangat nak sambut hari ibu  tetapi ada sesuatu yang membuat hati aku hancur...sesuatu yang membuat hati aku hancur luluh...Semuanya kerana artikel ini yang aku terima di website MalaysiaRia aku!!

“One school of thought claims this day emerged from a custom of mother worship in ancient Greece, which kept a festival to Cybele, a great mother of Greek gods. This festival was held around the Vernal Equinox around Asia Minor and eventually in Rome itself from the Ides of March (15 March) to 18 March. The ancient Romans also had another holiday, Matronalia, that was dedicated to Juno, though mothers were usually given gifts on this day. In some countries Mother’s Day began not as a celebration for individual mothers but rather for christians.”

Maksudnya di sini ialah bahawa hari ibu juga merupakan salah satu di antara perayaan yang disambut oleh orang kafir iaitu masyarakat yang beragama kristian. Greek kuno memanggilnya sebagai hari cybele iaitu ibu kepada dewa-dewa mereka. Dan Roman kuno pula meraikan hari matronalia sebagai tanda memperingati dewa juno iaitu mak kepada juventas, vulcan dan mars.

Jadi persoalannya di sini, perlukah kita sebagai orang Islam untuk menyambutnya?


Di dalam Islam, kita dituntut untuk menghormati ibu bapa kita setiap masa dan ketika. Bukannya hanya terhad kepada hari-hari tertentu sahaja seperti pada hari ibu atau hari bapa.

Firman ALLAH Subhana Wa Ta’ala : " Dan Tuhanmu telah perintahkan, supaya engkau tidak menyembah melainkan kepadaNya semata-mata, dan hendaklah engkau berbuat baik kepada ibu bapa. Jika salah seorang dari keduanya, atau kedua-duanya sekali, sampai kepada umur tua dalam jagaan dan peliharaanmu, maka janganlah engkau berkata kepada mereka (sebarang perkataan kasar) sekalipun perkataan “Ah”, dan janganlah engkau menengking menyergah mereka, tetapi katakanlah kepada mereka perkataan yang mulia (yang bersopan santun). Dan hendaklah engkau merendah diri kepada keduanya kerana belas kasihan dan kasih sayangmu, dan doakanlah (untuk mereka, dengan berkata): “Wahai Tuhanku! Cucurilah rahmat kepada mereka berdua sebagaimana mereka telah mencurahkan kasih sayangnya memelihara dan mendidikku semasa kecil.”
[Surah al-Israa’, Ayat 23 hingga 24]

Untuk diri aku, cukuplah setiap detik dan waktu, dan tiap-tiap hari aku adalah hari untuk ibuku..kerana merekalah "malaikat-malaikat" yang diutuskan Ilahi dalam menjaga amanah membesarkan dan mendidik aku selama ini, kenapa aku perlukan hanya satu tarikh sahaja untuk menghargainya dan mengingatinya? Padahal ibu sentiasa ada di dalam hati dan jiwa raga aku!

10 comments:

Post a Comment



Blog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ