Tolong Klik Connect Sapot Park Nick Plz..


Klik Sini Untuk Besarkan Ruangan Chat


Petua MELEMBUTKAN DagingPETUA Tradisional Melayu.....

3 Petua MELEMBUTKAN Daging

Bagi anda yang biasa menikmati hidangan berasaskan daging ni mesti perasan yang daging yang dimakan tu kekadang lembut. Tapi kadang-kadang liat pulak. Walhal kita selalu beli daripada penjual yang sama. Ataupun makan di restoran yang sama. Boleh jadi gak tukang masak tu tersalah teknik memotong daging kot. Entahlah... Banyak kemungkinan yang boleh berlaku di situ.

Tapi kalau anda bercadang nak memasak lauk daging hari ni, saya nak kongsikan sedikit petua untuk melembutkan daging dalam masakan.

Ada 3 petua yang berlainan kat sini. Anda hanya perlu cuba satu petua setiap kali nak masak lauk daging, okay.....:)1. Tumbuk buah keras sampai lumat. Kemudian, masukkannya ke dalam masakan anda seperti gulai daging.

Atau...
2. Masak daging tersebut di dalam belanga. Kemudian, letakkan saja sudu yang diperbuat daripada tembikar bersama-sama kat dalam belanga tu semasa memasak daging.

Atau...3. Ambil sebiji betik muda. Pilih yang kecil saja dah memadai. Bersihkan betik muda dengan membuang kulitnya. Hiriskannya dulu dan masukkan ke dalam masakan anda.

Amacam? Itulah petua yang dapat saya kongsikan dengan anda buat masa ni. Jangan lupa cuba bila nak masak daging nanti .....:)


0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ