DUA MAUT DALAM KEMALANGAN KERETA KEBAL TENTERA DI KUALA KANGSAR.

DUA MAUT DALAM KEMALANGAN KERETA KEBAL TENTERA DI KUALA KANGSARKemalangan kenderaan tentera darat di Kuala Kangsar. Dua anggota tentera maut. Al-fatihah kepada keluarga mangsa. 

Menurut info kereta kebal tersebut adalah dari jenis Sibmas 6×6.. buatan Belgium. Punca kemalangan dipercayai brek melekat semasa menuruni jalan di Bukit Gantang. Wallahualam... Apa-apa pun sentiasalah berhati-hati dijalanraya.

Kuala Kangsar - 4/7/2014: Dua anggota maut manakala dua lagi cedera apabila kereta perisai milik Angkatan Tentera Malaysia (ATM) terbabas sebelum terbalik di Kilometer 232 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) arah selatan dekat sini, 6.40 petang semalam.

Menurut jurucakap Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Kangsar, pihaknya menerima laporan mengenai kejadian daripada orang awam pada jam 6.46 petang.

"Ketika jentera pertama tiba di lokasi kejadian, anggota penyelamat mendapati sebuah kereta perisai terbalik dan terdapat empat anggota tentera di dalam kenderaan terbabit.

"Seorang anggota tentera terbabit terkorban di tempat kejadian manakala tiga lagi dihantar ke Hospital Kuala Kangsar untuk rawatan sebelum seorang lagi mangsa meninggal dunia," katanya ketika dihubungi sebentar tadi.

Difahamkan, ketika kejadian kenderaan itu gagal dikawal sebelum terbabas dan melanggar konkrit pembahagi lebuh raya sebelum terbalik di bahu kiri jalan.

Menurut sumber, dua anggota yang meninggal dunia dikenali sebagai Sarjan Bayong dan Kpl Fatanah Ismail manakala anggota yang cedera ialah pemandu kereta perisai dikenali sebagai L/kpl Fredy dan Kpl Sharifuddin Abdullah.DUA MAUT DALAM KEMALANGAN KERETA KEBAL TENTERA DI KUALA KANGSAR

DUA MAUT DALAM KEMALANGAN KERETA KEBAL TENTERA DI KUALA KANGSAR

DUA MAUT DALAM KEMALANGAN KERETA KEBAL TENTERA DI KUALA KANGSAR

DUA MAUT DALAM KEMALANGAN KERETA KEBAL TENTERA DI KUALA KANGSAR

DUA MAUT DALAM KEMALANGAN KERETA KEBAL TENTERA DI KUALA KANGSAR
0 comments:

Post a CommentBlog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ