Gadis Luah Rasa Cinta Pada Tunku Jalil Mendapat Kritikan Hebat!!










Gadis Luah Rasa Cinta Pada Tunku Jalil Mendapat Kritikan Hebat!!


Saya tak kan ganggu TJ lagi.. SemOga bahagia.. Jaga diri..SebelOm tu,, saya nak bagitahu,saya rasa bahagia selama ni.. sebab mencintai insan yang bernama Tunku Abdul Jalil Iskandar Ibni Sultan Ibrahim..Sekarang,,saya terpaksa menerima hakikat yang Tunku tak kan mencintai wanita seperti saya.. Saya bukan Orang ada pangkat, bukan Orang kenamaan... Terima kasih Tunku.. Salam terakhir dari saya, Assalammualaikum.




Begitulah bunyi luahan dan rintihan seorang gadis melayu bernama Shahirrah Mhd Rais di facebook milik DYAM Tunku Jalil Official . Setakat ini komen gadis tersebut mendapat sebanyak 169 like dan
153 komen






Tetapi kebanyakkan komen-komen yang ditulis adalah berbau negatif dan cemburu namun begitu ada juga komen-komen yang bernada nasihat terhadap gadis tersebut yang ditulis oleh seorang wanita bernama Datin Dania Norman. Admin amat tertarik dengan komen Datin tersebut:







@Shahirra Mhd Rais, jadilah gadis bila mna ketiadaan kita dirindui, jgn jd gadis yg hny digunakan utk mlepaskn rsa "Cinta".. Kamu msih muda.. Jgn hanyutkn hdup kamu dgn kekecewaan cinta manusia.. Sbnrnya bukan mudah utk mjadi pdamping hidup seorg kerabat diraja Johor tambahan kamu hny rakyat biasa.. Maaf, bkn niat utk mghina cuma ingin myedarkn kamu dari dunia fantasi.. Cik Shahirra, lelaki2 yg memegang status KERABAT DIRAJA ini akn mmbawa nama dan waris dlm khdpn mereka sbb itu dlm pemilihan jodoh, mereka sgt teliti.. Bkn calang2 org blh mgahwini mereka krn wanita yg dinikahi trsebut akn mlahirkn waris keturunan mereka.. Tnylah pd hati plg dlm, apa bnr kamu mcintai TJ krn cinta @ harta n status dirajanya??? Sy x nafikn hampir ksmua krbt diraja johor mmg mudah mesra tp itu bkn brmakna CINTA.. Sy ulangi BUKAN CINTA.. Xslh kamu ingin mluah rsa tp sblm bbuat demikian, fikirlah sec matang.. KAMU MAHU MENCARI PUBLISITI MURAHAN @ MAHU SELURUH DUNIA MGETAHUI KEKECEWAAN HATI KAMU??? Akhir kalam, jagalah akhlak kamu kelak Allah akn ketemukan kamu dgn "dia" yg sempurna akhlaknya juga.. Insha Allah~





Admin ingin berpesan jika anda ingin bercinta atau ingin meluahkan rasa cinta anda pada si dia tidak perlulah secara terbuka seperti ini tambahan lagi si dia merupakan seorang yang berstatus tinggi kelak kita sendiri yang akan dimalukan dan diperlekehkan. Sebaliknya ada lebih baiknya jika anda membuat  personal message (PM) ke inboxnya  kecuali kalau sememangnya anda ingin mencari publisiti murahan.






0 comments:

Post a Comment



Blog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ