Tolong Klik Connect Sapot Park Nick Plz..


Klik Sini Untuk Besarkan Ruangan Chat


LELAKI MEMPUNYAI BUAH ZAKAR SEBESAR BOLA
Seorang datuk tidak mempedulikan ketumbuhan pada buah zakarnya yang membesar sehingga saiz bola seberat empat kilogram (kg) hanya kerana tidak mahu 'perkara itu' menjadi kecoh. Bob Day yang merupakan penjual daging bagaimanapun hanya mendapatkan bantuan selepas anak-anaknya menyedari terdapat ketumbuhan membonjol di sebalik seluarnya dan menasihatinya supaya berjumpa dengan doktor.

Selepas pemeriksaan doktor itu, Day yang menghidap penyakit kanser mendapat tahu ketumbuhan itu seberat empat kg. "Anda dapat melihat 'ketumbuhan' itu di sebalik seluar saya. Ia semakin membesar, tetapi saya tidak mempedulikannya kerana tidak mahu bikin kecoh. "Saya tidak rasa sakit kerana jika tidak saya mungkin sudah pergi berjumpa doktor lebih awal. Saya masih boleh menanam pokok dan melakukan semua perkara seperti biasa," katanya.
Day yang berasal dari Liverpool itu dipujuk anak perempuannya, Jennifer dan anak lelakinya, Stephen supaya berjumpa dengan doktor. Sebaik sahaja ketumbuhan itu dikesan, mereka menyedari bahawa Day mengalami masalah untuk duduk. Doktor mengesahkan bahawa ketumbuhan yang semakin membesar itu disebabkan kanser pada Krismas tahun lepas dan dia kemudian membuangnya pada Februari lalu. Day yang berusia 83 tahun itu akhirnya dapat mengubati penyakitnya.

Jennifer, 54, berkata, "Dengan saiz (ketumbuhan) sebesar itu, saya fikir mereka (doktor) akan kata, "Sudah terlambat, tiada apa yang kami boleh lakukan". "Apabila kita fikirkan tentang kanser, kita akan fikir "cukup setakat ini" tetapi hari ini ramai yang sembuh daripada penyakit kanser," katanya. Pakar bedah, Coonoor Chandrasekar melakukan pembedahan bagi membuang ketumbuhan pada buah zakar Day di Hospital Diraja Liverpool.

Beliau berkata: "Jika Bob tidak membuat pemeriksaan... ketumbuhannya itu mungkin boleh menyebabkan kematian. Adalah penting untuk diperiksa awal." "Jika anda mendapati adanya ketumbuhan, jangan takut untuk berjumpa doktor," kata Chandrasekar.

Sumber: www.mirror.co.uk


1 comments:

hish bahaya betul tggu lama2...kanser tuuu bahaya tul

27 June 2014 at 09:21 comment-delete

Post a Comment

Blog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ