8 Langkah Efektif Mempertahankan Diri Untuk Wanita



Kali ni nak fokus pada perempuan sahaja. Tapi tak salah kalau yang lelaki pun nak ambil tahu sama. Wanita ni lemah? Betulker? Lemah ni bermaksud perempuan ni sensitif dan lemah lembut dan tak suka kekerasan. Kalau dah lemah macam mana nak berlawan dengan orang jahat. Tak kan orang jahat ni sempat nak berfikir eh dayus pula pukul perempuan kan. Jadi sebagai langkah berjaga-jaga khas untuk perempuan korang perlu tahu langkah-langkah asas untuk mempertahankan diri.

Tips ni just nak share sebagai langkah berjaga-jaga takut kalau tertiba korang kena ragut ker, kena kacau dengan orang jahat ker tak pun time kena pukul dengan boyfriends korang (bf lah sangat). Senang jer nak ikut latihan ni. Kalau korang rajin korang boleh berlatih mengunakan teddy bear atau roomate korang ker.. tapi kalau tak sempat nak berlatih makesure u all ingat salah satu atau kesemua step mempertahankan diri dibawah.


Langkah 1: Tenang dan bersedia



Langkah 2: Elak Tangkapan Penjahat
 Anda perlu bergerak ke kiri, kekanan, atau ke tunduk ke bawah.



Langkah 3: Gunakan Tujahan Maut

Gunakanlah kepala untuk membuat tujahan tepat ke muka dengan kuat.


Langkah 4: Hentakkan Maut kepala lutut
Hentakan Maut Kepala lutut ni memang sesuai kena kat situ.




Langkah 5: Hentakan Siku Kegeraman




Langkah 6: Hentakan Kepala Lutut Halilintar Bara




Langkah 7: Sepakan Maut Beckham
Kasi hentam sama dia


Langkah 8: Kuisan Kaki KL Gangster
Pelengkap segala jurus dengan kasi sepakan menghalau dengan nada "Baru kau tahu langit tinggi ke rendah" .




Sumber: pacatgelepar.blogspot.com


0 comments:

Post a Comment



Blog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ