Tips Untuk Amatur Di Dapur Terutama Orang Bujang

Tips Untuk Amatur Di Dapur (dan orang Bujang yang baru berkenalan dengan dapur)


Tips Untuk Amatur Di Dapur Terutama Orang Bujang


1). Ikan terlalu hanyir atau berlendir- Rendam dengan perahan asam jawa kemudian baharu dibilas.


Tips Untuk Amatur Di Dapur Terutama Orang Bujang

2). Ayam terlalu berlemak/berlendir- Lumurkan ayam dengan sedikit tepung gandum kemudian baru dicuci, lemak dan lendir akan terkumpul pada tepung dan tersingkir ketika dicuci.


Tips Untuk Amatur Di Dapur Terutama Orang Bujang

3). Ayam/Ikan meletup ketika digoreng?- Letakkan dulu asam gelugor barang sekeping dalam minyak yang sudah panas sebelum ayam atau ikan dimasukkan kedalam kuali

Selamat mencuba dan rajin-rajinlah ke dapur..






0 comments:

Post a Comment



Blog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ