Rokok Sudah Lama Dikesan Ada Sel Darah Babi Tetapi Orang Lelaki Selamba Jer....


Dua hari lepas, rakyat Malaysia dikejutkan dengan sample test coklat Cadbury yang mengandungi DNA babi... ramai wanita-wanita penggemar coklat ini merasa mual-mual dan ada juga yang termuntah-muntah, tetapi rokok ini sudah lama dikesan mengandungi sel darah babi, tetapi orang lelaki masih lagi boleh selamba menghisapnya dengan lahap.. Itulah perbezaan antara perempuan dengan lelaki hehehe...


Seorang pakar akademik dari Australia semalam mendedahkan satu hasil kajian di Belanda baru-baru ini yang mendakwa menemui sel darah merah babi sebagai kandungan penyekat bahan kimia dalam puntung rokok.

Profesor Simon Chapman dari Universiti Sydney dilaporkan berkata, kajian itu mendapati babi digunakan dalam 185 jenis industri termasuk penemuan sel darah merah haiwan itu dalam penapis (filter) rokok.

Kenyataan beliau yang disiarkan oleh akhbar Daily Telegraph kelmarin menjelaskan, hasil kajian tersebut pastinya mengejutkan perokok yang beragama Islam serta Yahudi yang diharamkan memakan babi.

Menurutnya, setakat ini satu jenama rokok yang dijual di Greece telah didapati mengandungi darah babi.




Baca juga di sini

SURAT JAKIM MENARIK SERTA MERTA STATUS HALAL COKLAT CADBURY






1 comments:

dorang tu Bodoh, tp xper sy xBodoh sb sy bukan perokok.lg pun sy mmg dah BAN kawan2 sy yg merokok...peduli apa kan?hahaha

26 May 2014 at 20:15 comment-delete

Post a Comment



Blog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ