Tolong Klik Connect Sapot Park Nick Plz..


Klik Sini Untuk Besarkan Ruangan Chat


Raja Terkaya Di Dunia!

Raja Terkaya Di Dunia


Kali ini kita tidak perhatikan senarai lelaki businessman terkaya di Malaysia, tetapi tumpukan kepada raja terkaya di dunia. Siapa agaknya disenaraikan? Mari kita lihat bersama.


Raja Terkaya Di Dunia


1) King Bhumibol Adulyadej (Thailand): $30 billion / RM97 billion

King Bhumibol Adulyadej, 87 tahun masih menjadi raja Thailand. Baginda naik takhta pada bukan Jun 1946, berikut kemangkatan saudara baginda yang ditembak. King Bhumibol merupakan raja paling lama dalam sejarah Thailand.

Baginda dikatakan miliki harta kira-kira RM97 billion.


Raja Terkaya Di Dunia

2) Sultan Hassanal Bolkiah (Brunei): $20 billion / RM65 billion

Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah ibni Al-Marhum Sultan Haji Omar Ali Saifuddien Sa'adul Khairi Waddien, 68 tahun naik takhta setelah kemangkatan ayahanda baginda pada bulan Oktober 1967.

Baginda dikatakan miliki harta kira-kira RM65 billion yang berasal daripada sumber minyak Negara Brunei. Sultan Hassanal Bolkiah terkenal dengan hobi gemar kumpul kereta mewah.King Abdullah


3) King Abdullah (Saudi Arabia): $18 billion / RM58 billion

King Abdullah bin Abdulaziz Al Saud, 90 tahun mendahului senarai sebagai raja paling berusia. Baginda miliki lebih 30 isteri dan lebih 40 orang anak! King Abdullah naik takhta setelah kemangkatan saudara baginda, King Fahd bin Abdulaziz.

Kebanyakan harta baginda berasal dari sumber minyak Saudi Arabia kerana Saudi juga cukup terkenal dengan sumber minyak.Baca juga di sini

5 Wanita Muslim Tercantik dan Terkaya di Dunia
0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

google-site-verification=UIIQk8hKReg9aDe9WrgxXxVavyJYB0E6JwZuqmRWhYQ