Tolong Klik Connect Sapot Park Nick Plz..


Klik Sini Untuk Besarkan Ruangan Chat


VIDEO: Bukti Nilai Kemanusiaan Semakin Hilang!!

ADAKAH anda bersetuju jika kami katakan nilai kemanusiaan dalam diri masyarakat dunia pada masa kini kian terhakis?

Ramai yang lebih gemar mengambil sikap tunggu dan lihat tatkala melihat ada insan yang memerlukan bantuan di depan mata mereka.

Lebih teruk lagi, ada yang lebih teruja untuk mengambil gambar berbanding membantu mangsa.Sebagai tanda memperingati kematian mangsa rogol beramai-ramai di dalam sebuah bas di India, Jyoti Singh Pandey atau lebih dikenali sebagai Nirbhaya, 23, pada 16 September 2012, satu eksperimen kemanusiaan telah dilakukan oleh pelakon Varun Pruthi.

Pada masa yang sama, ia juga dilakukan bagi membuktikan kenyataan rakan Nirbhaya yang juga saksi kejadian itu yang menyebut:

“Mereka (Nirbhaya dan teman lelakinya) dipukul teruk, dihentak dengan batang besi dan ditolak keluar dari bas kerana disangka sudah mati. Mereka terbaring di jalan dalam keadaan berlumuran darah, tanpa pakaian dalam kesejukan. Tiada seorang pun yang lalu membantu mereka, tiada siapa yang menghubungi polis. Orang ramai hanya berdiri dan melihat mereka.” -mynewshub.my

Mungkin anda akan bersetuju selepas menonton video di bawah…


Nota: Cerita di atas adalah kisah benar yang berlaku di India, tetapi di Malaysia Ida rasa masih ramai rakyat di luar sana yang perihatin. Kita selalu saja mendengar penjenayah ragut atau pencuri yang berjaya di tangkap sering dipukul sampai cedera parah dan ada juga sehingga mati orang orang ramai. Harap-harap nilai kemanusiaan di Malaysia masih menebal...


0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ