Aku Tampar Isteri Orang 5 Kali





Luahan kisah cinta

Ada satu kes berlaku last week kat kampung. Adik sedara aku dalam diam2 dah pasang satu lagi. Nikah kat Siam. Alasan yang dia bagi adalah bini dia tak layan dia dengan anak2 sebab dok couple dengan pengkid. Aku sekeluarga taknak amik pusing sebab ni hal keluarga masing2.


Seminggu lepas dia bg tau aku, ntah cemana boleh pecah lobang pulak. Time tu kat rumah yang ada mak dengan bapak aku aje. Abang aku semua keje. So bini adik sedara aku datang dengan pengkid tu dan terus meroyan macam orang hilang akal. Mak dengan bapak aku terkejut dan tak berani nak lawan sebab yelah dah tua. Diorang pun nak masuk 80 tahun pun. Jadi mak bapak aku just suruh bersabar sebab tak berani. Lagipun bini adik sedara aku tu tengah pegang kayu beroti sebesar tangan budak. Mau patah riuk mak bapak aku time tu.


Jadi lah drama petang tu. Orang keliling semua dengar dan memang malu sangat..Time2 drama tu berlangsung aku pun sampai ke rumah lepas balik dari outstation. Aku pun blur la apa benda jadi. Aku perasan minah pengkid tu duduk kat motor sambil hisap rokok dgn muka kerek. Yang berkokok bini adik sedara aku. Lagi aku suruh dia bersabar lagi kuat dia maki hamun. Dia tuduh mak bapak aku bersubahat kahwinkan adik sedara aku diam2. Aku try mintak bukti, pastu aku plak kena maki. Siap cakap aku jantan tak guna, mulut pooki ayam. Pastu maki mak bapak aku orang tua kutuk. Kurang ajar giler.


Bila dah cakap camtu my blood go upstairs la. Sepantas kilat aku pergi kat dia dan terus rampas kayu beroti tu dan tampar mulut dia. Lepas kena tampar lagi kuat dia berbunyik. Setiap kali dia berbunyik aku tampar lagi sampai dia diam. Aku rasa dalam 5 kali kot aku tampar dia dan terus melepek kat lantai menangis. Sambil tu aku sekolahkan dia. Dah tau laki dia yang pasang lain, pegi la maki laki dia. Jadah apa kaitan dengan keluarga aku kan? Bila aku nampak dia nak bergerak, aku gertak dia sebijik. "Ko berbunyik lagi mau rabak molot ko aku kerjakan". Time tu aku dah memang panas sebab aku tak boleh terima orang datang rumah tanpa dijemput pastu serang keluarga sendiri tanpa usul periksa.


Bila dah jadi camtu, minah pengkid tu konon2 nak try backup "awek" dia. Dia pun aku sound sekali. "Ko takde kaitan dengan ni semua. Berambus...!!! Kalau ko nak sangat tengok isi perut ko rabak, ko tunggu kat situ. Aku nak tengok ko ada pooki ke ada konek". Dia dengar aje camtu, terus start motor dan menggelupur lari. Helmet pun ak sempat nak pakai..


Mak dengan bapak aku dah terduduk time tu sebab darah tinggi dia naik sebab bini adik sedara aku maki sebelum aku balik tadi. Aku tak tau apa yang berlaku sebelum tu. Aku syak memang teruk mak bapak aku kena psiko dengan minah sakai tu. Bila tengok minah pengkid tu cabut, bini adik sedara aku pun bangun dan terus kejar dia.


Puas aku tenangkan mak bapak aku. Nampak bebetul stress dia time tu. Aku bawak diorang pegi spital dan amik ubat utk kasik diorg cool down sikit. Lepas tu aku buat report polis dengan alasan untuk mempertahankan diri dan minah tu datang untuk ganggu ketenteraman. Polis tu kata kalau keadaan tak terkawal, boleh tambat minah tu dan call terus inspektor yang in charge. Siap bagi telepon dia lagi. Adik sedara aku plak tak dikesan lagi. Aku syak dia dah tukar no phone dan pindah tempat lain.


Sekarang aku dah kat KL. Dalam masa yang sama aku try close monitoring kot2 dia serang mak bapak aku lagi. Kalau jadi lagi, memang aku cadang nak kasik sumbat minah meroyan tu masuk lokap. Ada sesape tau caranya? Aku rasa ini aje ubatnya nak kasik sakai2 tu berpijak di bumi yang nyata.



p/s: Aku tak garang cuma bila dah jadi camni, aku terpaksa keluarkan kegarangan aku sebab nak bela keluarga aku.




0 comments:

Post a Comment



Blog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ