Tolong Klik Connect Sapot Park Nick Plz..


Klik Sini Untuk Besarkan Ruangan Chat


10 Tempat Paling Menarik Di Hujung Dunia Yang Berjaya Dirakam Google Street View

Mengembara ke seluruh dunia memang menakjubkan. Dunia baru, penuh dengan warna warni yang kita tidak pernah lihat sebelum ini. Bila kurang ongkosnya, bolehlah menjelajah menggunakan Google Street View – sehingga ke hujung dunia!

Memetik sumber asal dari laman BuzzFeed yang kini digarap semula di sebuah blog, kami bawakan kepada anda melawat 10 tempat paling menarik di dunia yang berjaya dirakam oleh Google Street View.


1. Great Barrier Reef, Australia Ini adalah antara gambar panorama bawah air pertama yang dirakam oleh Google.


2. Kepulauan Galapagos, EcuadorAnda boleh melihat anjing laut atau kura-kura di Pulau Galapagos di sini.3. Pondok Scott’s dan Pondok Discovery, Pulau Ross, AntartikaJadi ini adalah cukup luar biasa – meneroka dalam dua pondok dibina semasa ekspedisi Robert Falcon Scott 100 tahun yang lalu .


4. Pulau Half Moon, AntartikaDan beberapa tempat lagi di Antartika.


5. Iqaluit, KanadaBandar Iqaluit adalah bandar dengan kepadatan penduduk paling rendah di Kanada. Jalan ini menuju ke mana, kami tidak tahu.


6. Pulau Terceira, PortugalDi tengah-tengah Lautan Atlantik Utara, Pulau Terceira mempunyai beberapa pandangan yang cukup menakjubkan.


7. Pulau Chichi-jima, JepunLebih daripada 500 kilometer ke tenggara Tokyo, Chichi-Jima mempunyai beberapa pandangan pulau yang menakjubkan juga.


8. Cambridge Bay, KanadaCambridge Bay ialah kawasan paling utara di Amerika Utara untuk diterokai dengan Street View – di atas adalah Gereja Old Stone .


9. Pulau Midway, USAAnda akan mendapati beribu-ribu burung (dan seorang manusia yang sangat teruja, jika anda melihat dengan teliti) di sini , kira-kira 1,000 batu ke barat laut Hawaii.


10. Svalbard, NorwaySvalbard adalah wilayah paling utara di Eropah – di atas adalah Kapal Noorderlicht .


Sumber


Nota: Agaknya boleh tak Google Street View ni mengesan lokasi MH370??


0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ