Tolong Klik Connect Sapot Park Nick Plz..


Klik Sini Untuk Besarkan Ruangan Chat


Kuasa Dunia Dan Ahli Sihir
Freemason adalah sebuah pertubuhan persaudaraan yang muncul sejak antara akhir abad ke 16 dan awal abad ke 17. Sekarang ini mereka ada merata-rata di dunia dengan keahlilan sekitar 5 juta orang iaitu sekitar 480,000 di England, Scotland dan Ireland , dan bawah dari 2 juta orang di Amerika Syarikat.


Antara misi Freemasonry seperti dilaporkan ialah menyebarkan ideologi tidak mempercayai kewujudan tuhan dan tidak menganuti sebarang agama(anti christ). Ia ditubuh serta dirancang oleh Yahudi untuk memusuhi semua agama secara umum dan Katolik(ortodok, ahli kitab) khususnya, namun kemudian mereka mengalih perhatian kepada agama Islam sebagai musuh utama.Organisasi ini bekerja untuk menghancurkan kesejahteraan manusia serta merosakkan kehidupan politik, ekonomi dan sosial seluruh manusia(selain bangsa mereka). Dan usaha mereka yang seterusnya ialah memperhambakan semua manusia di dunia tanpa disedari oleh sesiapa.

Gerakan itu dipelopori orang Yahudi(Tentera perang salib-the knight templar) yang menyerang masjidil Aqsa dalam perang salib pertama, setelah kematian nabi Sulaiman dengan tujuan merampas semula buku-buku sihir yang dirampas oleh nabi Sulaiman daripada ahli-ahli sihir semasa zaman pemerintahannya. Inilah asas kepada organisasi rahsia ini- SIHIR. Tentera perang salib ini mencuri buku-buku sihir yang disembunyikan itu dan menyeludupnya jauh dari benua Asia Tengah ke Benua Eropah dan disanalah mereka membina satu organisasi persaudaraan rahsia yang dinamakan "FREEMASON". Dan tidak lama kemudian mereka menubuhkan satu negara yang diberi nama 'United Kingdom'.Golongan Yahudi ini terus mengamalkan penyembahan syaitan dan mengamalkan sihir secara turun temurun melalui keturunan-keturunan keluarga mereka sehingga ke zaman firaun-firaun seterusnya, bahkan terus wujud berkembang sehingga berakhirnya zaman firaun dalam politik Mesir hinggalah ke zaman sekarang.


Mereka turut menggelarkan diri mereka sbg 'illuminati' yg bermaksud 'org ygditerangi'. diterangi atau dibantu oleh syaitan dan jin. Sejak dari itu merekamenubuhkan monarki British, di bawah pemerintah yg di panggil Queen Elizabeth. Utk pengetahuan tambahan, sistem yg diguna pakai mereka memerintah adalahsama dgn sistem yg diguna pakai oleh firaun, dari semua aspek. Merekameneruskan amalan nenek moyang mereka semasa di zaman firaun yang jugaadalah Bani Israel iaitu bangsa yahudi. Dalam sistem mereka, sumbang mahramdiamalkan iaitu anak berkahwin dgn ibu, dan ayah berkahwin dgn anakperempuan. Ini adalah utk menjaga talian darah dan mengelakkan keturunanmereka dari bercampur dengan bangsa lain.

Secara ringkasnya, Freemason adalah pertubuhan rahsia bawah tanah golongan elit dunia yang juga adalah penyembah syaitan. Dahulunya mereka ini terpaksa lari mencari tempat perlindungan kerana diburu kerajaan Kristian Eropah kerana dianggap murtad mengamal sihir dan menyembah syaitan. Tetapi mereka ini berjaya mendapat pengaruh politik beberapa kerajaan Eropah dan akhirnya menerajui pucuk pimpinan (secara rahsia) kerajaan-kerajaan Eropah bermula dengan Scotland, zaman Robert The Bruce, England dan France. Disinilah menjadi titik tolak permulaan bagi mereka melebarkan sayap mereka dan seterusnya menjadi kuasa yang sangat berpengaruh di dunia. Mereka amat yakin bahawa tuhan mereka (iblis) akan merampas semula kuasa dari tuhan(kerana menghalaunya dari syurga) dengan menganggap tindakan tuhan menghalau iblis dari syurga ialah satu kesilapan.
Mereka percaya kepada suatu kuasa yang mereka puja yang mana kuasa itulah yang diakui mereka sebagai ‘God’ atau ‘Tuhan’.Dan tuhan yang dipuja-puja mereka itu secara ringkasnya saya katakan di sini adalah tuhan yang mereka gelar sebagai ‘The all seeing eye’ atau ‘Mata satu yang maha melihat’. Dan itulah mata satu yang seringkali digambarkan oleh mereka dalam banyak simbol-simbol mereka antaranya seperti di bawah

Mereka percaya akan penyelamat akhir zaman, sebagaiman kaum muslim menunggu penyelamat akhir zaman(nabi Isa) yang akan memperbetulkan kembali keadaan dunia yang semakin "kacau" ini, begitulah mereka menunggu penyelamat mereka. Penyelamat inilah yang akan menyudahkan segala usaha mereka selama berkurun-kurun ini(kerana mereka menyangka mereka bangsa yang terbaik & melakukan kerja yang benar).

Dibawah dijelaskan sedikit sejarah mengenai kaitan antara penyelamat akhir zaman dan al-masih Dajjal:

Bani israel adalh anak cucu cicit nabi Yaakob, Ibrahim, Ismail, Sulaiman, Musa A.S. Mereka telah di beritahu bahawa akan tiba masanya pada akhir zaman seorang penyelamat akan muncul dan memerintah dunia di bumi Palestin dari kalangan kaum mereka sendiri iaitu nabi Isa A.S. Maka setelah beberapa lamanya nabi Isa A.S pun lahir dan membawa agama Allah serta mengajak kepada penyembahan tuhan yg Satu.

Tetapi org2 yahudi ini tidak percaya. Mereka tidak mahu mengesahkan kata-kata nabi Isa A.S. di sebabkan mereka mendakwa nabi Isa tidak memenuhi ciri-ciri yg dikehendaki mereka. Lalu mereka menangkap Nabi Isa dan membunuhnya dgn menyalib dan menjemur di tengah panas. (Tanpa mengetahui bahawa org yg mereka bunuh bukanlah Nabi Isa yg sebenarnya. Nabi Isa A.S. telah diangkat ke langit oleh Allah)

Sebenarnya syaitan telah menipu mereka. Ini semua adalah rancangan yg telah di atur rapi oleh dajjal. Dajjal mahu umat manusia percaya bahawa penyelamat yang akan dtg pada akhir zaman itu adalah dirinya. oleh sebab itulah dajjal telah menyuruh og2 yg menyembahnya menukar semua isi kandungan kitab taurat dan injil. dajjal mahu mengatakan bahawa nabi Isa sebenarnya adalah dirinya yg bakal datang menyelamatkan umat manusia. Inilah penipuan terbesar yang akan dilakukan oleh Dajjal.

Maka tanpa mereka sedari, penyelamat mereka nanti sebenarnya ialah al-masih DAJJAl, kerana kita tahu siapakah yang dimaksudkan dengan "one-eye" atau "mata satu" yang sangat disanjungi, dipuja-puja dan dinanti-nantikan kehadirannya oleh golongan freemason ini. Hadis daripada Ibnu Umar meriwayatkan Nabi bersabda:

“Sesungguhnya aku memperingatkan kalian tentangnya. Tidak ada seorang nabi melainkan ia memperingatkan kaumnya tentang Dajjal. Akan tetapi aku akan memberitahu kalian sesuatu yang tidak disampaikan nabi sebelumku. Sesungguhnya Dajjal bermata satu tetapi Allah tidak bermata satu.” (Al-Bukhari dan Muslim)

Dan begitu jugalah bagaimana manusia disesatkan dizaman Firaun dahulu oleh syaitan. Mereka menggunakan identiti yang sama terhadap tuhan mereka. Tuhan yang memiliki mata satu. Sinis dan mendalam terhadap agama Islam.
Pengaruh Freemason amatlah besar dalam sejarah dunia dari dahulu hingga kini. Contohnya mereka yang bertanggungjawab meletuskan Revolusi Perancis dalam kurun ke-18 dan Perang Teluk beberapa tahun lalu. Sejarah kekejaman freemason akan dibongkar dengan lebih teliti dalam bab yang akan datang. Fakta ini dibuktikan dari logo tiga segi Triangle Freemason yang kemudiannya dicetak di belakang duit kertas $1 Amerika.
Di bawah logo ini tertulis ayat Latin 'NOVUS ORDO SECLORUM' yang bermaksud 'The new secular order', iaitu askar-askar Freemason sekarang ini sedang dan telah lama bekerja membina dunia baru yang sepenuhnya sekular yakni memisahkan agama dari setiap aktiviti manusia sejagat. Mereka membina dunia sekular dengan kekejian seks, jenayah, dadah dan muzik. Ramai berpendapat bahawa dunia sekular yang mereka ciptakan sekarang akan disebarkan dengan lebih meluas pada tahun 2012, dengan nama "pentadbiran satu dunia" melalui agenda dan propaganda yang dirancang khas, supaya manusia secara tidak sedar,akan terjatuh dalam perangkap mereka.
Simbol “tuhan bermata satu” itulah yang terdapat pada duit USD1 Dollar Amerika Syarikat yang mana pengaruh freemason telah menyelinap masuk ke kerajaan Amerika Syarikat sejak dulu lagi. Ideologi “The all seeing-eye” dapat ditelusuri kembali ke mitologi mesir purba dan Horus. Mata ini juga muncul dalam agama Buddha, tempat Budha juga sering disebut di seluruh kitab suci Buddhis (misalnya Mahaparinibbana Sutta) dan direpresentasikan sebagai trinitas dalam bentuk sebuah segi tiga yang dikenali sebagai Tiratna, atau Triple Gem dan banyak lagi agama purba terutamanya.
Keturunan zaman-berzaman ‘freemason’ ini sangat menyanjung ideologi mata satu ini. Presiden-presiden Amerika Syarikat sejak George Washington lagi terlibat dengan kumpulan freemason ini, hinggalah kepada presiden sekarang iaitu Barack Obama. George W. Bush yang juga merupakan presiden sebelum ini merupakan ahli tetap kepada Skull and Bones, juga kabilah dari Illuminati itu. Golongan ini dan konco-konconya menguasai banyak pertubuhan-pertubuhan penting dunia seperti PBB, NASA, FBI, CIA, WORLD BANK, NATO dll..
Perhatikan kedudukan tangan yang sama(dalam bulatan) oleh beberapa "orang besar dunia" yang diletakkan di tempat yang sama. Ianya membawa mesej rahsia kepada pertubuhan mereka. Mereka juga menggunakan simbol kod rahsia yang sama yang diwarisi daripada zaman firaun dahulu. Ini menjadi bukti bahawa ideologi yang digunakapakai adalah sama dengan ideologi yang diamalkan oleh keturunan firaun dahulu. Rujuk gambar dibawah:
bandingkan dengan gambar-gambar firaun berikut:Diantara kod-kod rahsia mereka yang lain ialah cara salam mereka yang hanya difahami oleh mereka. Disini saya paparkan beberapa "masonic handshake" yang berjaya dirakam(dalam bulatan) dan anda boleh cari dengan lebih banyak didalam internet.
Mereka mengamalkan banyak ritual-ritual sihir dan kebiasaannya ritual yang diamalkan melibatkan kekejian seperti pembunuhan , seks(bahkan seks songsang), kekejaman, darah dan lain-lain. Tidak hairanlah setiap catitan sejarah yang melibatkan kematian yang ramai, dikatakan berkait rapat dengan ritual dan kerja-kerja kotor mereka. Saya suka untuk mengambil contoh peristiwa 9/11 dan semua orang tahu bahawa tragedi ini dirancang oleh "orang dalam". Contoh yang lain ialah peristiwa titanic, WW1, WW2, Pembunuhan holocaust, pengeboman Hiroshima Nagasaki dan banyak lagi dan ritual-ritual ini akan dibincangkan dalam topik yang akan datang dengan lebih teliti.
Ahli-ahli freemason juga tidak terlepas dari melakukan ritual ini sesama sendiri, sebagai syarat kepada penyertaan kumpulan rahsia ini.

Dan untuk mengakhiri post kali ini, saya lampirkan lagi beberapa gambar yang menunjukkan beberapa "orang besar dunia" yang mempamerkan simbol syaitan(horn of devil). Ya memang pope turut terlibat dalam agenda ini dan ini akan dibincangkan dalam bab yang akan datang.SCARY NEW WORLD ORDER PLANS FOR 2014

ILLUMINATI NEW WORLD ORDER COMING 2014: MILLIONS WILL DIE!!! SHARE NOW!!!

Kita fikir bahawa dunia akan dikawal oleh penggunaan teknologi yang berasaskan ilmu sains (fizikal) semata-mata. Kita lupa bahawa ilmu sihir (metafizikal) juga memainkan peranan penting untuk melengkapkan agenda NEW WORLD ORDER.

1) Apabila kita menyebut tentang sihir, kita mungkin menyangka bahawa ilmu tersebut hanya merupakan ilmu zaman kuno yang mungkin efektif digunakan kepada mereka yang LEMAH sahaja. Namun persangkaan kita sebenarnya silap, kerana kekuasaan SIHIR adalah HEBAT di tangan mereka yang benar-benar menguasainya. SIHIR merupakan ilmu dari Allah S.W.T yang perturunkan kepada dua malaikat iaitu Harut dan Marut kepada golongan manusia di zaman Babilonia silam.

Dan SIHIR banyak kali disebut dalam Al-Quran dan Hadis Nabi, malah ia juga berulang kali disebut dalam kitab-kitab agama samawi yang lainnya. Penulis tidak berniat untuk bercerita mengenai SIHIR ini secara panjang lebar kerana skop dunia SIHIR ini amat luas.

Penulis hanya mahu mencetuskan rasa ingin tahu para pembaca untuk terus mengkaji perihal ancaman SIHIR ini pada akhir zaman, jika ia benar-benar telah dikuasai oleh golongan Yahudi-Zionist.

2) Penulis mula mendapatkan pendedahan yang agak ilmiah mengenai KEKUASAAN SIHIR sebagai senjata super akhir zaman ini melalui beberapa bahan bacaan yang penulis dapati di Indonesia. Antara bahan bacaan yang boleh membuka minda kita terhadap perkaitan SIHIR dan Yahudi ini ialah buku Ayat-Ayat Hitam Talmud oleh Prof. Dr. Muhammad asy-Syarqawi dan Knights Templar Knights of Christ oleh Rizki Ridyasmara, seorang tokoh pengkaji Zionisme Antarabangsa yang agak terkenal di Indonesia selain dari Ustaz Abu Bakar Basyir (yang dikaitkan dengan peristiwa pengeboman di Bali oleh Jemaah Islamiyyah tidak lama dahulu).
Melalui beberapa sumber bacaan bertulis inilah, disertakan dengan sumber-sumber di internet, maka penulis dapat melihat ancaman sebenar dari SIHIR ini untuk umat manusia.
Candi Borobudur merupakan monumen penyembahan zaman pra-Islam yang terbesar di Nusantara setakat ini. Terletak berdekatan Kota Jogjakarta. Ia merupakan simbol bahawa suku Jawa kuno amat dekat dengan unsur-unsur mistikal ketuhanan berbanding suku-suku lain dalam Rumpun Melayu di zaman pra-Islam dahulu.

3) Oleh kerana itu, sebelum ini penulis ada memaparkan satu artikel berkenaan amalan PRIMBON (artikel itu tidak ditulis oleh penulis), satu amalan ilmu ghaib yang masih diamalkan oleh segelintir suku Jawa terutamanya di daerah Jogjakarta (tempat asal kitab PRIMBON ini).

Penulis sengaja membangkitkan soal PRIMBON kerana ia merupakan sejenis ilmu SIHIR di Alam Melayu yang paling lengkap didokumentasikan melalui kewujudan beberapa kitab-kitab Jawa Kuno yang berkaitan dengannya. Jadi secara tidak langsung kita dapat melihat adanya perkaitan mengapa pihak Barat, terutamanya Amerika Syarikat yang telah dipengaruhi Zionist ini mendekati Republik Indonesia dari pelbagai sudut. Kerana Indonesia, khususnya suku Jawa, mempunyai beberapa faktor yang paling dikehendaki oleh pihak Zionist, iaitu ilmu SIHIR silamnya, di samping tenaga manusianya yang ramai, penting untuk diperhambakan oleh golongan Zionist ini kemudian hari.Manifestasi cengkaman agenda NEW WORLD ORDER telah pun dirasai secara langsung di Indonesia ini setelah berjayanya reformasi pada tahun 1998.

Hiburan dan perihal khurafat telah berkembang biak melalui media secara terang-terangan, sehinggakan iklan-iklan karut seperti menilik nasib pun dipaparkan secara terbuka di dalam televisyen di negara Indonesia ini. Malaysia pun mungkin sedang menuju ke arah KETERBUKAAN media seperti di Indonesia jika para pemimpin kita lalai dalam mengawal pengaruh halus dari proksi Yahudi-Zionist ini.

4) Mana-mana kawasan dalam dunia ini yang mempunyai khazanah berharga, tidak kira dalam bentuk fizikal atau sebaliknya, akan didekati oleh proksi-proksi Zionist ini. Ini kerana dari segi sejarahnya, bangsa Yahudi mempunyai kecenderungan untuk mencapai apa-apa jua kuasa duniawi dan metafizikal agar mereka benar-benar menjadi "UMAT YANG TERPILIH", iaitu golongan manusia yang menjadi TUAN di muka bumi ini.

Jangan kita lupa bahawa bangsa Israel-Yahudi telah hidup di pelbagai peradaban manusia kuno yang banyak mengamalkan SIHIR, iaitu dari Tamadun Mesir, Tamadun Assyria, Tamadun Babilonia, Tamadun Parsi sehinggalah Tamadun Rom yang secara beransur berubah kepada ilmu-ilmu sains dan pemikiran logik.

Dari pelbagai tamadun sejak dahulu kala inilah maka bangsa Yahudi yang ada sekarang telah banyak menyerap ilmu-ilmu SIHIR ini dan dicampur-adukkan dalam doktrin-doktrin agama ciptaan mereka sendiri. Mereka mahu mengembalikan kepercayaan khurafat kepada penduduk dunia agar manusia selain mereka lalai dan tidak berfikir dengan rasional dalam kehidupan mereka.

Sebaliknya ilmu-ilmu SIHIR yang berpotensi sebagai SENJATA SUPER yang bersifat mengawal alam ini akan hanya dimiliki atau dipegang oleh golongan elit Yahudi-Zionist, supaya manusia lain tunduk kepada kekuasaan mereka.
TOWER OF BABEL merupakan simbol tamadun kota Babilonia yang telah musnah tanpa kesan pada hari ini. Ia dibina demi "mencapai" Tuhan di langit. Babilonia merupakan ibu kota kepada banyak kerajaan (empayar) yang bangun dan jatuh di sekelilingnya. Diriwayatkan Raja Namrud (Nimrod) yang merupakan Raja pertama manusia, terlibat dalam pembinaan menara ini.

5) Mungkin kita sudah biasa mendengar berkenaan Kitab Talmud, iaitu kitab ciptaan pendita-pendita Yahudi yang banyak menyelitkan unsur-unsur mistikal yang asalnya tidak wujud dalam agama Yahudi yang asli. Kerana syariat dan akidah agama Yahudi yang sebenarnya adalah bersumberkan kitab Taurat yang kurniakan kepada Nabi Musa A.S, bukannya penciptaan Kitab Talmud ini.

Tetapi ada banyak lagi kitab-kitab palsu dan sesat yang diciptakan oleh pendita-pendita Yahudi elit yang gila kekuasaan ini termasuklah Kitab Zohar, yang menjadi asas pegangan satu fahaman mistik Yahudi yang bernama Kabbalah. Kebanyakan asas-asas mistik mereka ini berasal dari Tamadun Mesir yang kemudiannya di bawa hingga ke Babilonia dan seterusnya menyebar ke serata dunia dari Eropah.

Golongan ini tidak lagi beriman kepada Tuhan yang Satu. Dari golongan sesat Yahudi inilah maka munculnya Priory of Sion, Knights Templar, Freemasonry, Illuminati dan pelbagai lagi persatuan-persatuan rahsia yang saling berkait dengan satu tujuan bersama, iaitu untuk menguasai dunia mengikut acuan mereka yang berimankan Iblis (Lucifer) ini tadi.

Secara logiknya, agenda golongan ini amat bertepatan dengan niat Iblis itu sendiri untuk menyesatkan cucu cicit Adam hingga ke Akhir Zaman. Dan inilah manifestasi dari "niat" Iblis tersebut dalam menterjemahkan usahanya untuk menyesatkan, malah memperhambakan manusia di bumi ini mengikut telunjuknya.

6) Mereka yang secara berselindung bertuhankan Iblis (Lucifer) ini sedang menanti kedatangan Al-Masih mereka iaitu Dajjal (Anti-Christ) untuk merealisasikan impian bangsa Yahudi-Zionist memerintah dunia dari Haikal Sulaiman (Temple of Solomon) yang bertempat di Bukit Zion, ibu kota "TANAH YANG DIJANJIKAN" (The Promised Land), sebuah kawasan yang meliputi Mesir purba hingga ke sempadan Iran kini.

Inilah yang dikatakan Tata Dunia Baru (NEW WORLD ORDER) yang selama ini dinafikan oleh sumber-sumber kuasa dunia sebagai Teori Konspirasi yang cuba menimbulkan paranoid dikalangan manusia, padahal ia suatu realiti yang menanti masa untuk bermanifestasi mengawal manusia selain bangsa Yahudi secara total di Akhir Zaman.

Salah satu kaedah mereka itu ialah melalui penggunaan SIHIR tersebut. SIHIR telah terbukti sebagai satu sumber KUASA yang boleh dijadikan SENJATA SUPER yang selama ini menjadi tunjang pembentukan tamadun-tamadun silam yang mencapai status EMPAYAR. Kini pihak Yahudi-Zionist bersama proksi-proksi gerakan rahsia mereka tidak lagi bersembunyi di sebalik tabir, mereka telah berani mendedahkan konflik serta usaha mereka ini melalui pelbagai karya semasa seperti filem ANGELS AND DEMONS dan THE DA VINCI CODE.

Menjadi proksi Zionist tidak semestinya seseorang itu perlu berdarah Yahudi, hanya nafsu dan sifat yang ingin menjadi elit, sudah memadai untuk seseorang itu tunduk kepada misi Zionist tersebut. Biasanya simbol PIRAMID (segi tiga) dan MATA SATU akan menjadi simbol tersembunyi mereka.Monumen patung Firaun Ramses II yang dianggap Tuhan di bumi. Pernah tak kita terfikir bagaimana Firaun dapat mengawal pendita-penditanya yang terkenal sebagai penyihir-penyihir yang terhebat pada zaman itu? Sudah tentu Firaun sendiri pun mempunyai ilmu sihir yang lebih hebat. Bayangkan apa akan jadi jika Yahudi-Zionist punyai kehebatan sihir seperti Firaun ini?

7) Berikut ialah contoh kenyataan berkenaan SIHIR tamadun Mesir yang di ambil dari Kitab Funun As-Sihri: "Sudah menjadi maklum bahawa bangsa Yunani (Greek) dan Rom serta lainya yang merupakan pusat-pusat ilmu pengetahuan (Sains dan Logik) pada masa dahulu, mereka menilai bahawa sihir Mesir lebih tinggi dan lebih kuat pengaruhnya dibandingkan dengan sihir yang ada di negara-negara timur yang lain. Bahkan para ahli sihir dari kerajaan-kerajaan yang berdekatan dengan Mesir berusaha untuk mengikuti ritual penyihir-penyihir Mesir dan menyerupai mereka dalam segenap amalannya" (Asy-Syantanawi, Op. Cit, halaman 29).

Kitab ini dengan jelas mengiktiraf kedudukan SIHIR (Mesir) amat dikagumi oleh golongan yang berfahaman logik yang berbasiskan Sains iaitu bangsa Yunani dan Rom sehingga sihir Mesir ini telah mempengaruhi manusia-manusia lain (termasuk juga Bani Israel ketika itu) dalam mengamalkan ilmu-ilmu hitam tersebut.
Istilah magik juga dipercayai berasal dari ajaran Zoroasterisme iaitu kaum Majusyi (dari tamadun Parsi-Babilonia) di mana para pendita agama itu digelar "Magi", iaitu asal perkataan untuk "Magic". Ini membuktikan bahawa ilmu SIHIR dari golongan pendita-pendita Zoroasterisme Parsi-Babilonia tidak kurang hebatnya, memandangkan Babilonia (Babylon) merupakan tempat pertama SIHIR itu diturunkan melalui dua malaikat oleh Allah S.W.T sebagai ujian buat umat manusia.

Hari ini, semakin banyak rancangan TV, komik, permainan video, majalah, novel bahkan pertunjukan silap mata yang secara langsung memaparkan unsur-unsur pemujaan terhadap SIHIR dan bersifat khurafat ini. Kini ilmu sihir telah dipopularkan menjadi budaya semasa (seperti budaya pop) yang boleh diterima secara umum, contohnya seperti pengaruh filem Harry Potter dan lain-lain.

8) Selama ini, pengaruh SIHIR dalam pembentukan tamadun-tamadun silam sering dipinggirkan dalam catatan sejarah kerana ianya dinilai tidak mempunyai unsur-unsur jelas yang boleh dirujuk, diukur atau disukat. Tetapi secara realitinya, kesan sihir ini adalah amat universal sekali sehinggakan banyak monumen-monumen purba yang berskala gergasi masih menjadi misteri kepada para pengkaji, kerana memikirkan bagaimana sebenarnya struktur-struktur itu dibina pada zaman yang tiada kemajuan sains dan teknologi seperti kini?

Walaupun ada teori-teori yang dapat menjelaskan secara ilmiah tentang pembinaan struktur-struktur tersebut, namun ia masih tinggal sebagai teori, sama seperti kita beranggapan mungkin sihir pun terlibat dalam kerja-kerja pembinaan monumen purba itu, contohnya pembinaan piramid di Mesir dan Menara Babil (TOWER OF BABEL) di Babilonia yang telah musnah.

Mungkinkah terdapat penglibatan makhluk halus (jin) dalam pembinaan tersebut? Kerana kita sedia maklum SIHIR memang mempunyai kaitan dengan pertolongan jin tersebut.

Islam tidak menafikan pengaruh jin dan sihir ini ke atas kehidupan manusia. Ada juga hadis yang mengatakan Rasulullah pun pernah terkena sihir. Dan terdapat ayat-ayat dari Al-Quran yang menjadi pelindung kepada serangan-serangan dari sihir tersebut. Akan tetapi sihir bukanlah sesuatu yang perlu ditakutkan oleh mereka yang beriman, kerana ilmu sihir itu datangnya dari Allah jua sebagai ujian kepada umat manusia. Golongan Yahudi-Zionist lupa bahawa sehebat mana pun sihir yang mereka ada, ia tetap tidak menyamai kehebatan MUKJIZAT para nabi dan juga KARAMAH dari mereka-mereka yang warak.Ertinya: "Mereka (membelakangkan Kitab Allah) dan mengikuti ajaran-ajaran sihir yang dibacakan oleh golongan Syaitan dalam masa pemerintahan Nabi Sulaiman, padahal Nabi Sulaiman tidak mengamalkan sihir yang menyebabkan kekufuran itu, akan tetapi golongan Syaitan itulah yang kafir (dengan amalan sihirnya); kerana merekalah yang mengajarkan manusia itu ilmu sihir dan apa yang diturunkan kepada dua malaikat: Harut dan Marut, di negara Babilonia, sedang mereka berdua tidak mengajar seseorang pun melainkan setelah mereka menasihatinya dengan berkata "Sesungguhnya kami ini hanyalah ujian untuk iman kamu, oleh itu janganlah engkau menjadi kafir (dengan mempelajarinya)". Dalam pada itu ada juga orang-orang mempelajari dari mereka berdua: ilmu sihir boleh menceraikan antara seorang suami dengan isterinya, padahal mereka tidak akan dapat sama sekali mudharat (atau membahayakan) dengan sihir itu seseorang pun melainkan dengan izin Allah. Dan sebenarnya mereka mempelajari perkara yang hanya membahayakan mereka dan tidak memberi manfaat kepada mereka. Dan demi sesungguhnya mereka (kaum Yahudi itu) telah pun mengetahui bahawa sesiapa yang memilih ilmu sihir itu tidaklah lagi mendapat bahagian yang baik di akhirat. Demi sesungguhnya amat buruk apa yang mereka pilih untuk diri mereka, kalaulah mereka mengetahui." (Surah Al-Baqarah, ayat 102)


SumberBaca juga di sini:


SIHIR SENJATA SUPER YAHUDI/ZIONIST PADA AKHIR ZAMAN0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ