Tolong Klik Connect Sapot Park Nick Plz..


Klik Sini Untuk Besarkan Ruangan Chat


Remaja Kini Semakin Berani Tunjuk Gambar Berahi Di Laman Sosial!!

Remaja Kini Semakin Berani Tunjuk Gambar Berahi Di Laman Sosial
Cium-cium mulut perkara biasa?Kalau dilihat dari gambar-gambar ini, memang sudah cukup menggambarkan bahawa remaja masa kini yang lebih berani menunjukkan perlakuan tidak senonoh kepada orang ramai terutama sekali apabila mereka memuatnaik gambar di dalam laman sosial. Seperti yang kita tahu rata-rata penduduk Di Malaysia ini mempunyaiakaun laman sosial, dengan sekali tekan sahaja semua gambar tadi boleh tersebar. Semuanya hanya di hujung jari.

Kenapa perkara ini kerap berlaku? Kerana ramai yang bersandar kepada “Sesiapa yang menutup aib saudara muslimnya maka Allah akan menutup aibnya di akhirat”

Bukan nak mengaibkan atau memalukan sesiapa tetapi untuk peringatan semua pihak terutama remaja kerana perkara ini tidak dipandang dengan lebih serius. Kebanyakkan orang akan berkata "biarlah, dosa masing-masing tanggung" tetapi harus diingat gejala ini boleh merebak dan mungkin akan terkena tempias saudara mara, adik - beradik, anak kita nanti jika tidak dicegah dari sekarang walaupun gejala ini sekarang ini boleh dikategorikan sudah mencapai tahap bahaya. Malah membuat DOSA memang seronok!

Cuba kita lihat dan nilai mana letaknya moral dan persaan malu remaja sekarang ini. Adakah didikan agama yang diajar di sekolah mahupun di rumah tidak cukup? 3 comments:

tak taw la nak cakap ap..
harap2 kita pun dijauhkan dri benda ni..
hmmmm....

19 April 2014 at 11:25 comment-delete

Betol 2..mnta jauh2 dr perkara begini.....

19 April 2014 at 11:38 comment-delete

Ya allah jauhkanla perkara mcmni dr anak2 kita...zaman skarang ni mmg sgt menakutkan..

Anonymous
19 April 2014 at 22:45 comment-delete

Post a Comment

Blog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ