Wanita Bunuh Diri Akibat Masturbasi Berpuluh Kali SehariWanita Bunuh Diri  Akibat Masturbasi Berpuluh Kali Sehari


Wanita Bunuh Diri Kerana Tekanan Akibat Masturbasi Berpuluh Kali Sehari

Ini adalah kisah benar dan sadis mengenai wanita bernama Gretchen Molannen, 39 dari Amerika Syarikat yang menderita penyakit masalah rangsangan seksual secara berterusan atau Persistent Genital Arousal Disorder (PGAD).

Dia mengalami rangsangan yang sebenarnya tidak memberikan nikmat kerana berlaku sepanjang masa. Hanya badan yang terangsang, tetapi psikologinya tidak. Keadaan itu menjadi beban dan penyiksaan ke atas dirinya.

Wanita Bunuh Diri  Akibat Masturbasi Berpuluh Kali Sehari

Wanita Bunuh Diri  Akibat Masturbasi Berpuluh Kali Sehari


Salah satu cara untuk mengatasi masalah itu ialah dengan melakukan masturbasi atau melancap selama beberapa jam sehari, adakalanya sehingga puluhan kali sehari. Perbuatan itu menyebabkan dia lebih banyak menghabiskan masa di bilik air tempat berkerja dari melakukan kerja sebenar. Akhirnya dia terpaksa berhenti kerja.

Namun itu juga bukan jalan keluar bagi dirinya. Masalah PGAD tidak pernah reda. Dia secara berterusan terangsang. Jalan keluar yang ditemui Gretchen adalah dengan membunuh dirinya!

Selama 16 tahun dia tertekan dengan keadaan fisiologi dirinya sehingga dia mengambil keputusan untuk mencari jalan keluar dengan menamatkan riwayatnya minggu lalu. Ia berlaku sehari selepas kisah PGAD dirinya disiarkan secara online oleh sebuah media, Tampa Bay Times.

Wanita Bunuh Diri  Akibat Masturbasi Berpuluh Kali Sehari

Wanita Bunuh Diri  Akibat Masturbasi Berpuluh Kali Sehari


Dia menangis ketika menceritakan beban sakitnya itu.

Dia juga berharap, pendedahan yang dilakukannya itu akan merintas jalan kepada lebih banyak kajian dilakukan terhadap PGAD kerana dia yakin ramai wanita yang tidak memahami penyakit berkenaan dan menderita dalam senyap.

Gretchen juga berharap agar masyarakat terutama kaum lelaki akan lebih memahami permasalah itu jika mereka bertemu teman yang mempunyai masalah demikian.

“Lelaki tidak faham masalah ini,” katanya dalam temuramah berkenaan.


Jom saksikan video di bawah0 comments:

Post a CommentBlog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ