Peminat Tudung Fareeda Rasa Tertipu, Luah Kecewa Di Facebook

Peminat Tudung Fareeda Rasa Tertipu, Luah Kecewa Di Facebook



Peminat Fareeda Rasa Tertipu, Luah Kecewa Di Facebook


ADUHAI…ada saja kontroversi yang melanda tudung jenama Fareeda yang sememangnya cukup ‘hot’ di pasaran.

Terbaru, status kecewa seorang wanita yang juga peminat tegar Fareeda kini sedang hangat dikongsikan di laman Facebook pemegang akaun Salina Abu Zar



Peminat Tudung Fareeda Rasa Tertipu, Luah Kecewa Di Facebook










Fuh, marah sungguh akak ni!

Selepas diteliti komen-komen yang diterima, rupa-rupanya ia berpunca akibat ketiadaan stok seperti yang dijanjikan selepas dia dan pelanggan lain beratur panjang menunggu.



Sebenarnya, bab kurang stok ini bukanlah sesuatu yang pelik terutamanya jika dilihat pada perniagaan tudung atau busana secara online.

Kadang-kadang baru letak gambar baru, sudah ‘sold out’.

Kalau setakat stok sehelai dua, baik tak payah iklankan kepada umum. Jual saja pada kawan terdekat, habis cerita! 


Nota: Sib baik Ida tak pakai tudung fareeda ni... orang tua pangkat emak-emak macam emak Ida jer yang suka pakai hehehehe


47 comments:

saya pun x pakai tudung fareeda ni...
husband sy ckp, nampak mak2 sgt klu pakai tudung ni..
padahal dah mmg jadi mak pun...hehehe

12 June 2014 at 10:58 comment-delete

Hehehe.. betul tu... akak belum pernah teringin nak pakai tudung fareeda nie... :D

12 June 2014 at 11:05 comment-delete

Tapi bahasa akak sorg ni mmg lah takda adab sopannya, bahasa cerminkan peribadi akak hoi, tak kisahlah tgh marah lagu mana pun, huhuhu...

12 June 2014 at 11:50 comment-delete

Ish ish.. Marah betul akak tu ya.. Hmm, kalau pakai tudung biasa saja kan tak jadi masalah? Hihihi.. Saya tak berkenan pula tengok tudung fareeda ni! Macam yang kak ida cakap, memang makcik2 ja yang banyak berkenan.. Hahaha..

12 June 2014 at 12:14 comment-delete

"beratur berjam-jam smpai sampai mengabaikan yg wajib"? hihi sanggup depa tinggal solat semata-mata nk beli tudung yg tk tutup dada tu..

12 June 2014 at 17:00 comment-delete

Sy mmg x bminat pun dgn tudung fareeda ni...mmg nampak mcm emak2 kalau pakai...Hehehe...

12 June 2014 at 20:13 comment-delete

Satu perkataan utk peminat tudung fareeda (umum) = bang****. Dua kerugian besar yg nmpk = stok xdapat + dosa tinggalkn solat.

12 June 2014 at 20:50 comment-delete

Saya setuju dgn kata2 Mazni tudung fareeda tak mengikut syariat islam pendek tak tutup dada

12 June 2014 at 21:46 comment-delete

Saya setuju dgn kata2 Mazni tudung fareeda tak mengikut syariat islam pendek tak tutup dada

12 June 2014 at 21:48 comment-delete

Saya lansung tk minat dan tk teringin nk beli tambh2 nk beratur beli tudung dia konon2 vook ...

12 June 2014 at 23:57 comment-delete

Saya lansung tk minat dan tk teringin nk beli tambh2 nk beratur beli tudung dia konon2 vook ...

13 June 2014 at 00:01 comment-delete

Dulu sy pakai tudung fareeda. Dah lama rasa mcm membazir. So ambil keputusan berjimat cermat & belanja ikut kemampuan. Sekarang pakai selendang harga RM 25 je. Suami pun puji. Tutup dada, bahu, puji cantik, sopan n jelita

Dulu sy pakai tudung fareeda. Dah lama rasa mcm membazir. So ambil keputusan berjimat cermat & belanja ikut kemampuan. Sekarang pakai selendang harga RM 25 je. Suami pun puji. Tutup dada, bahu, puji cantik, sopan n jelita

Membazir saja tudung2 tu.. ikut trend sangat konon...pthuii

13 June 2014 at 07:25 comment-delete

X pyh lah membodoh kan diri jd hamba fnj tu... Awal2 dulu sy pon teringin nak try tudung fareeda ni.. tp bile sy tgk ramai yg menggila nak jd jelita dgn tudung tu.. sy x jadi nak beli sbb x sanggup org tgk sy pkai tdg tu.. org akan cop sy pon slh seorg yg "gila" tu.. maaf kalau terkasar bahasa... tp utk apa nak beli tdg tu kalau nak bg nmpk jelita.. Yakinlah dgn kejelitaan yg Allah dah kurniakan pd kita.. so bg sy, sape yg rs jelita bile pkai fnj.. dia x de self confident yg dia mmg dah jelita.. sbb tu la nak kan fnj utk nmpk jelita...sbb tu juga sy x jd beli..sbb sy dah yakin dgn kurniaan Allah pd sy... wpon ade kemampuan utk beli (nnt mawar srh cermin diri plak... hahaha)

13 June 2014 at 08:27 comment-delete

tahukah anda??
tudung bawal yang berharga RM5-RM30 mempunyai keluasan penutupan dada yang lebih besar daripada tudung Fareeda yang berharga RM150 lebih.. >.<

13 June 2014 at 09:07 comment-delete

Sy langsung x pernah minat tudung fareeda. Fareeda ke Ariani ke, dua2 pun x minat. Tak kuasa nak habiskan duit kat tudung sehelai. Beli jer wide shawl and bawal kt jln TAR tu. Murah dan menutup aurat.

13 June 2014 at 09:27 comment-delete

Sy langsung x pernah minat tudung fareeda. Fareeda ke Ariani ke, dua2 pun x minat. Tak kuasa nak habiskan duit kat tudung sehelai. Beli jer wide shawl and bawal kt jln TAR tu. Murah dan menutup aurat.

13 June 2014 at 09:29 comment-delete

Sy ni mmg menetap kat Bangi....selalu sgt tgk situasi pelanggan or pembeli dr jauh yg tiduq kat kaki 5 kedai tu. Kesian pun ada, rasa malu pun ada (bangsa kita diperlakukan sebegitu oleh bangsa kita sendiri juga), kagum pun ada (ttp setia menunggu utk dpt'n stok2 Fareeda terbaru spt yg si Mawar tu iklankan) dan ada juga terselit di hati sy rasa cam tak patut je cara jualan dan pembelian tudung tu spt yg dittpkan oleh pihak Fareeda......pekalah kpd pelanggan2 mereka tu. Kesian.....

13 June 2014 at 10:50 comment-delete

pakai ADIJUMA pun ok..ade je yg harga murah RM10 paling murah....pastu leh pilih nak tutup dada or selimpang kat bahu....pastu kalau BlackLAbel boleh masuk Old Season...boleh jual balik up harga lagi....tusung fareeda singkat...

13 June 2014 at 13:35 comment-delete

Hehehe...tulah dia, tudung mahal tapi tak tutup aurat. Islam itu mudah, walaupon murah tak berjename janji tutup aurat. Dahlah harge mahal2 lpstu tetap tak tutup aurat.... saye pon tak minat tapi mertue sukalah sgt, nak tegur nanti mrajuk plak, biarkan sajelah XD

13 June 2014 at 13:58 comment-delete

Dr beli tudung mahal2... baik beli susu anak..lagi bgus.. tydung rm 10 kalo kite pkai lagi laqa...... xterabai anak2... nak tunggu beratur... sampai berkampung...

13 June 2014 at 14:46 comment-delete

Macam2 jenama tudungkan ada zawara ada, hijab design ada ciri2 yg tidak singkat dan boleh menutupi dada, lagi harga murah dan berpatutan...
Berniagalah sambil beramal dan mengalakan org berhijab...
Ini berniaga untuk untung n menjual produk semata2 harga sampai 2-3 ratus hanya utk sehelai tudung,baik beli tudung biasa boleh dapat 4-5 helai tudung...

13 June 2014 at 15:14 comment-delete

Macam2 jenama tudungkan ada zawara ada, hijab design ada ciri2 yg tidak singkat dan boleh menutupi dada, lagi harga murah dan berpatutan...
Berniagalah sambil beramal dan mengalakan org berhijab...
Ini berniaga untuk untung n menjual produk semata2 harga sampai 2-3 ratus hanya utk sehelai tudung,baik beli tudung biasa boleh dapat 4-5 helai tudung...

13 June 2014 at 15:16 comment-delete

Kihkihkih... Kesian.

sf
13 June 2014 at 15:39 comment-delete

Ha ah pakai aidijuma ke,qaira hijab pun okay mahsuz pun okay yg penting tutup aurat...Tudung fareeda pendek nampak bahagian dada...tak pun Tudung reset minda dr murhaya...

13 June 2014 at 15:48 comment-delete

Mmg x pnh mnt tudung trgantung cmni..xtau nk tutp pe..kdg2 tgk org pakai..smpai nmpk leher pn de..tp xpela..tu taste masing2..tp if sy la,minat cmne pn 1 bnde tu , sy xkn buang mse n memperbodohkan diri sndri smpai nk tdo kaki lima bagai n smpai tggl solat.

13 June 2014 at 16:26 comment-delete

Dah lama saya perhatikan cara Fareeda Dan seller termasuklah diri saya sendiri...memang x patut la...berebut2 amik no...stok x pasti...nak beli ade limit..klau ade jenama lain saya support 100%...bangunlah wahai usahawan melayu...secara profesional..pengurusan mereka x profesional....atau fareeda ubah cara yg lebih pro..saya yakin semua orang puas hati dan berkat...

13 June 2014 at 16:28 comment-delete

Mmg x pnh mnt tudung trgantung cmni..xtau nk tutp pe..kdg2 tgk org pakai..smpai nmpk leher pn de..tp xpela..tu taste masing2..tp if sy la,minat cmne pn 1 bnde tu , sy xkn buang mse n memperbodohkan diri sndri smpai nk tdo kaki lima bagai n smpai tggl solat.

13 June 2014 at 16:29 comment-delete

X minat tudung fareeda. Xtahulah kenapa..haha

13 June 2014 at 18:19 comment-delete

Bullshit py org....inilah masalah org yang terlalu pandai dan suka memperlekehkan sesama kaum sendri...ini lah bangsa yg akan menjatuhkan islam....benci aku!!! Mujur aku xpakai tudung kalu pakai pun tak hadap la tdung cam2....macam org bodo je....dah singkat ...nama je tudung xp tudung kat lutut....apelah org mnt sgt nk makluk tue....aku lau nak pkai bek beli biasa2 je..xpyh buang masa aku nk ngadap lelama...

13 June 2014 at 19:56 comment-delete

Bullshit py org....inilah masalah org yang terlalu pandai dan suka memperlekehkan sesama kaum sendri...ini lah bangsa yg akan menjatuhkan islam....benci aku!!! Mujur aku xpakai tudung kalu pakai pun tak hadap la tdung cam2....macam org bodo je....dah singkat ...nama je tudung xp tudung kat lutut....apelah org mnt sgt nk makluk tue....aku lau nak pkai bek beli biasa2 je..xpyh buang masa aku nk ngadap lelama...

13 June 2014 at 19:57 comment-delete

rela xsemayang tu untuk dapatkan barang duniawi? nauzubillah! xrasa malu ke meninggalkan benda wajib.. pastu ngaku tanpa rasa bersalah. aduyaiii….

13 June 2014 at 20:42 comment-delete

Nk tudng yg cantik, berkualiti dn pastinye memenuhi syariat boleh ke walk akak. Insyaa allah stok sentiasa ada.

13 June 2014 at 21:47 comment-delete

Nk tudng yg cantik, berkualiti dn pastinye memenuhi syariat boleh ke walk akak. Insyaa allah stok sentiasa ada.

13 June 2014 at 21:52 comment-delete

sy sbg lelaki secara jujur akui lebih sejuk mata memandang bila tgk girl pakai tudung labuh skit tutup dada.. x kisah lah nk buat berapa lilitan asalkan labuh skit :)

13 June 2014 at 23:59 comment-delete

Ya Allah, pelik ngn manusia skrg. Yg pembeli pun mcm xde jename lain je. Masing2 salah ..

14 June 2014 at 01:38 comment-delete

Banyak sangat duit beli tudung beratus ratus baik beli tudung biasa, duit baki sedekah pada yang kurang bernasib baik.. pada pelajar yang tuntut ilmu pun bgs..

14 June 2014 at 03:27 comment-delete

Sebab tinggal solat Tu yg tak dpt apa yang dikehendaki.. Both parties should be blamed.

14 June 2014 at 07:51 comment-delete

Dari awal keluaran tudung paridah ni mmg ku tak berkenan designnya. Even ada bawak yg ciplak harga RM50 pun ku tgk selamba je... apa yg best ntah ya?

Akak ni patut sedar kesalahan dia, itu Allah baru duga sikit, sbb lebihkan tudung paridah dari DIA sampai sanggup tinggal solat. Dalam hal ni dua2 pihak salah.

14 June 2014 at 10:45 comment-delete

Sebagai pengguna kita perlu bijak.....jgnlah jadi pengguna yg bodoh...x guna otak. Sanggup menghambakan diri...beratur utk mdpt sstu yg blm pasti dan mahal. Lps tu nak marah penjual. Cara gaya dia nak buat sales tu hak dia. Guna sikit akal fikiran tu....jd pengguna yg bijak utk buat pilihan. Fikir ttg kos benefitnya...

14 June 2014 at 11:10 comment-delete

Sebagai pengguna kita perlu bijak.....jgnlah jadi pengguna yg bodoh...x guna otak. Sanggup menghambakan diri...beratur utk mdpt sstu yg blm pasti dan mahal. Lps tu nak marah penjual. Cara gaya dia nak buat sales tu hak dia. Guna sikit akal fikiran tu....jd pengguna yg bijak utk buat pilihan. Fikir ttg kos benefitnya...

14 June 2014 at 11:12 comment-delete

Alahai..sedih dengar. Betul jgk..kau berniaga tudung je pon siap letak no bagai mcm beratur nk keluarkan duit dekat bank..agak2 la pon..org lain maju jgk xde sampai beratur tuk no bagai..x lama la fnj..berkubur xlama lgi..

14 June 2014 at 17:27 comment-delete

Alahai..sedih dengar. Betul jgk..kau berniaga tudung je pon siap letak no bagai mcm beratur nk keluarkan duit dekat bank..agak2 la pon..org lain maju jgk xde sampai beratur tuk no bagai..x lama la fnj..berkubur xlama lgi..

14 June 2014 at 17:28 comment-delete

ye le terfikir juga ngapa la mereka sanggup berkampung untuk tudung tu...akak tak minat juga tudung freeda ni. Tapi sedar tak adik adik semua bertapa kuatnye kuasa iklan sehingga terangkat juga kaki uols ke butik tu...baik akak pakai tudung buatan sendiri heheee...

14 June 2014 at 22:59 comment-delete

Saya pakai dezahra.. alhamdulillah.. selesa.. yang penting labuh.. dan tutup dada.. sy mmg x minat fareeda.. dah macam langsir bergerak.. x vouge pon. Sy tgk.. huhhuh

15 June 2014 at 19:46 comment-delete
6 September 2014 at 17:39 comment-delete

Post a Comment



Blog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ